مخازن مرکز اسناد ملی جنوب شرق پر شده است

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1468

مخازن مرکز اسناد ملی جنوب شرق پر شده است

سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق با بیان اینکه مخازن ما کاملاً پر شده و برای نگهداری اسناد دولتی با مشکل روبه‌رو هستیم، گفت: باید ساختمان سازمان را به جای دیگری منتقل کنیم.

ریحانه شهیدی، با اشاره به اینکه نوزدهم اردیبهشت به مناسبت سالروز ولادت و بزرگداشت محمد بن یعقوب کلینی در تقویم ما با عنوان “روز اسناد ملی و میراث مکتوب” نامگذاری شده است، اظهار داشت: کشور ما در خاستگاه تمدن و مواریث مکتوب بسیاری است و این اسناد و گنجینه‌های تاریخی باید برای همه اعصار و قرون حفظ شود.

او با بیان اینکه نسخ خطی به عنوان بخشی از میراث مکتوب، هویت و سند ملی کشور و ملت ما محسوب می‌شوند،گفت: شناسایی نسخه‌های خطی، نگهداری و معرفی آنها اهمیت زیادی دارد و بنا به وظیفه ذاتی که به عهده ما گذاشته شده است در این مرکز در دو بخش اسناد دولتی و اهدایی از سوی مردم فعالیت می‌کنیم.

سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور با اشاره به اینکه این سازمان، یک نهاد دولتی است که با هدف پاسداری از میراث مکتوب و حفظ و نگهداری اسناد ملی فعالیت می‌کند، بیان‌کرد: در مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور،اسناد استان‌های هرمزگان و کرمان نگهداری می‌شود.

او با بیان اینکه قسمتی از این اسناد مکتوب مانند عقدنامه‌ها، مبایعه‌نامه و تقسیم نامه‌ها در پستوی خانه‌ها و گنجینه‌های شخصی افراد قرار دارد که از طریق میراث خانوادگی بدست آمده است، گفت: به هر حال شرایط مناسبی برای حفظ و نگهداری این اسناد در خانه‌ها فراهم نیست و ممکن است به علت عناصر طبیعی این گنجینه‌ها و میراث در معرض آسیب‌هایی چون موریانه و بید قرار بگیرند و در اثر مرور زمان از بین بروند.

شهیدی با اشاره به اینکه سازمان اسناد ملی براساس ضوابط و استانداردهای بین المللی، فضایی را با کنترل دما و رطوبت روزانه و سیستم اعلام و اطفای حریق و ضدعفونی دوره‌ای برای نگهداری این اسناد فراهم کرده است، افزود: اگر سند تاریخی نزد خانواده‌ها وجود دارد این امکان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور وجود دارد که این اسناد را با نام اهدا کننده در آرشیو خود نگهداری کند.

او با بیان اینکه اگر سندی مورد آسیب قرار گرفته، امکان احیا، بازسازی و مرمت اسناد نیز در این مرکز وجود دارد، عنوان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۱بالغ بر ۱۳هزار برگ سند احیایی در آرشیو مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور نگهداری می‌شود.

سرپرست مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور با اشاره به اینکه این اسناد تاریخی گنجینه‌ای هستند که باید برای تمام اعصار و قرون حفظ شوند،افزود: پیشنهاد می‌کنیم کسانی که اسناد تاریخی دارند که در معرض تخریب قرار دارند، این اسناد را برای حفظ و نگهداری بهتر به مرکز اسناد تحویل دهند.

او با بیان اینکه وظیفه مرکز اسناد و کتابخانه ملی در دو حوزه اسناد دولتی و شخصی است، گفت: کار ما در حقیقت امانت‌داری، نگهداری و حفظ و پاسداری از اسنادی است که میراث مکتوب ملت ما محسوب می‌شوند.

شهیدی با اشاره به اینکه در حوزه اسناد دولتی، مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوب‌شرق کشور با هزار و ۲۵۰دستگاه اجرایی در دو استان کرمان و هرمزگان در ارتباط است، افزود: خیلی از اسناد دولتی این دستگاه‌ها به سازمان اسناد منتقل شدند.

او با بیان اینکه برای نگهداری این اسناد با مشکل روبه‌رو هستیم، گفت:به علت کیفیت ساختار و سازمان اداری، مخازن ما برای نگهداری اسناد دولتی کاملاً پر شده است، ساختمان فعلی مرکز اسناد ملی جنوب شرق جوابگوی حجم اسناد موجود نیست و اقداماتی در حال انجام است که بتوانیم در اسرع وقت ساختمان سازمان را به جای دیگری منتقل کنیم.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 57
  • دیروز: 99
  • هفته: 1,037
  • ماه: 4,296
  • سال: 58,049