آنچه در جلسه شورای شهر کرمان گذشت؛ چالش توافقنامههای شهرداری کرمان با مردم
بررسی توافقنامههای شهرداری با موضوع ملک مسیری شهروندان، مدت زمان توافقنامه و چالش بهروزرسانی قیمتگذاریها، همچنین ضرورت اجرای تعهدات فیبرنوری توسط شرکت متولی و نیز نامگذاری برخی معابر بخش عمده مباحث و مصوبات یکصد و هشتاد و چهارمین نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان را به خود اختصاص داد.
به گزارش ایرنا، نشست علنی شورای شهر کرمان روز دوشنبه با حضور ۹ عضو در ساختمان شورا آغاز شد که در ادامه محمد امین شمسی هم حضور پیدا کرد و جلسه با حضور ۱۰ نفر از ۱۱ عضو شورا ادامه یافت.
ابتدای جلسه معاون مالی و اقتصادی شهرداری نیز حضور داشت و در انتهای نشست نیز شهردار کرمان هم به جمع اعضای شورا پیوست.
این جلسه دستور کارهای مختلفی داشت که دبیر شورای شهر کرمان آنها را قرائت کرد و ابتدا بررسی نامههای رسیده به شورا از جمله توافق نامههای شهرداری با شهروندانی که ملک آنان در مسیر اجرای طرحهای عمرانی قرار گرفته، مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورای شهر نیز نظرات خود را درباره آنها مطرح کردند.
به تاخیر افتادن اجرای فرآیند تملک املاک اشخاص درحالی که مدت زمان توافق منقضی میشود و نیز مسئله بروزرسانی قیمتها از جمله موارد مهم این نشست بود و اعضای شورا برای رفع این مشکلات پیشنهادهایی ارائه کردند.
سیدمحمد موسوی عضو شورا گفت: اولین موضوع دستور کار مربوط به مصوبه جلسه قبل و قدرالسهم یکی از شهروندان است که مصوبه شورای شهر مورد اعتراض هیات تطبیق قرار گرفته بود.
پس از توضیحات رئیس شورای شهر و رئیس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری شورا رای گیری شد که این مصوبه با اصرار شورایشهر بر آن، به هیات حل اختلاف ارسال میشود.
حق مردم نباید ضایع شود
رئیس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای شهر کرمان درباره یکی از این ملکها و این درخواست که با توجه به اینکه میزان مسیری در تصرف مالک است، تمامی محاسبات به روز شود گفت: مالک در نامهای به شهرداری گفته بهعلت گرفتاری نتوانسته در زمان خودش توافق نامه را اجرا کند و در آن زمان توافق نامههایی که بهویژه بین شهرداری و مالکان منعقد میشد، ایراد داشت، به نوعی یکطرفه بود و منافع مردم خیلی در نظر گرفته نمیشد که ما(مدیریت شهری) رویه توافق.نامه را تغییر دادیم.
حسین چناریان افزود: نخست، توافقنامهها را از یک مبلغی نقدی کنیم، از طرفی مدت اجرای توافقنامه را سه ساله کردیم تا مردم فرصت داشته باشند توافق نامه را انجام دهند.
او بیانکرد: طبق قانون ملکی که درمسیر قرارمیگیرد و شهرداری تملک میکند باید به نرخ کارشناسی پول آن را بدهیم اما چون پول نداریم مردم را به توافق وادار میکنیم و اگر مردم امکان اجرای توافقنامه را نداشتند حقوانصاف میگوید نباید حق مردم ضایع شود.
این عضو شورای شهر کرمان گفت: ملک مورد نظر در تصرف فرد است و آزاد نشده، با مالک هم صحبت شده، نظرش این است که محاسبات بروز شود.
اعضای شورای شهرکرمان در ادامه با پیشنهاد شهرداری بهمنظور ثبت و پرداخت دیون شرکت مهندسی تردد راهنما با عنوان دیون عمرانی تملک داراییهای سرمایهای در هزینههای سال جاری نیز موافقت کردند.
همچنین درخصوص درخواست هیات امنای مسجد آقاغلامعلی میدان توحید در مورد عوارض نوسازی(سالانه) و حفاری آسفالت برای نصب انشعاب آب مسجد، مقرر شد از محل کمک به افراد حقیقی و حقوقی مبلغ ۱۲ میلیون تومان کمک مالی شود.
تصویب پیشنهادهای نامگذاری معابر
بخش دوم جلسه شورای شهر به پیشنهادهای نامگذاری معابر اختصاص یافت که توسط رئیس کمیسیون فرهنگیواجتماعی شورا مطرح شد.
با تصویب اعضای شورای شهر کرمان مقرر شد سه راه فاقد نام واقع در خیابان شهیدصدوقی، تقاطع خیابان شهیدمعزز محسن موسی جعفرآبادی به نام «سه راه شهدای آتشنشان» و بعد از پل کوثر به سمت بلوار عطا احمدی، چهارراه تقاطع خیابان مهندس به نام «شهید احمد محتشم» نامگذاری شود.
پیشنهاد دیگر مربوط به بلوار قائم فرعی دوم سمت چپ کوچه، مسجد امام جعفرصادق (ع) بود که به نام «شهید سیدمحمود حسینی» نامگذاری شود و مورد تایید قرار گرفت همچنین مقرر شد خیابان ۱۸ متری فاقد نام در امتداد خیابان کمیل ۱۴ به نام «شهید محمد گوهرریزی» نامگذاری شود.
همچنین با توجه به ضرورتهای موجود مقررشد چهارراه معروف به خورشید واقع در خیابان شهیدرجایی (تقاطع مولوی) تابلوی آن به اسم چهارراه خورشید نصب شود.
پیشنهاد دیگر مربوط به چهارراه معروف به ارم واقع در خیابان شهید رجایی بود که تابلوی آن به نام حافظ نصب شود اما اعضای شورای شهر این پیشنهاد را برای بررسی بیشتر و تعیین تکلیف به کمیسیون فرهنگی ارجاع دادند