ضعف در زیرساخت عامل رکود گردشگری کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1615

ضعف در زیرساخت عامل رکود گردشگری کرمان
گزارش | سُها خدیش
رئیس اتاق بازرگانی کرمان:سید مهدی طبیب‌زاده در کارگروه گردشگری شهرستان بم که در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید برگزار شد، بیان کرد: با وجود همه امکانات و پتانسیل بسیار زیاد استان کرمان اما نتوانسته‌ایم عرضه لازم را داشته باشیم؛ زیرا در استان هتل به‌اندازه کافی وجود ندارد و حتی نمی‌توانیم بلیط فراهم کنیم همچنین وسایل حمل‌ونقل مدرن و قطار و رستوران مناسب نداریم.
کاغذوطن- گردشگری به عنوان صنعتی است که امروزه اقتصاد کشورها روی آن تکیه می‌کند. در استان کرمان با توجه به ظرفیت‌های آب و هوایی، داشتن آثار و ابنیه‌های تاریخی، صنایع دستی متنوع و متعدد، میراث گران‌بهای گذشتگان و برخورداری از جاذبه‌های طبیعی و غیرطبیعی مزیت‌های آماده و فوق العاده‌ای که برای توسعه و رونق صنعت گردشگری دارد،این صنعت بسیار عقب مانده‌است. با بی‌توجهی متولیان به این موضوع نه تنها این صنعت نتوانسته به لحاظ اقتصادی و درآمدی به کمک اقتصاد کرمان بیاید بلکه گردشگران هم این استان را برای سفر انتخاب نمی‌کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان می‌گوید: فعالان گردشگری گلایه دارند که توریست به منطقه ورود نمی‌کند و تقاضا وجود ندارد، اما مشکل اصلی گردشگری ایران و به‌خصوص کرمان فقدان عرضه است.
سید مهدی طبیب‌زاده در کارگروه گردشگری شهرستان بم که در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید برگزار شد، بیان کرد: با وجود همه امکانات و پتانسیل بسیار زیاد استان کرمان اما نتوانسته‌ایم عرضه لازم را داشته باشیم؛ زیرا در استان هتل به‌اندازه کافی وجود ندارد و حتی نمی‌توانیم بلیط فراهم کنیم همچنین وسایل حمل‌ونقل مدرن و قطار و رستوران مناسب نداریم.
او تصریح کرد: اگر روزی توانستیم عرضه کالای گردشگری که مرغوب است را انجام دهیم تقاضا خودبه‌خود شکل می‌گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان افزود: بر اساس صحبت صاحب‌نظران جهانی اگر عرضه خوب در ایران باشد تقاضا مشکلی ندارد و گردشگران مدت‌ها در نوبت سفر به ایران خواهند بود.
او اظهار داشت: اتاق بازرگانی یک تشکل بخش خصوصی و به‌عنوان نقش قانونی خود به‌عنوان مشاور سه قوه مطرح شده است که مسائل مشاوری را از کف بنگاه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی آنالیز و تحلیل می‌کند و به مسئولان ارائه می‌دهد.
او عنوان کرد: یکی از مشکلات بخش گردشگری وجود نداشتن باور است؛ زیرا اگر مسئولان ما با ابعاد و کارکرد خوب گردشگری آشنا شوند قطعاً برای پیشرفت آن تلاش بسیاری خواهند داشت.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان ادامه داد: در زمینه شناخت نیز نتوانستیم کالای گردشگری این استان را با وجود پتانسیل و ظرفیت‌های بالا از جمله شهرستان بم با وجود جاذبه‌های طبیعی و میراثی معرفی و عرضه کنیم.
او با اشاره با اینکه باید در گردشگری شناخت را ایجاد کنیم و عرضه خوبی داشته باشیم اضافه کرد: اتاق بازرگانی قصد دارد در یک برنامه مقطع زمانی استان کرمان و شهرستان‌های آن را به‌عنوان پتانسیل گردشگری به کشور معرفی کند.
گردشگری استان کرمان پیشران تمام فعالیت‌های اقتصادی است
او بیان کرد: بخش گردشگری استان کرمان می‌تواند یکی از پیشران‌های اقتصادی استان و مخرج مشترک همه فعالیت‌های اقتصادی از جمله صنعت، کشاورزی و معدن باشد که از نگاه ما بسیار بااهمیت است.
طبیب‌زاده خاطرنشان کرد: در دبیرخانه کرمان سال ۱۴۰۴ معرفی فرصت‌های گردشگری و نمایشگاه گردشگری و همچنین فرصت‌های سرمایه‌گذاری به عهده اتاق بازرگانی است.
او افزود: در این دبیرخانه پتانسیل‌ها انتخاب و با فعالان گردشگری نیز صحبت می‌شود تا بتوانیم محتوای خوبی تولید کرده و جاذبه‌های گردشگری استان را معرفی کنیم.
طبیب‌زاده درباره مرمت کارخانه حناسایی بم گفت: اتاق بازرگانی یک بنگاه اقتصادی نیست و به‌صورت مستقیم نمی‌تواند در بحث مرمت ورود کند و تنها در شناخت و معرفی و دعوت از سرمایه‌گذاران کمک می‌کند.
آژانس گردشگری در ارگ جدید راه‌اندازی می‌شود
در ادامه هادی شهسوارپور مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم نیز گفت: یکی از اهداف منطقه ویژه اقتصادی بحث گردشگری است که یک زون گردشگری در این منطقه به مساحت ۲۳۵ هکتار داریم.
او بیان کرد: در بحث گردشگری برنامه‌های زیادی داریم که شامل تأسیسات و ایجاد زیرساخت لازم مانند احداث یک هتل دیگر به جز هتل موجود در منطقه ارگ جدید است .
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید ادامه داد: تکمیل واحدهای نیمه‌تمام مانند قصر یخ و زورخانه که متعلق به صنایع خودروسازی است نیز در حال طراحی و تکمیل هستند و بخشی دیگر از مکان‌های گردشگری منطقه مانند مجموعه پارک آبی، شهربازی و پیست موتورسواری نیز در حال احداث است.
به گفته او بازسازی یک‌سری مجموعه‌ها مانند زمین فوتبال، سالن ورزشی، استخر شنا، پیست اسب‌سواری، دریاچه، روشنایی معابر و ایجاد آب‌نما نیز از دیگر برنامه‌های ما در راستای ورود گردشگر به این منطقه است.
او عنوان کرد: امیدواریم ظرف مدت ۲۰ ماه آینده زیرساخت گردشگری در منطقه افزایش یابد و به بهره‌برداری برسد.
شهسوارپور ادامه داد: منطقه ارگ جدید نیز در حال راه‌اندازی یک آژانس گردشگری قوی به نام اددتریپ (با سفر) است تا بتوانیم در بحث گردشگری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های شهرستان بم و دیگر شهرستان‌های شرقی استان کرمان استفاده کنیم.
او اظهار داشت: بخشی از سیاست‌های ما استفاده از ظرفیت گردشگری شهرستان است که نیاز دارد تا یک‌سری زیرساخت‌ها و امکانات خاص برای بحث گردشگری تهیه شود.
او با اشاره به ظرفیت کویر در بحث گردشگری گفت: کویر ظرفیت و پتانسیل باارزشی است که نیاز به یک‌سری امکانات مانند اتومبیل آفرود و امکانات اقامت در کویر را دارد و همچنین در بحث خانه‌های بوم‌گردی نیز افراد محلی را تشویق به استفاده از ظرفیت‌های موجود می‌کنیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم افزود: طرح ارگ تا ارگ نیز در راستای طرح‌های گردشگری است که در حال تملک زمین برای این طرح هستیم و سپس بعد از تملک به سمت طراحی آن می‌رویم.
او درباره اینکه منطقه ویژه آیا در بحث راه‌اندازی هتل در پیرامون ارگ قدیم ورود می‌کند؟ گفت: به دلیل احداث هتل در منطقه ویژه اقتصادی برای احداث هتل در اطراف ارگ قدیم برنامه نداریم؛ اما از این طرح حمایت خواهیم کرد.
او اضافه کرد: در بحث اقامت گردشگر در حال بازسازی و تجهیز ۱۰ خانه از مجموعه ارگ قدیم هستیم تا بتوانیم از ظرفیت ارگ قدیم استفاده کنیم.
۷۰ پرونده خانه بوم‌گردی در دست‌اندازی بانک‌ها گیرکرده است
در ادامه یوسف سجادی رئیس کمیته گردشگری اتاق بازرگانی شرق استان کرمان نیز بیان کرد: ۷۰ پرونده مشکل‌دار برای احداث خانه بوم‌گردی داریم که به مرحله تسهیلات بانکی رسیده‌اند؛ اما متأسفانه به دلیل دست‌اندازهای بانکی نتوانسته‌اند پرونده خود را تکمیل و از تسهیلات لازم استفاده کنند.
او با اشاره به وجود تنها ۲ خانه بوم‌گردی فعال در بم گفت: مشکل خانه‌های بوم‌گردی ما مربوط به میراث نیست و مجوز لازم را گرفته‌اند؛ اما در تسهیلات بانکی مشکل دارند.
او اظهار داشت: کمیته گردشگری اتاق بازرگانی این امکان را دارد که تک‌تک پرونده‌ها را به‌صورت موردی پیگیری و مشکلات آن را رفع کند.
رئیس کمیته گردشگری شرق استان کرمان اضافه کرد: خانه‌های بوم‌گردی در بم بسیار کم است و با وجود خانه‌باغ بودن در بم امکان تبدیل آن‌ها به خانه بوم‌گردی وجود دارد.
سجادی خاطرنشان کرد: نمایشگاه گردشگری که بهمن‌ماه امسال در تهران برگزار می‌شود شب اول این نمایشگاه در زمینه معرفی ظرفیت‌های گردشگری شرق استان کرمان انتخاب شده است.
او افزود: با وجود داشتن چهار اثر ثبت جهانی در بم متأسفانه عرضه ما با وجود تقاضای بسیار زیاد کم است.
سجادی ادامه داد: برای دیده‌شدن بیشتر ظرفیت‌های گردشگری در بم باید زیرساخت‌های لازم را ایجاد کرد؛ زیرا متأسفانه زلزله سال ۸۲ گردشگری بم را عقب انداخت و این فرصت را به سایر استان‌های دیگر مانند فارس، اصفهان و یزد داد.
او با اشاره به شیوع ویروس کرونا طی سال‌های گذشته افزود: ویروس کرونا تهدیدی بود که ما در آن بازه زمانی می‌توانستیم به‌عنوان فرصتی در راستای ایجاد زیرساخت‌های گردشگری از آن استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 86
  • دیروز: 117
  • هفته: 2,976
  • ماه: 16,046
  • سال: 73,876