عزم جزم دادگستری برای صیانت از میراث تاریخی؛ ممنوعیت معامله زمین در محوطه شهر قدیم جیرفت

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1849

عزم جزم دادگستری برای صیانت از میراث تاریخی؛ ممنوعیت معامله زمین در محوطه شهر قدیم جیرفت
مجوز ساخت‌وساز در محوطه تاریخی شهر قدیم مدتی است محل مناقشه شده که دادستان هم ورود کرده و حکم توقف کار را تا تعیین تکلیف مسئله داده؛ اکنون نیز ممنوعیت معاملات این زمین‌ها رسانه‌ای شده است.
به گزارش کرمان‌نو به نقل از ایرنا، دقیانوس (شهر قدیم جیرفت) دارای آثاری تاریخی از معماری دوران اسلامی است که به شماره ۵۰۳ سال ۱٣۴۵ خورشیدی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده؛ در این منطقه آثاری از دوران پیش از اسلام و مشخصاً دوران ساسانی هم مشاهده شده است.
بعد از اقدام دادستان عمومی و انقلاب جیرفت در ممانعت از فعالیت پیمانکار ساخت مسکن، بالاخره عرصه و حریم دقیق شهر تاریخی جیرفت هم تعیین شد و وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری هرگونه ساخت‌وساز در این حریم آن که نقشه شهرک در این محوطه قرار می‌گرفت را غیرقانونی اعلام کرد و طبق این موضوع باید کاملاً منتفی و محل دیگری برای آن انتخاب می‌شد.
باوجود این، چندی پیش اداره راه و شهرسازی اقدام به قرعه‌کشی برای زمین‌های این محوطه کرد که باز با واکنش اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مواجه شد.
حال خبر می‌رسد رئیس اتحادیه مشاوران املاک و خودرو شهرستان جیرفت طی اطلاعیه‌ای به مشاورین املاک اعلام کرده است: به دستور دادستان، انجام هر گونه معامله در خصوص زمین‌های واگذاری اداره کل راه و شهرسازی در محوطه شهر قدیم جیرفت، ممنوع است.
این اطلاعیه به مشاورین اخطار داده که در صورت انجام معامله در قالب هر عقدی مسئولیت آن بر عهده مدیر دفتر املاک است.
این اطلاعیه نشان می‌دهد اصرار اداره راه و شهرسازی برای واگذاری این زمین‌ها نگرانی‌هایی را در دستگاه‌های ناظر نیز ایجاد کرده است؛ از جمله واگذاری‌های بی‌ضابطه که سابقه زیادی هم در شهر جیرفت دارد.
بسیاری از زمین‌هایی که درگذشته در شهر جیرفت از سوی دستگاه‌ها واگذار شده روند کامل قانونی را طی نکرده یا با تغییر کاربری‌هایی روبه‌رو بوده که در نهایت مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است؛ مثال بارز آنها شهرک طبیعت، شهرک المهدی و شهرک عدالت توصیف می‌شوند که باوجود ساخت‌وساز، مردم تا سال‌ها با مشکل دسترسی به خدمات اولیه روبه‌رو بودند یا هستند.
زمین‌هایی هم در سال‌های گذشته واگذار شده که محل مناقشه است و اجازه ساخت‌وساز در آنها داده نشده و نمونه آن زمین‌های واگذار شده به فرهنگیان است.
به نظر می‌رسد دستگاه‌های ناظر عزم خود را جزم کرده‌اند تا دیگر هیچ واگذاری بدون ضابطه انجام نگیرد و این رویه اشتباه برای همیشه در جیرفت متوقف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 363
  • دیروز: 157
  • هفته: 1,774
  • ماه: 16,792
  • سال: 74,811