بیش از یک‌سوم سرویس مدارس کرمان فاقد مجوز است

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1803

بیش از یک‌سوم سرویس مدارس کرمان فاقد مجوز است
حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سرویس مدرسه کار جابه‌جایی دانش‌آموزان را در سطح شهر کرمان به عهده دارند که از این تعداد بیش از یک‌سوم آنها مجوز لازم را ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، چالش‌های سرویس مدارس در کرمان در سال‌های اخیر به مشکلاتی بزرگ برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها تبدیل شده است، اما و اگرهای سرویس مدارس در کرمان یکی و دو تا نیست و از هرطرف که به این مسئله نگاه کنیم، جای حرف و گلایه‌های زیادی وجود دارد.
وجود یک سیستم حمل و نقل کارآمد و امن برای جابه‌جایی دانش‌آموزان یک امر ضروری است و حضور تعداد زیادی از دانش‌آموزان در سرویس مدارس و حفظ ایمنی آنها چیزی نیست که بتوان به راحتی آن را نادیده گرفت،البته قصه تکراری سوارکردن بیش از ظرفیت رانندگان خودرو‌های سرویس مدارس و مسائل و مشکلات این حوزه مشکل امروز، دیروز، امسال و پارسال نیست و هرساله در ابتدای سال تحصیلی و چنین ایامی با وعده و وعیدهایی از سوی مسئولان مواجه می‌شویم.
شهرکرمان به‌عنوان یکی از شهرهای بزرگ کشور با وسعت جغرافیایی بالا و پراکندگی مدارس، نیازمند یک سیستم حمل‌ونقل کارآمد و امن برای جابه‌جایی دانش‌آموزان است و متاسفانه عدم‌رعایت برخی از استانداردهای ایمنی توسط رانندگان سرویس مدارس نیز به نگرانی‌های خانواده‌ها دامن زده است.
مشکلات سرویس مدارس داستانی است که هرساله تکرار می‌شود و کمتر کسی است که در ساعات تعطیلی مدارس در خیابان‌های شهر یا پشت چراغ قرمز، سرویس مدرسه‌ای را ندیده باشد که تعداد زیادی بچه مدرسه‌ای را سوار نکرده است و البته در برخی موارد هم شاهد هستیم که رانندگان از خودروهای قدیمی و غیرایمن استفاده می‌کنند که خطرات جدی برای دانش‌آموزان به همراه دارد.
صلاحیت اخلاقی و حرفه‌ای رانندگان و رعایت استانداردهای مربوط به خودروها از جمله داشتن برگه معاینه فنی و ظرفیت مجاز سوارکردن مسافر از نکات ابتدایی است که سرویس‌های مدارس ملزم به رعایت آن هستند و باید دید با وجود تلاش‌هایی که توسط سازمان‌های مختلف از جمله شهرداری‌ها و آموزش‌وپرورش برای بهبود کیفیت خدمات ارائه شده انجام می‌شود، این مشکلات تا چه اندازه کمتر شده است.
سرهنگ امین پاک‌ایزدی، رئیس پلیس راهور مرکزاستان کرمان، از وجود حدود ۲ هزار و ۵۰۰ سرویس مدرسه در سطح شهر کرمان خبر داد و گفت: از این تعداد بیش از یک‌سوم آنها مجوز لازم را ندارند.
او با اشاره به وضعیت فعلی سرویس مدارس کرمان، اظهارداشت: درپی گزارشات مردمی و مراجعات تعدادزیادی از والدین، با بررسی‌های انجام شده تعداد زیادی از خودروهای آزادبری که مبادرت به‌جابه‌جایی دانش‌آموزان در مقاطع مختلف از منزل تا مدرسه و بالعکس را دارند فاقد مجوزهای لازم بوده و گاهی فاقد صلاحیت لازم جهت این کار هستند.
رئیس پلیس راهور مرکز استان کرمان، با بیان اینکه بی‌توجهی به این موضوع تبعات جبران‌ناپذیری را برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها به همراه دارد، گفت: با توجه به حساسیت موضوع راهنمایی و رانندگی شهرستان کرمان پس از هماهنگی‌های لازم با مقامات قضایی و برابر مصوبه هیئت وزیران در حال کنترل دقیق سرویس‌های مدارس کرمان در تمام مقاطع است.
او با اشاره به اینکه در مرحله اول با اخذ مدرک راننده و دادن رسید، فرصت ۱۰ روزه به رانندگان داده‌می‌شود تا درصورت‌اینکه این رانندگان قصد دارند سرویس دانش‌آموزان باشند و این کار را به‌صورت حرفه‌ای ادامه دهند، مجوزهای لازم را اخذ کند، افزود: پس از اخذ مجوز از شرکت‌های ذی‌ربط مدارک راننده عودت داده می‌شود.
پاک‌ایزدی، افزود: چنانچه راننده‌ای نسبت به این مهم بی‌تفاوت باشد و بدون داشتن مجوز مبادرت به جابه‌جایی دانش‌آموزان کند پس از گذشت ۱۰ روز آن وسیله نقلیه با دستورقضایی توقیف می‌شود.
او ادامه داد: درخواست داریم خانواده‌ها و والدینی که فرزندان آنها با سرویس حمل‌ونقل دانش‌آموزی جابه‌جا می‌شود،حتماً از رانندگان و خودروهایی استفاده کنند که مجوز لازم برای انتقال دانش‌آموزان را داشته باشند تا تبعات این موضوع گریبان‌گیر آنها نشود.
رئیس پلیس راهور مرکزاستان کرمان، بیان‌کرد: اگر برای خودرویی که سرویس دانش‌آموزان را انجام می‌دهد حادثه و تصادفی رخ دهد و برای دانش‌آموزان حادثه‌ای اتفاق بیفتد در صورتی نداشتن مجوزهای لازم، بیمه مربوطه خسارت را پرداخت نمی‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 37
  • دیروز: 154
  • هفته: 1,067
  • ماه: 4,339
  • سال: 58,183