داروخانه‌ها به بیمه شدگان تامین اجتماعی خدمات نمی‌دهند

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1764

داروخانه‌ها به بیمه شدگان تامین اجتماعی خدمات نمی‌دهند
دبیر انجمن داروسازان استان کرمان از هشدار داروخانه‌های کرمان به سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: داروخانه‌ها از دهم شهریور به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در قالب بیمه خدمات نمی‌دهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمد حسیبی، در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با تبریک روز داروساز، اظهارداشت: زکریای رازی از مفاخر بزرگ علمی کشور است که زادروز این دانشمند به‌عنوان روز داروساز نامگذاری شده است؛ رازی، در طب و فلسفه و داروسازی نقش بسیار مهمی داشته و کتب زیادی از ایشان وجود دارد که بسیار راهگشا است.
او با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی کرمان رشته تخصصی داروسازی تدریس می‌شود که اهمیت زیادی دارد، گفت: علم داروسازی برای جامعه مهم است و بر نحوه اثر دارو و کنترل دارو در عرضه و راهنمایی مصرف و همچنین تداخلات دارویی را بررسی می‌کند.
دبیر انجمن داروسازان استان کرمان با اشاره به اینکه در استان کرمان پنج دانشگاه علوم‌پزشکی داریم که در بم، جیرفت، سیرجان، کرمان و رفسنجان قرار دارند، افزود: در استان کرمان حدود ۵۳۴ داروخانه و در شهر کرمان حدود ۲۱۰ داروخانه فعالیت می‌کنند.
او با بیان اینکه در شهر کرمان ۱۲ داروخانه شبانه روزی داریم و در جاهایی که داروخانه شبانه روزی وجود ندارد براساس برنامه زمان‌بندی برخی داروخانه‌ها تا ساعات پایانی شب خدمات می‌دهند، ادامه داد: در چرخه درمان نباید اخلال ایجاد شود و وجود داروخانه یک ضرورت در این حوزه است.
حسیبی با اشاره به اینکه در استان کرمان کمبودهای دارویی به سه شکل است، گفت: این کمبودها یا به صورت کشوری بوده و نوعی دارو در تمام کشور کمبود است که در اختیار استان نیست و باید به صورت کشوری تامین شود؛ که این داروها عمدتاً داروهای بیمارستانی و تخصصی و فوق تخصصی هستند.
او با بیان اینکه نوعی کمبودها در داروهای با برند خاص است و ممکن است کارخانه‌ای توقف تولید دارو داشته و یا مشکلات وارداتی دارو باشد، افزود: اینگونه نیست که این دارو در داروخانه‌ها کمبود باشد، بلکه برند خاص آن وجود ندارد و مردم می‌توانند از سایر برندهای آن نوع دارو استفاده کنند.
او با اشاره به اینکه در مورد انسولین‌ها همه انواع آن در داروخانه‌ها وجود دارد و داروخانه‌ها آن عرضه می‌کنند، ادامه داد: در دو نوع آن لومیر و نوومیکس دچار کمبود کشوری هستیم که سهمیه استانی داریم که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی است و به صورت متمرکز در داروخانه‌های دولتی عرضه می‌شود که برای مدیریت توزیع است.
دبیر انجمن داروسازان استان کرمان با بیان اینکه نوع ایرانی انسولین نوومیکس به نام ویتاسفالنیکس ساخته شده است، گفت: قرار است این نوع انسولین تا هفته آینده و در نیمه دوم شهریورماه جاری در تمام داروخانه‌ها عرضه شود.
او افزود: یکسری کمبودها از نوع کاذب است و دارو در شرکت‌های دارویی وجود دارد اما در داروخانه نیست که معمولاً داروخانه توان مالی برای خرید ندارد و آن هم به دلیل عدم پرداخت به موقع بدهی مالی بیمه‌ها به داروخانه است و در واقع این نوع کمبود در عرصه چرخه مالی ناقص اتفاق افتاده است.
حسیبی با بیان اینکه بیمه تامین اجتماعی از ابتدای امسال هیچ پولی بابت خرید دارو پرداخت نکرده است، گفت: حتی قسمتی از بدهی سال گذشته تامین اجتماعی را هم نداده و برای داروخانه‌ها مشکلات مالی زیادی ایجاد کرده است
او با اشاره به اینکه داروخانه‌های کرمان به سازمان تامین اجتماعی هشدار دادند که از دهم شهریور به بیمه شدگان تامین اجتماعی خدمات نمی‌دهیم، افزود: به استانداری هم اعلام کردیم که داروخانه‌های استان به دلیل بدعهدی‌های بیمه تامین اجتماعی امکان خدمات دهی ندارند و پول هم برای خرید دارو ندارند؛ سازمان تامین اجتماعی باید بدهی خود را حداقل سه ماه آن را پرداخت کند تا بتوانیم دارو بخریم و خدمات بدهیم.
دبیر انجمن داروسازان استان کرمان با بیان اینکه مجوزدهی برای راه‌اندازی داروخانه نوبت ندارد و یکسری شاخص‌ها دارد که اگر متقاضی داشته باشد ظرف یک تا دو ماه مجوز راه‌اندازی داروخانه داده می‌شود، گفت: تخلفات داروخانه‌ها براساس نوع داروخانه در دانشگاه علوم پزشکی بررسی می‌شود و چنانچه مشکل خاصی باشد از طریق مراجع قضایی ارجاع داده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 120
  • دیروز: 99
  • هفته: 1,100
  • ماه: 4,359
  • سال: 58,112