وزیر اقتصاد خواستار شد: عوارض بیمه حذف شود

منتشر شده در صفحه | شماره

وزیر اقتصاد خواستار شد:
عوارض بیمه حذف شود

وزیر اقتصاد با انتقاد از ضریب نفوذ بیمه ۱.۹ درصدی صنعت بیمه در ایران از برنامه جدی دولت برای حذف عوارض صنعت بیمه خبر داد و اعلام کرد: تورم تولید در چند ماه اخیر تک رقمی شده و به زیر ۵ درصد رسیده است. به گزارش اقتصادنیوز، علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد و دارای در بیست‌و‌دومین همایش بیمه و توسعه با اشاره به اینکه بیمه مرکزی به عنوان نهاد ناظر باید از تصدی‌گری فاصله بگیرد و تنها به نظارتی که از جنس تعرفه‌گذاری نیست بپردازد، گفت: مالیات بر ارزش‌افزوده و عوارض تحمیل شده بر صنعت بیمه کشور باید حذف شود تا با حذف هزینه‌های غیرضروری این صنعت زمینه برای رشد توسعه آن و به تبع رشد اقتصادی کشور فراهم شود. گزیده صحبت های وزیر اقتصاد در ارتباط با هر موضوع را در ادامه بخوانید:
بیمه در دنیای امروزی
صنعت بیمه از اجزای لاینفک بازارهای مالی محسوب می‌شود. شرکت‌های بیمه از نهادهای اثرگذار در بازار مالی و بازار سرمایه محسوب می شوند و به توسعه اقتصادی کشورها و ارتقای رفاه عمومی کمک می کنند.
رابطه سرمایه‌گذاری و صنعت بیمه
سرمایه گذاری رابطه مستقیمی با تولید و رابطه معکوسی با ریسک دارد. یکی از خدمات صنعت بیمه به تولید و سرمایه گذاری، پوشش ریسک‌ها و خطرات و جبران خسارت ناشی از بروز حوادث است. پوشش دادن به خطر آینده را پیش بینی پذیر می کند و باعث رشد سرمایه گذاری می شود.
مدیریت در صنعت بیمه و ضریب نفوذ بیمه
مدیریت صحیح صنعت می تواند ضمن تامین امنیت لازم برای فعالیت‌های تولیدی به رشد و توسعه اقتصادی و افزایش رفاه اقتصادی کمک شایانی کند. با وجود پیشرفت‌های صنعت بیمه کشور در سال‌های گذشته هنوز با مقیاس‌های جهانی فاصله قابل ملاحظه ای در این صنعت داریم به طوری که ضریب نفوذ بیمه در سطح جهانی در سال ۲۰۱۴ معادل ۶.۲ درصد، بیمه های زندگی ۳.۴ درصد و بیمه های غیرزندگی ۲.۷ درصد بوده است و این در حالی است که در اقتصاد ایران ضریب نفوذ بیمه ۱.۹ درصد است که در مقایسه با متوسط جهانی فاصله زیادی دارد. در عین حال شاخص بیمه های زندگی در ایران ۰.۲ درصد است که با شاخص ۳.۷ درصد در جهان فاصله قابل مقایسه ای دارد.
نظارت بیمه مرکزی و بازار غیررقابتی بیمه
نهاد ناظر صنعت بیمه با وضعیت مطلوب فاصله دارد. بیمه مرکزی قرار بود که از فعالیت‌های تصدی‌گری فاصله بگیرد و بر نظارت متمرکز شود که این نظارت نباید از جنس تعرفه ای باشد بلکه باید از جنس توانگری باشد تا بیمه ها بتوانند به تعهدات بیمه ای خود عمل کنند؛ گرچه قدم‌های موثری در این راستا برداشته شده است اما هنوز اقدامات زیادی باید انجام شود. بنگاه های خصوصی فعال در این صنعت به لحاظ مالی و سرمایه انسانی و مدیریتی با حد نصاب‌های بین‌المللی فاصله دارند، اصلاحات باید به گونه ای طراحی و هدایت شود که در آینده نزدیک شاهد بازار رقابتی کارآمد باشیم.
بیمه‌های زندگی
بیمه های زندگی از پرطرفدارترین رشته های بیمه ای در جهان است و ۴۰ تا ۶۰ درصد سبد بیمه را در اختیار دارد، اما این بیمه ها در ایران از توسعه لازم برخوردار نیستند و شکاف‌ها در این حوزه با آمارهای جهانی از همه رشته های بیمه ای بیشتر است که دلایل آن اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی متعددی است که باید مورد شناسایی قرار گیرد.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 2
  • امروز: 102
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,759
  • ماه: 10,528
  • سال: 78,333