کاهش 400 هزار تنی تولید سیمان در سالجاری؛ قطع زودهنگام برق و گاز تولید سیمان را زمینگیر کرد
گزارش/ تسنیم
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان انتقاد از قطع زودهنگام برق و گاز کارخانههای سیمان گفت که تولید سیمان در هشت ماهۀ سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 400 هزار تن کاهش داشته است.
علیاکبر الوندیان تاکید کرد که با توجه به محدودیت برق و گاز این نگرانی وجود دارد که از صادرکنندۀ سیمان به واردکنندۀ سیمان تبدیل شویم.
او با اشاره به قطع گاز و برق کارخانههای تولید سیمان، گفت: «محدودیتهای گاز و برق و بهعبارت بهتر قطع گاز و برق کارخانههای سیمان در سالجاری نسبت به سالهای قبل زودتر آغاز شده و این موضوع صنعت سیمان را با مشکلاتی در تولید مواجه کرده است».
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: «هر ساله محدودیت مصرف گاز کارخانههای سیمان از اواخر آبان آغاز میشد اما امسال از 15 مهر شروع شد و محدویت برق کارخانههای سیمان که از بهمنماه آغاز میشد هماکنون آغاز شده است».
او اضافه کرد: «در کنار محدودیت گاز و برق کارخانههای تولید سیمان با محدودیت سوخت جایگزین مازوت هم مواجه هستند، البته این محدودیت به علت محدودیت ناوگان حملونقل است و در واقع با توجه به اینکه نیروگاهها برای تامین سوخت در اولویت هستند بنابراین ناوگان حملونقل در ابتدا در اختیار آنهاست و سپس سوخت را کارخانههای سیمان میرساند».
الوندیان با اشاره به کاهش آمار تولید سیمان و کلینکر بر اثر محدودیت انرژی گفت: «در 8 ماهه اول امسال 50 میلیون تن کلینکر تولید شده که نسبت به 8 ماهه سال گذشته 3 میلیون تن کاهش تولید داشتیم همچنین در 8 ماهه سالجاری 48 میلیون تن تولید سیمان داشتهایم که تولید این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته 400 هزار تن کاهش داشته است».
او با بیان اینکه در سال گذشته 76 میلیون تن سیمان تولید شد یادآور شد: «با این شرایط و محدودیت برق و گاز پیشبینی میشود تولید سیمان در سالجاری در نهایت به 70 میلیون تن برسد».
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: «با توجه به محدودیت برق و گاز این نگرانی وجود دارد که از صادرکنندۀ سیمان به واردکنندۀ سیمان تبدیل شویم».
او با بیان اینکه صنعت سیمان دوگانهسوز است، افزود: «علاوه بر گاز، مازوت هم مصرف میکنیم اما تأمین مازوت هم برای ما محدودیت دارد و پالایشگاهها قادر نیستند نیاز صنعت را بهموقع برآورده کنند».
الوندیان ادامه داد: «همانطور که اشاره شد، در اردیبهشتماه ما 700 هزار تن تولید کردیم که در مرداد به 2 میلیون و 800 رسیدیم؛ یعنی تنها مردادماه پنج میلیون تن تولید را از دست دادیم؛ این صنعت واقعا از منظر انرژی رنج میبرد، اما امیدوار هستیم که از این شرایط خارج شویم».