استاندار کرمان در جمع کرمانیهای مقیم تهران: جنوبکرمان میتواند دروازه صادرات استان باشد
استاندار کرمان در هفتههای نخست شروع کار خود در دیار کریمان، به کرمانیهای مقیم پایتخت وقت ملاقات داد و نشست مشترکی داشتند؛ جلسهای که خروجی چندوجهی داشت، هم اطلاع رسانی به جامعه هدف از آخرین وضعیت توسعه در استان و هم اینکه کرمانیهایی که در کرمان زندگی نمیکنند هر کدام چطور میتوانند به روند توسعه زادگاهشان شتاب بخشند و کمک کنند.
آنطور که ایرنا نقل میکند، محمدعلی طالبی ۲۰ آبان ماه امسال به عنوان استاندار کرمان انتخاب شد و کارش را چند روز پس از آن شروع کرد.
طالبی گرچه خودش متولد و ساکن یزد بوده اما خانواده وی اصالتا اهل منطقهای بین دو استان کرمان و یزد هستند و به نوعی کرمانی نیز محسوب می شود که با شرایط این استان تاکنون نا آشنا نبوده است.
حال که وی سکان مدیریت پهناورترین استان کشور را در دست گرفته اما طبیعی است که بیشتر در جریان مسائل استان قرار داشته باشد زیرا محور توسعه و حل مشکلات آن اینک با مدیریت به سامان می رسد؛ در این میان روابط عمومی استانداری روز دوشنبه خبر داد که وی دیشب(شامگاه یکشنبه) در جمع کرمانی های مقیم پایتخت حاضر شده و نشستی داشته اند؛ جلسه ای که می تواند از ابعاد مختلف حائز اهمیت باشد، هم آشنایی کرمانی های مقیم تهران با مسائل استان و سیاستگذاری های دولت برای توسعه آن و هم جلب مشارکت آنان در کمک به شتاب بخشی به توسعه و سرمایه گذاری یا هرگونه ایفای نقش آنان در توسعه دیار کریمان.
طالبی که در این مدت دستور تدوین سند تحرکبخشی به فرآیند توسعه استان را صادر کرده و این مهم با محوریت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در حال انجام است در این جلسه گفته است: در این سند چهار ساله که طی چند ماه آینده نهایی و رونمایی خواهد شد، اولویتهای استان در شهرستانها، چشماندازها و پروژههای مهم استخراج میشود.
*جنوبکرمان به مانند پسکرانه مکران
استاندار کرمان با اشاره به ظرفیتهای بالقوه و بالفعل بی نظیر استان کرمان در حوزه معادن، گفت : اما سهم اشتغال در بخش صنعت و معدن کرمان از متوسط کشوری پایینتر است.
محمدعلی طالبی در سفر به تهران و نشست با جمعی از کرمانیان مقیم تهران عنوان کرد: مهمترین مسئله استان کرمان، عدم توازن به لحاظ منطقهای و اقتصادی است؛ جنوب کرمان از مناطق کمبرخوردار نیست، بلکه معادن غنی مس، آهن، تیتانیوم و کرومیت دارد که اگر روی آنها کار شود، میتوان فضای جدیدی برای فعالیت معدنی در آن فراهم کرد.
او ادامه داد: صنایع بزرگ استان از جمله مس، گلگهر، گهرزمین و غیره هم بخشی از سرمایهگذاری خود را میتوانند در جنوب استان ببرند؛ جنوب استان کرمان را پسکرانههای مکران میدانم که باید به لحاظ اقتصادی قوی شود و دروازه صادراتی استان باشد.
به نقل از خبرآنلاین، استاندار کرمان تصریح کرد: با بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی، تغییر نوع محصول، راهاندازی کشتهای گلخانهای و آبیاری تحت فشار میتوانیم اقتصاد کشاورزی منطقه جنوب کرمان را هم رشد دهیم.
طالبی گفت: با وجود اینکه کرمان به عنوان استان معدنی شناخته میشود، اما سهم اشتغال در صنعت و معدن استان از متوسط کشوری پایینتر است، سهم خدمات نیز از متوسط کشوری پایینتر است در حالی که در بسیاری از فعالیتهای تجاری، بازرگانی، اداری و گردشگری ظرفیتهای خیلی خوبی داریم.
او ابراز داشت: عمده اشتغال استان کرمان یعنی معادل ۴۳ درصد، در بخش کشاورزی است و بالاتر از متوسط کشوری قرار دارد در حالی که ۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) استان را تشکیل میدهد.
نامتوازنی تقسیم اشتغال استان کرمان
طالبی از نامتوازنی تقسیم اشتغال استان کرمان در بخشهای صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات سخن گفت و افزود: در بخش صنعت استان به چند بنگاه اقتصادی بزرگ بسنده شده و در صنایع کوچک و متوسط، پایینترین ردههای کشوری را داریم.
استاندار کرمان تاکید کرد: زنجیره تولید در استان کرمان اعم از مس و فولاد کامل نیست با اینکه بسیار به این مسئله نیاز داریم.
وی اظهار داشت: کرمان، بالاترین میزان ثبت جهانی اماکن و بناهای تاریخی و میراثی را دارد و باید به حوزه گردشگری آن به عنوان یکی از مقصدها و قطب گردشگری توجه ویژه شود.
طالبی بیان کرد: گردشگری سلامت با توجه به موقعیت کرمان در حوزه جغرافیایی، امکان پوشش استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان را به عنوان قطب سلامت جنوب شرق کشور دارد که در دستور کار اتاق بازرگانی قرار گرفته است.
تحرکبخشی در سیستم اداری
استاندار کرمان، تحرکبخشی در سیستم اداری استان، تحول در حوزه منظر و سیمای شهری کرمان و بازسازی بافت تاریخی را از اهم برنامههای استان کرمان برشمرد.
او ادامه داد: ویژگیهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی استان کرمان متفاوت است و مردم انتظار ارتباطات بیشتر با مدیران استانی دارند و سفرهای شهرستانی را در دستور برنامههای خود داریم.
طالبی از آغاز تدوین سند تحرکبخشی به فرآیند توسعه استان خبر داد و افزود: در این سند چهار ساله که طی چند ماه آینده نهایی و رونمایی خواهد شد، اولویتهای استان در شهرستانها، چشماندازها و پروژههای مهم استخراج میشود.
استاندار کرمان اضافه کرد: توسعه استان کرمان را در چارچوب توسعه پایدار مطرح کردم که باید انسان، محیط زیست و منابع طبیعی هم در آن مدنظر قرار گیرد. برای اینکه به شاخصهای مناسب اقتصادی و اجتماعی برسیم، لازم است تا بعضی از بخشها تحرک بیشتری پیدا کند.
توسعه سرمایه گذاری از ضرورت های کرمان به شمار می رود که کرمانی های مقیم سایر نقاط، از مهمترین مخاطبان جامعه هدف این مهم محسوب می شوند تا اینکه برای سرمایه گذاری به زادگاهشان بازگردند؛ همچنین معرفی واقعی ظرفیت ها و زیبایی های دیار کریمان از دیگر اقداماتی است که باید همه متولیان انجام دهند و کرمانی هایی که در این استان زندگی نمی کنند، بهترین سفیر و نماینده برای این مهم قلمداد می شوند.