بذرپاش مدیر مسئول روزنامه «وطن امروز» از عضویت نماینده کرمان در فراکسیون «ضد رکود» خبر داد دلواپسی پورابراهیمی و «پایداری‌ها» برای رکود

منتشر شده در صفحه | شماره

بذرپاش مدیر مسئول روزنامه «وطن امروز» از عضویت نماینده کرمان در فراکسیون
«ضد رکود» خبر داد
دلواپسی پورابراهیمی و «پایداری‌ها» برای رکود

باز هم دلواپس شدند. این بار برای رکود. همینطور که دلواپسی خود را بر سر مسائل مختلف نشان داده بودند. مهرداد بذرپاش از نماینده های دلواپس مجلس شورای اسلامی که مدیر مسئول روزنامه «وطن امروز» هم هست از تشکیل فراکسیون جدیدی در مجلس تحت عنوان فراکسیون «ضد رکود» خبر داده است. به گفته این نماینده قرار است اولین جلسه این فراکسیون فردا برگزار شود. بذرپاش در ارتباط با ضرورت تشکیل این فراکسیون به مهر گفته: فراکسیون «ضد رکود» تشکیل می‌شود تا در مدت باقی‌مانده از این دوره مجلس، کار اساسی‌تری در حوزه رکود انجام دهد؛ چرا که رکود تبدیل به یک بحران شده و از حالت متعادل خارج شده است. وی ادامه داده: بسیاری از صنایع به صورت روزانه در حال تعطیلی هستند و هیچ اتفاق خاصی نه در سمت عرضه و نه در سمت تقاضا نمی‌افتد و روز به روز بر میزان واردات و قاچاق افزوده می‌شود. وی خاطرنشان کرد: وقتی واردات افزایش یابد به همان نسبت تولید داخلی فروکش کرده و در حال از بین رفتن است؛ ما نمی‌توانیم بگوییم چون دولت این کار را انجام نداده ما نیز بیکار بنشینیم به همین دلیل تصمیم گرفته شد فراکسیون قوی، منسجم و مقتدری با این موضوع تشکیل شود تا در این زمینه تحرک جدیدی ایجاد کنیم. نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه در این زمینه نیاز چندانی به قانونگذاری نداریم، گفت: ما باید مکانیزم نظارتی مجلس را از این طریق تقویت کنیم؛ این مکانیزم نظارتی در حال حاضر به خاطر شرایط سیاسی کشور روز به روز در مجلس ضعیف‌تر می‌شود. بذرپاش اضافه کرد: با تشکیل یک فراکسیون منسجم و مقتدر که جمعی از چهره‌های فعال و متخصص در این حوزه در آن حضور داشته باشند، این مکانیزم نظارتی تقویت می‌شود و برآورد من این است که همه نمایندگان عضو این فراکسیون خواهند شد؛ چرا که نماینده‌ای در مجلس نیست که قبول نداشته باشد کشور در شرایط رکود قرار ندارد.
پورابراهیمی باز هم در کنار دلواپسان قرار گرفت
آن‌چنان‌که بذرپاش توضیح داده هسته اصلی این فراکسیون را حمیدرضا فولادگر، الیاس نادران، علی‌اصغر زارعی، مسعود میرکاظمی و علیرضا زاکانی تشکیل می‌دهند. یعنی نمایندگانی که یا جزو منتقدان دولت تدبیر و امید به شمار می روند و یا به جبهه پایداری که از حامیان دولت قبل می باشند نزدیک هستند، عضو این فراکسیون شده اند. محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور هم یکی دیگر از نمایندگانی است که عضو این فراکسیون شده است و به نظر می رسد در ماه های پایانی مجلس نهم قصد دارد علنی تر به انتقاد از دولت بپردازد.
فراکسیون تخصصی یا سیاسی؟
تشکیل فراکسیون‌های تخصصی ازجمله موضوعات معمولی هستند که در هر مجلسی تشکیل می‌شوند و نمایندگان بنابر گرایش‌های تخصصی خود نسبت به حضور یا غیبت در آن اعلام آمادگی می‌کنند که از این حیث نمی‌توان بر چنین تصمیمی از جانب نمایندگان مجلس خرده گرفت. اما فاصله زمانی کم تا انتخابات مجلس دهم و ترافیک طرح ها در هیات رئیسه مجلس، باعث شده تا برخی شائبه ها مبنی بر ایجاد ظرفیت جدیدی در بهارستان برای انتقاد از دولت بوجود آید و تشکیل این فراکسیون را بیشتر سیاسی بدانند. حضور یکدست منتقدان و مخالفان دولت دراین فراکسیون از یک‌طرف و سابقه جبهه‌گیری مخالفان دولت علیه روحانی در موضوعات مختلف از طرف دیگر این فرضیه را بیش از پیش تقویت می‌کند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس: وقتی برای برگزاری جلسات در فراکسیون های تازه تاسیس نخواهد بود
تشکیل این فراکسیون با واکنش برخی نمایندگان مجلس هم روبرو شده است. عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی یکی از این نمایندگان است که تشکیل فراکسیون را نوعی موازی کاری می دانند. ابراهیم نکو به باشگاه خبرنگاران گفته: تشکیل این فراکسیون در شرایط فعلی بی‌معنی و فاقد ضرورت است چرا که در مجلس فراکسیون‌های مختلفی مباحث اقتصادی و بخصوص بحث رکود را بررسی می‌کنند. وی ادامه داده: با توجه به ارائه برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه 95 در روزهای آتی، مجلس روزهای پرکاری خواهد داشت و مطمئنا وقتی برای برگزاری جلسات در فراکسیون‌های تازه تاسیس نخواهد بود. وی در پایان خاطر نشان کرد: موسسان فراکسیون ضدرکود اگر مورد مهمی در زمینه حل مشکل رکود برای مطرح کردن دارند، می‌توانند با تهیه طرح و فوریت گرفتن برای آن در صحن علنی، در زمینه رفع رکود و سکون در اقتصاد کشور قدم بردارند.
دلواپسی پورابراهیمی علنی می شود؟
در حالی که بیشتر اعضای فراکسیون ضد رکود را منتقدان دولت و افراد وابسته به جبهه پایداری و دلواپسان تشکیل می دهند، پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور نیز در این جمع حضور فعالی دارد و به نوعی بار دیگر دلواپسی خود را نسبت به بعضی از تصمیمات دولت تدبیر و امید نشان داد. این نخستین باری نیست که پورابراهیمی و پایداری ها همصدا شده اند. پیشتر نیز در تقدیم طرح توقف فوری مذاکرات هسته ای (برجام) امضای پورابراهیمی برپای این طرح در کنار اعضای شاخص جبهه پایداری دیده می شد. طرحی که برای ناکام ماندن برجام به مجلس ارائه شد که البته موفق نبودند. به نظر می رسد پورابراهیمی و دلواپسان همراهش این بار با تشکیل کمیسیون ضد رکود در حالی که چند ماه بیشتر به انتخابات مجلس دهم نمانده و مجلس بررسی بودجه 95 و برنامه ششم توسعه را در دستور کار خود قرار داده، بیشتر به فکر همگرایی برای انتقاد از دولت تدبیر و امید است و بیشتر به چوب لای چرخ توسعه اقتصادی پساتحریم گذاشتن می ماند.
پورابراهیمی و دو راهی دلواپسی و استقلال
پورابراهیمی از اولین دور کاندیداتوری به عنوان کاندیدای مستقل پا به عرصه انتخابات گذاشت. انتخاباتی که جریان خاصی از بچه های مذهبی کرمان که بطور اتفاقی کاندیدایی که برای آن ماه ها برنامه ریزی کرده بودند را از دست دادند و برای از هم نپاشیدن انسجام تشکیلاتی خود به حمایت از پورابراهیمی پرداختند. حمایت جانانه ای که به دلیل رد صلاحیت پورابراهیمی در دقیقه نود و تنها 24 ساعت مانده به زمان رای گیری، منجر به راه یافتن پورابراهیمی به مجلس نشد. اما پیوندی میان او و کسانی شکل گرفت که در ادامه هویت سیاسی خود به حامیان رایحه خوش خدمت و البته بعدها با ریزش و رویش هایی به جبهه پایداری معروف شدند. اما تمام این شواهد و دوستان جدیدی که پورابراهیمی پیدا کرده بود باعث نشد که او رسما خود را عضو این جریان بداند. هرچند که با اصولگرایان از طیف های مختلف نشست و برخاست می کرد اما هیچ گاه رسما به این گروه ها نپیوست. حالا پس از گذشت چند سال، پورابراهیمی به نیروی قابل اتکا و مورد اعتماد رسانه تحت مدیریت سرافراز تبدیل شده است و می توان به راحتی دریافت که تا چه میزان با اظهار نظرهایش خودش را در دل منتقدان دولت تدبیر و امید = منتقدان برجام جا کرده است.
حالا این سوال پیش می آید که آیا در انتخابات نفس گیر مجلس دهم پورابراهیمی با هرچه نزدیک تر شدن به گفتمان جبهه پایداری و دلواپسان می خواهد به ائتلاف رسمی با این جریان دست بزند یا خیر؟ این پرسشی است که بستگی به نوسان های انتخاباتی و اتفاق های پیش روی فضای سیاسی کشور دارد. هرچند تاکنون پورابراهیمی با ادعای استقلال و مستقل بودن توانسته بخش های مختلفی از اصلاح طلبان سرگردان را جذب کند و قصد ندارد برای این طیف که مدت ها برای جذب آن ها زحمت کشیده است را به سادگی از دست بدهد. اما تکرار نام او در کنار دلواپسان و اعضای جبهه پایداری چیزی نیست که از اذهان فعالین سیاسی و حامیان گفتمان اصلاح طلبی و اعتدال به راحتی پاک شود.
گفتنی است برای کسب اطلاع بیشتر از عضویت پورابراهیمی در فراکسیون «ضد رکود» چندین بار با وی تماس گرفتیم اما نتیجه ای در برنداشت.

 


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 47
  • امروز: 98
  • دیروز: 349
  • هفته: 2,082
  • ماه: 5,803
  • سال: 21,946