بررسی مشکلات تنفسی و آلرژیک در فصل زمستان استقبال از سرما

منتشر شده در صفحه | شماره

بررسی مشکلات تنفسی و آلرژیک در فصل زمستان
استقبال از سرما

سرما را می شود یک عامل خطر برای بروز بیماری های قلبی و تنفسی به حساب آورد. دوره سرما که از اوایل دی ماه آغاز شده و تا اواسط بهمن ماه ادامه دارد. در بعضی منطقه ها حتی از اواخر مهر ماه نیز شاهد سرما هستیم، خطرناک ترین دوره برای بیماران قلبی و تنفسی و بروز یک سری مشکلات در این بیماران است. در زمستان عروق بدن به دلیل سرما برای اینکه حرارت از دست ندهند دچار انقباض می شوند وکار قلب، بیشتر می شود؛ بخصوص در ساعات اول روز، که برای کار صبح زود از خانه بیرون می رویم. قلب در زمستان باید سخت تر و شدیدتر کار کند؛ به طوری که رگ های خونی بتواند گرمای کل بدن را حفظ کنند.علاوه براین در زمستان، نرخ ابتلا به امراض دستگاه تنفسی مانند آنفلوآنزا و آسم به بیشترین حد می رسد که باز هم به دلیل بالا رفتن فشار خون، در بیماران قلبی؛ بار زیادی به قلب تحمیل می شود.
در شهرهای بزرگ در فصل سرما ، پدیده اینورژن در هوا وجود دارد. یعنی هوای آلوده روز گذشته در طول شب که هوا سرد است، به نقاط پایین حرکت می کند و در سطح تنفس و زندگی ما قرار می گیرد و وقتی که شخص زود از منزل خارج می شود در مجاورت این هوای سرد و آلوده قرار می گیرد در حالی که در زمستان زمانی که به نیمه های روز می رسیم هوا گرم تر می شود. به این ترتیب حتی می توان گفت خطر بروز حمله قلبی، صبح های زود بیشتر است.
افراد باید اکسیژن بیشتری در پاییز و زمستان دریافت کنند. اکثریت ما بد نفس می کشیم و در دم و بازدم دچارمشکلات فراوانی هستیم که این خود بیشتر و بیشتر در سیستم بدن ایجاد اختلال می کند. با اصلاح شیوه تنفس می توانیم کیفیت و کمیت زندگی مان را افزایش دهیم. در هر فصل با تغییرات آب و هوا بدن سعی می کند خود را با تغییرات محیطی تطبیق دهد. برای آنکه بدن، خود را با تغییرات هوا تطبیق دهد، نیاز به زمان دارد، این تغییرات می تواند به شکل تغییر در رژیم غذایی و تغییرات آب وهوایی باشد. درهنگام تغییر فصل ، تطبیق پذیری بدن با این شرایط زمان می برد و این زمان فرصتی برای حمله عوامل بیماری زا به بدن است.
دکتر یزدانی در خصوص مشکلات تنفسی در سرما و زمستان و راه های بهبود تنفس با پیام ما به گفت و گو پرداخت.
دکتر یزدانی گفت: در اثر تغییرات فصلی و آب و هوایی، سیستم بدن ضعیف تر می گردد و بنابراین بیشتر درمعرض عفونت های ویروسی و میکروبی قرار می گیرد. به طور معمول وقتی در ماه های سرد سال دمای بدن افت می کند ، بیشتر به بیماری هایی مثل سرما خوردگی و گلودرد مبتلا می شویم.
وی افزود: با بیان اینکه در سرما عروق محیطی بدن دچار اسپاسم (گرفتگی) می شوند افزود: به علت نیاز بدن به گرما در فصل سرما و انرژی هورمونی به نام آدرنالین در خون ترشح می شود که باعث افزایش ضربان قلب می شود و در نتیجه نیاز عضله قلب به اکسیژن و مواد غذایی بیشتر خواهد شد.
دکتر یزدانی اظهار داشت: گذشته از عوارض سرما، در زمستان آلودگی هوا هم مشکل ساز است. عوارض ناشی از آلودگی هوا سردرد، خستگی، مشکلات تنفسی، سرگیجه، تهوع وضعف والبته ناراحتی های قلبی است، وارونگی هوا در روزهای سرد سال به طور جدی تر بروز کرده و سبب حملات قلبی یا تشدید آن می شود واز این رو افراد جامعه، به ویژه سالمندان و مبتلایان به بیماری های قلبی یا ریوی، با توجه به اعلام رسانه ها از سوی سازمان هواشناسی در روزهایی که وضعیت هوا از نظر آلودگی بحرانی اعلام می شود تا حد ممکن باید در منزل یا محیط کار بمانند واز بازکردن پنجره خودداری کنند ودر صورت ضرورت خارج شدن از محیط های بسته از ماسک استفاده کنند.
وی با اشاره به پیشرفت زندگی شهری افزود: عدم تحرک و عدم رویارویی با دماهای پایین در زمستان، نیاز بدن به انرژی مازاد را منتفی می کند و مصرف غذاهای چرب مشکل بیماری مزمن چاقی را بوجود می آورد. پس تحرک و ورزش جایگاه مهمی را در سلامت و کسب اکسیژن بدن دارد. ورزش منظم هم نه تنها سیستم ایمنی بدن را درمقابل عفونت ها مقاوم می سازد، بلکه باعث کاهش یافتن حساسیت ها نیزمی شود واز بروز آنها جلوگیری می کند.
دکتر یزدانی در خصوص نقش دانه ها ی مغزی در کاهش افسردگی در زمان تغییر فصل گفت: برخی دانه ها ضمن دارا بودن سهم قابل توجه روغن، دارای مواد معدنی ارزشمندی مانند مس، آهن، روی، فسفر، پتاسیم و مانند آن می باشند، که چربی مناسب برای بدن را تهیه کرده و مانع از افسردگی در تغییر دمای فصلی می شود.
وی تصریح کرد: در فصل سرما باید از رژیم غذایی کم نمک با مقدار قابل توجهی از پروتئین استفاده کرد تا فرد را از حالت افسردگی و خواب آلودگی در فصل زمستان دور نگه دارد . در طول مدت سازگاری بدن با تغییرات فصلی، فعالیت سیستم ایمنی بدن افت می کند و بنابراین بدن در برابر حملات ویروس ها و باکتری ها، آسیب پذیرتر و مستعدتر می شود. این دوره، زمانی است که اکثر افراد با علائم و مشکلاتی چون سرماخوردگی عادی، سرفه، گلودرد و یا آنفلوآنزا مواجه می شوند.
این پزشک در ادامه به معرفی چند نوشیدنی مفید فصل سرما پرداخت وگفت: مصرف مایعات گرم بخصوص چای کم رنگ بسیار خوب است . چای کم رنگ تأثیرات ضد ویروسی دارد . در این فصل مصرف مایعات معمول بسیار توصیه می شود. چکاندن چند قطره لیمو ترش در آب و مصرف صبحگاه آن می تواند به سم زدایی بدن پرداخته یا مصرف شب هنگام آب آناناس نیز می تواند همین خاصیت را داشته باشد. مصرف آب روزانه را باید در این فصل افزایش داد. در زمستان باید آب بیشتری به نسبت تابستان در اختیار بدن قرار بگیرد گرچه کمتر، این نیاز در فصل زمستان احساس می شود. نوشیدن حداقل ۱.۵ لیتر آب در زمستان توصیه می شود. دکتر یزدانی اظهار داشت: هنگام بیرون آمدن از منزل ازیک شال گردن که بینی و دهان را بپوشاند استفاده شود. ورزش در ساعات میانی روز و در زمان تابش کامل خورشید توصیه می گردد و اگرصبح زود برای ورزش یا دویدن از منزل خارج می شویم جوانب را در نظر بگیریم؛ چون وقتی از خواب بیدار می شویم؛ بدن در حالت نسبی است و در نتیجه وقتی ناگهان شروع به ورزش کنیم چون قلب آمادگی این فعالیت را ندارد دچار عوارض وخطر می شود. برای همین ورزش در ساعات اولیه روز در سرما برای بیماران قلبی و افراد مسن اکیدا ممنوع است. وی در پایان افزود: توصیه دیگر قرار دادن یک دستگاه بخور آب در هنگام خواب و استراحت در اتاق است، تا هوای اتاق مرطوب شود و اینگونه از خشکی گلو و دستگاه تنفسی جلوگیری می شود. زمستان خوب و سرشار از شادی را برای همشهریانم آرزو میکنم.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 24
  • امروز: 41
  • دیروز: 328
  • هفته: 2,250
  • ماه: 6,035
  • سال: 22,217