مانور مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای در جیرفت برگزار شد
نخستین مانور پدافند غیرعامل جنوب کرمان در زمینه مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای در منطقه جبالبارز شمالی شهرستان جیرفت برگزار شد.
به گزارش دریافتی ایرنا، مدیر جهاد کشاورزی جیرفت از برگزاری مانور پدافند غیرعامل با رویکرد پایش آلودگی و مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانهای در باغهای جبالبارز شمالی خبر داد و گفت: با توجه به فصل برداشت مرکبات، اجرای این مانور در هفته پدافند غیرعامل در راستای استمرار و تقویت اقدامات پیشگیرانه برای کاهش تهدیدات ناشی از آفت مگس میوه است.
علی سالاری افزود: هدف از اجرای این مانور تکرار آموزشهای میدانی و عملیاتی به کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی در زمینه مقابله با خطرات آفت مگس و برآورد میزان آمادگی نیروهای عملیاتی و همچنین هماهنگی آنها در مدیریت حادثه و ارزیابی توانایی کارکنان در مواقع بحران و شناسایی نقاط ضعف و قوت است.
مدیر جهاد کشاورزی جیرفت تصریح کرد: آفت مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مهم، قرنطینه و خطرناک بوده که در صورت کنترل نشدن، این آفت میتواند خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
وی بیان کرد: باغداران با رعایت نکات فنی و دستورالعملهای جهاد کشاورزی در امر مبارزه و کاهش خسارت ناشی از این آفت با کارشناسان مراکز خدمات جهاد کشاورزی همکاری کنند.
مگس میوه مدیترانهای از آفات مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونههای مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیع تری است و میتواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد، هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو و گلابی و مرکبات از جمله میزبانهای این آفت هستند.
حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده می ماند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد، وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان گفت: مگس مدیترانه ای آفت بسیار خطرناکی است. تعداد نسل و تخم ریزی آن بالاست و همیشه میوه را از بین می برد و کاری به درخت ندارد و خسارت اقتصادی بسیار بالایی به کشاورزان وارد می کند.وی افزود: این آفت به تمام سیاه درخت ها از جمله زردآلو، هلو، خرمالو، انجیر و تقریبا به تمام میوه های مناطق سردسیری ما حمله ور است و برخی می گویند حتی به خرما نیز حمله می کند و نگرانی داریم اگر روی خرما بیاید چه کاری انجام بدهیم؟زهدی تصریح کرد: متاسفانه با توجه به اینکه این آفت قبلا در استان ما نبوده، اطلاعات جامع و علمی در این خصوص نداریم و به اطلاعات جاهای دیگر کشور تکیه می کنیم که البته اطلاعات استان ها نیز با هم فرق دارد و همه می گویند باید این آفت به صورت بومی در مناطق خود بررسی و براساس اطلاعات بومی با آن مبارزه را انجام بدهیم.این محقق با اشاره به اینکه استان کرمان هر چهار اقلیم را دارد، بیان کرد: باید خیلی اطلاعات علمی وسیعی داشته باشیم تا برای هر منطقه و مناسب با هر اقلیم نسخه جداگانه ای تجویز شود.وی اظهار کرد: آفت مگس مدیترانه ای مبارزه شیمیایی و سَم ندارد و فقط باید با اصول پیشگیری و رعایت بهداشت باغ و جذب حشرات به روش های مختلف مبارزه کرد و جمعیت را پایین آورد و این است که کار مشکل می شود.
زهدی افزود: نیاز است حتما بدانیم شرایط این آفت در استان کرمان در اقلیم های مختلف روی میزبان های مختلف چگونه است و چگونه کار کنیم که این اطلاعات را نداریم و باید کار تحقیقاتی انجام و براساس آن نسخه بدهیم.