صندوق پسته در رفسنجان تاسیس می‌شود

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1146

صندوق پسته در رفسنجان تاسیس می‌شود

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: «به منظور مدیریت بازار پسته و رفع دغدغه کشاورزان، به دنبال تاسیس صندوق پسته در شهرستان با محوریت منطقه ویژه اقتصادی هستیم».

روح الله بهرامشاهی با بیان اینکه باید قالب شرکت ملی پسته ایرانیان که وابسته به صندوق بازنشستگی مس است را حفظ کنیم که منحل نشود، افزود: «این یک ظرفیت بزرگ برای صندوق به شمار می‌رود و یک برند ملی است و باید تجار بزرگ و سرمایه‌گذاران و صاحبنظران حوزه پسته تجمیع و عضو صندوق شوند و در کنار آن شرکت ملی صنایع مس ایران یا صندوق بازنشستگی مس سهامدار شود».

او افزود: «با توجه به اینکه همواره موضوع قیمت پسته از سوی نماینده در مجلس مطرح می‌شد، ایده تاسیس صندوق پسته در ذهن ما شکل گرفت و در این خصوص با کارشناسان زیادی از جمله آقای جلال‌پور رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران هم جلساتی برگزار و مباحثی مطرح کردیم که مورد تایید وی بود و حاضر به سرمایه‌گذاری و مشارکت در این صندوق شد و سرمایه‌گذاران و پسته‌کاران بزرگ رفسنجان هم اعلام آمادگی کردند».

او ادامه داد: «هدف نهایی این است که این صندوق بتواند دغدغه همگان را در حوزه پسته برطرف کند و هم کمکی در بحث مدیریت بازار پسته باشد و هم اینکه در راستای ابزارآلات و تجهیزات فرآوری پسته کمکی به کشاورز کند و آنچه که در اساسنامه شرکت پسته از تولید سموم و کود شیمیایی و … بوده که تقریبا هیچ‌کدام محقق نشده را محقق کند».

بهرامشاهی اضافه کرد: «با توجه به اینکه منطقه آزاد کیش محل بورس بین‌المللی کالا می‌شود، راه‌اندازی بورس پسته در منطقه آزاد کیش را در دستور کار داریم و با راه‌اندازی انبارهای مجهز و استاندارد پسته در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان به دنبال آن هستیم که مرکز صادرات پسته کشور در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان باشد».

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان بیان‌کرد:«با این کار نه تنها صادرات پسته شهرستان را از محل ذخیره‌سازی انبارها می‌توانیم داشته باشیم، بلکه پسته سایر نقاط ایران را نیز وارد انبارها کرده و صادر کنیم که برای تحقق این موضوع سرمایه‌گذاران بزرگی اعلام همکاری کردند».

بهرامشاهی با بیان اینکه سرمایه‌گذاران بزرگ رفسنجان با دید مثبت به این قضیه نگاه کردند، گفت: «راه برون رفت از اوضاع کنونی پسته، شکل‌گیری این مجموعه است و رایزنی‌های اولیه هم صورت گرفته و پیگیر هستیم این اتفاق بیفتد».

عباس مهران،رئیس جهاد کشاورزی شهرستان انار و مدیر تیم مطالعات تاسیس صندوق پسته نیز توضیحاتی در خصوص تاسیس صندوق محصولات کشاورزی ارائه و اظهار کرد: «راه‌اندازی صندوق ‌ای محصولات کشاورزی به واسطه اینکه بر اساس ماده ۱۲ قانون وزارت جهاد کشاورزی تاسیس می شوند، جایگاه محکمی دارند. ساختار این صندوق‌ها خصوصی بوده و ۵۱ درصد سهام مربوط به بخش خصوصی و ۴۹ درصد بخش دولت سهامدار است».

او با بیان اینکه حفظ قالب شرکت ملی پسته ایرانیان ضروری است و راه‌اندازی صندوق موضوعی است که محقق شدنی و ایده ارزشمندی است، ادامه داد: «با توجه به اینکه تنش بازار پسته همیشه وجود دارد و رابطه عرضه و تقاضا ابتدای سال محصولی به هم می‌خورد، اما صندوق به راحتی می‌تواند نوسانات بازار را کنترل کند».

مهران گفت:«برای استانداردسازی انبارها هم برنامه داریم و پسته‌ها با برچسب خاصی در هر رقم در انبار ذخیره می‌شوند. مسئله مهم این است که شرکت مس سهام خود را بیاورد و ثبت کند و با توجه به اینکه شرکت ملی مس به عنوان سهامدار دولتی محسوب می‌شود این موضوع به راحتی می‌تواند مدیریت شود».

او اضافه کرد: «شرکت مس در قالب مسئولیت‌های اجتماعی که دارد باید در این زمینه ورود کند».

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 17
  • امروز: 180
  • دیروز: 198
  • هفته: 1,340
  • ماه: 4,441
  • سال: 35,545