در نشست فعالان اقتصادی و کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس مطرح شد؛ قطعی‌های برق ۴۰ درصد محصول پسته را پوک کرد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1797

در نشست فعالان اقتصادی و کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس مطرح شد؛ قطعی‌های برق ۴۰ درصد محصول پسته را پوک کرد
گزارش| مرضیه‌قاضی زاده
فعالان اقتصادی استان صبح پنج‌شنبه در محل اتاق بازرگانی استان اعتراضات خود را به گوش اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس رساندند. در این نشست فرماندار رفسنجان از پوکی ۳۰ تا ۴۰ درصدی پسته در پی قطعی برق و گرمازدگی خبر داد و مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ نسبت به قیمت دستوری زغال داخلی که یک‌سوم قیمت واردات است انتقاد کرد.
میرزایی، مدیرعامل لاستیک بارز در این جلسه با انتقاد از سیاست وزارت صمت و کاهش تعرفه واردات تایر از ۲۸ درصد به ۶ درصد، گفت: یک رانت برای واردات تایر ایجاد شده است، لاستیک بارز نیمی از تایر کشور را تولید می‌کند و من تولیدکننده برای واردات مواد اولیه فقط ۲۰ میلیون دلار ارز طی ۴ ماه اول سال گرفتم؛ اما واردکنندگان تایر ۲۷۰ میلیون دلار ارز گرفته است.
او دراین‌رابطه ادامه داد: واردات تایر با ارز ترجیحی انجام می‌شود؛ اما من تولیدکننده باید مواد اولیه‌ام را با ارز نیما خریداری کنم.
یزدان، مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ دیگر فعال اقتصادی بود در این جلسه در حضور اعضای کمیسیون بودجه مجلس از ناعادلانه بودن ضریب ۱.۵ برای کارگران زغال‌سنگی که در عمق ۷۰۰ متری زمین کار می‌کنند و گفت: ضریب سختی کار این کارگران باید ۲ باشد تا کارگران تازه‌نفس برای حضور در این صنعت رغبت پیدا کنند و مشکل نیروی انسانی مرتفع باشد.
+ قیمت دستوری زغال داخل یک‌سوم قیمت واردات
یزدان همچنین با اشاره به ۱۲ سال زیان انباشته شرکت زغال‌سنگ از قیمت‌های دستوری صنعت زغال انتقاد کرد. او دراین‌رابطه گفت: قیمت تمام شده ما در زغال‌سنگی تنی ۱۰ میلیون تومان است؛ اما قیمت مصوب که باید زغال عرضه شود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است، در همین شرایط اما ذوب‌آهن اصفهان تنی ۱۵ میلیون تومان هزینه واردات زغال‌سنگ پرداخت کرده است.
به گفته یزدان شرکت زغال‌سنگ اصفهان سال گذشته ۴۰۰ هزار تن کنسانتره زغال وارد کرده است، درحالی‌که تولیدکنندگان زغال به جهت قیمت دستوری زغال قادر به تولید زغال نیستند.
میرزایی فرماندار رفسنجان سومین فرد بود که از سمت فعالان اقتصادی بخش کشاورزی در این نشست سخنرانی کرد. فرماندار رفسنجان با اشاره به خاموشی بالای موتورپمپ‌های کشاورزی و خسارت قطعی برق به کشاورزان شهرستان رفسنجان و استان، گفت: ۱۰۰ میلیون دلار خسارت قطعی برق به رفسنجان وارد شده است، در کل استان نیز در اثر پوکی پسته‌ها مجموعاً ۲۰۰ میلیون دلار خسارت به کشاورزان وارد شده است .
به گفته او ۳۰ تا ۴۰ درصد از محصول پسته استان به جهت گرمای زیاد و قطعی برق دچار خسارت شده است.
عباس جبالبارزی، عضو کمیسیون صنایع اتاق ایران با اشاره فرایند ۶ماهه تخصیص ارز، گفت: ارز به یک موضوع انحصاری تبدیل شده است .
جبالبارزی همچنین در این نشست از فشار بر صادرکنندگان به‌منظور برگشت ۱۱ماهه ارز به کشور انتقاد کرد و خواستار شد تا قبل از برخوردهای تعزیراتی، به دنبال چرایی این امر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 70
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,727
  • ماه: 10,496
  • سال: 78,301