از «منطقه آزاد کشاورزی» تا «بیمارستان عنبرآباد» و« مرز هوایی». سفر مقامات کشوری به جیرفت؛امید دوباره برای وعده‌هایی قدیمی

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1886

از «منطقه آزاد کشاورزی» تا «بیمارستان عنبرآباد» و« مرز هوایی». سفر مقامات کشوری به جیرفت؛امید دوباره برای وعده‌هایی قدیمی
کاغذوطن
سمیه خدیشی- پنجشنبه دوم اسفندماه، جیرفت و عنبرآباد میزبان مقامات ارشد کشوری بود. سفری که به دعوت بهنام سعیدی، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، با هدف بررسی و رفع چالش‌های دیرینه این منطقه رقم خورد. علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون وزیر نیرو در امور آب، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور، معاون هوانوردی و امور بین‌الملل فرودگاه‌های کشور، معاون دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و جمعی دیگر از مسئولان کشوری، در این سفر، از نزدیک با مشکلات و ظرفیت‌های جنوب کرمان آشنا شدند.بعد از انجام بازدیدهایی در سطح شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد طی جلسه‌ای نتایج سفر در مصوباتی به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد.
«جاده‌های مرگ»؛ زخم کهن جنوب کرمان
در جنوب کرمان، جاده‌ها نه فقط مسیرهای ارتباطی، بلکه به «جاده‌های مرگ» شهره‌اند. حوادث جاده‌ای، هر ساله قربانیان بسیاری می‌گیرد و زیرساخت‌های نامناسب، مانعی جدی بر سر راه توسعه منطقه است. بهنام سعیدی، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد، با علم به این مشکلات، حوزه راه و ترابری را در صدر اولویت‌های سفر مقامات کشوری قرار داد.
در جریان این سفر، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور تعهداتی را قبول کرد. در جریان بازدید از جاده گمرکان عنبرآباد که حوادث جاده ای که منجر به 10 کشته در یک ماه و نیم گذشته شد آن را در صدر اخبار سوانح جاده‌ای و حوادث قرار داد.
از مصوبات در جلسه جمع بندی اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال به صورت نقدی و قیر، برای بهسازی جاده‌های بین شهری و روستایی و اصلاح نقاط حادثه‌خیز این دو شهرستان جیرفت و عنبرآباد بود.
در کنار این اعتبار مقرر شد که برای آغاز عملیات اجرایی تعریض و شانه‌سازی جاده عنبرآباد به امجز به طول ۵ کیلومتر، در ابتدای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال تخصیص یابد.
این مصوبات، گام‌هایی مهم در جهت ارتقای ایمنی جاده‌ها و تسهیل تردد در جنوب کرمان به شمار می‌روند.
«منطقه آزاد کشاورزی»؛ رویای دیرینه با وعده تحقق
جنوب کرمان، قطب کشاورزی ایران، سال‌هاست که از وعده ایجاد منطقه آزاد کشاورزی در این منطقه سخن به میان می‌آید، آخرین بار قول موافقت وزیر جهاد کشاورزی را در حاشیه نمایشگاهی از ظرفیت‌های این منطقه گرفت، ایجاد این منطقه ویژه کشاورزی وعده‌ای است که تاکنون رنگ واقعیت به خود نگرفته است. اما در جریان سفر اخیر مقامات کشوری، بارقه‌های امید برای تحقق این رویای دیرینه نمایان شد.
با حضور مسئولان شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی، در حشور مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان و رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، چگونگی روند تصویب منطقه آزاد کشاورزی در جیرفت و عنبرآباد بررسی و مصوب شد. بر اساس این مصوبه دستگاه متولی این طرح شرکت شهرک‌های صنعتی معرفی شد و قرار شد نقشه محدوده، گرایش فعالیت، طرح توجیهی و مستندات تامین زیرساخت‌هایی نظیر آب، برق، گاز، ارتباطات و راه با همکاری سازمان جهاد کشاورزی منطقه مشخص شده و به تایید شورای برنامه‌ریزی استان برسد. بعد از آن با قید فوریت به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی ارسال و در کارگروه مربوط به استان ابلاغ خواهد شد.
ایجاد منطقه آزاد کشاورزی، می‌تواند زمینه‌ساز رونق اقتصادی، افزایش صادرات محصولات کشاورزی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در جنوب کرمان شود.
«فرودگاه جیرفت»؛ دروازه‌ای به سوی توسعه بین‌المللی
فرودگاه جیرفت، با وجود ظرفیت‌های بالقوه، سال‌هاست که در انتظار توسعه و ارتقای زیرساخت‌ها به سر می‌برد. از طرفی توسعه فرودگاه یکی از زیر ساخت های اصلی ایجاد منطقه آزاد کشاورزی هم محسوب می‌شود.
در جریان این سفر، مصوباتی برای توسعه این فرودگاه به تصویب رسید: اولین مصوبه که در جلسه ای بعد از حضور در فرودگاه مشخص شد افزایش پروازهای این فرودگاه از ۲ پرواز به چهار پرواز در هفته بود.
صانعی معاون هوانوردی و امور بین‌الملل فرودگاه‌های کشور در این رابطه به تعداد محدود هواپیماها اشاره کرد و گفت: از بیستم فروردین ماه سال آینده خط پروازی جیرفت به چهار پرواز در هفته ارتقا می‌یابد.
مصوبه دیگر موانع موجود برای بهره‌برداری کامل از باند فرودگاه و افزایش طول آن به میزان ۴۰۰ متر برطرف شود. اداره کل راه و شهرسازی جنوب استان، موظف به جابجایی جاده اسفندقه برای فراهم شدن این امر شد.
در همین رابطه جلسه‌ای با حضور نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد و دستگاه‌های مربوطه، برای بررسی زیرساخت‌های لازم و رفع موانع برقراری پرواز باری و بین‌المللی و ایجاد مرز هوایی در فرودگاه جیرفت برگزار شود.
این مصوبات، می‌توانند فرودگاه جیرفت را به دروازه‌ای برای توسعه بین‌المللی و رونق گردشگری در جنوب کرمان تبدیل کنند.
«بیمارستان عنبرآباد»؛ پایان چشم‌انتظاری بیماران
بیمارستان ۱۳۶ تخت‌خوابی عنبرآباد، سال‌هاست که به پروژه‌ای نیمه‌تمام تبدیل شده، ۱۱ سال از کلنگ‌زنی ووعده ساخت آن می‌گذرد و بیماران این منطقه همچنان در انتظار خدمات‌درمانی مطلوب مانده‌اند. در جریان سفر مقامات کشوری، گشوده شدن مشکلات این پروژه نیزبه مصوبه تامین اعتبار گره‌خورد.
با تخصیص ۱۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه و ۷۵۰ میلیارد ریال توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امیدها برای تکمیل این بیمارستان زنده شد.
علاوه بر این، مصوبات دیگری نیز در حوزه‌های مختلف از جمله واگذاری زمین مصلی جیرفت به شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، تعیین محل اعتبار جهت مسقف‌سازی گلزار شهدای جیرفت، تکمیل محور جیرفت-بم با تامین هزار تن قیر توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، برگزاری جلسه در سازمان برنامه و بودجه کشور در زمینه احداث راه‌آهن جیرفت-بم و همچنین تخصیص ۲۰۰ تن قیر از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به شهرداری عنبرآباد، از دیگر تصمیماتی بود که قدم‌های موثری در رفع مشکلات حوزه‌های مختلف در شهرستان‌های حوزه انتخابیه بهنام سعیدی گرفته شد.
اجرای دقیق و سریع مصوبات این سفر می‌تواند تحولی در حوزه زیرساخت در شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد ایجاد کند و محرومیت‌های دیرینه این مناطق کمرنگ‌تر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 194
  • دیروز: 266
  • هفته: 1,711
  • ماه: 11,921
  • سال: 86,476