سیل به بیش از 3000 خانوار در استان خسارت زد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 671

سیل به بیش از 3000 خانوار در استان خسارت زد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان: بعد از سیل در مجموع سه هزار  و ۲۴۲ واحد مسکونی در ۱۰ شهرستان استان کرمان دچار خسارت شده‌اند و نیاز به بازسازی دارند.

گروه استان‌ها: همزمان با بروز سیلاب گسترده در استان سیستان و بلوچستان که خسارت‌های فراوانی نیز به جای گذاشت استان کرمان و استان هرمزگان نیز از این سیلاب متأثر شدند اما شدت خسارت‌های در سیستان و بلوچستان و حجم محرومیت‌ها به حدی بود که سیل زدگان در دو استان دیگر فراموش شدند.

جنوب استان کرمان به خصوص شهرستان قلعه گنج به شدت از سیلاب متأثر و هزاران خانه دچار آب گرفتگی شدند همچنین مزارع باغ‌ها و تأسیسات کشاورزی نیز آسیب جدی دیده است.

بارندگی سه برابر شد

هنوز جمع بندی مالی خسارت‌ها انجام نشده اما طبق آخرین آمار موجود سه هزار و ۲۴۲ خانوار دچار خسارت جدی شده‌اند این در حالی است که به دلیل بارندگی روزهای اخیر نیز چندین روستا مجدداً در محاصره سیل قرار گرفته‌اند و به خصوص در شهرستان ریگان، رودبار و جنوب کرمان مشکلات مردم و سیل زدگان تشدید شده است.

این در حالی است که طبق اعلام رئیس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان میزان بارندگی در استان کرمان در سال آبی جدید افزایش قابل توجه یافته است.

حمیده حبیبی به خبرنگار مهر گفت: بارندگی در کرمان سه برابر سال زراعی گذشته بوده است و پیش بینی می‌کنیم بیشترین میزان بارندگی در روزهای باقیمانده بهمن و ماه اسفند تشدید شود.

۶۲ درصد ظرفیت سدها پر شده است

وی تصریح کرد: ۹۴.۵ میلیمتر بارندگی در استان کرمان روی داده است و بیشترین بارش‌ها نیز در منوجان و شهرستان‌های جنوبی استان روی داده و کمترین بارندگی نیز در شرق استان و به خصوص در نرماشیر روی داده است.

این در حالی است که اکثر سدهای کوچک استان آبگیری شده و از مجموع چهار سد بزرگ استان کرمان نیز ۶۲ درصد ظرفیت سدها پر شده و این در حالیست که هنوز به ایام پر بارش استان نرسیده‌ایم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: در مجموع سه هزار و ۲۴۲ واحد مسکونی در ۱۰ شهرستان استان کرمان دچار خسارت شده‌اند و نیاز به بازسازی دارند.

مجید سعیدی افزود: یکی از مهمترین مشکلات بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و آبگرفتگی جاده‌ها و بسته شدن راه دسترسی به برخی از دهستان‌ها به خصوص در جنوب و شرق استان بود که مشکلات اکثراً برطرف شده و به ساکنان این روستاها امدادرسانی شده است.

وی ادامه داد: ۴۰۲ روستا بر اثر بارش‌ها از دسترسی خارج شده بود که اکثر این راه‌ها بازگشایی شده است.

روستاها هنوز در محاصره برف هستند

سعیدی با اشاره به بارش شدید برف در شهرستان‌های رابر و بافت گفت: دسترسی به برخی از روستاها دور افتاده مقدور نیست و تلاش برای امداد رسانی به این روستاها ادامه دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: امداد رسانی هوایی به روستاهای در محاصره سیل انجام شده و هم اکنون هم امداد رسانی ادامه دارد.

وی گفت: تنها در بخش کشاورزی بیش از ۱۲۹ میلیارد تومان خسارت وارد شده و هنوز خسارت‌ها در بخش‌های مختلف جمع بندی نشده است.

سیلاب‌ها ادامه دارد / ‏‬ لوازم مورد نیاز مردم

این در حالی است که روز گذشته راه رودبار – زهکلوت – ایرانشهر نیز مسدود شد و طغیان رودخانه فصلی برای مردم مشکلات زیادی ایجاد کرده است.

همچنین چندین راه‌ها فرعی در شهرستان قلعه گنج نیز مسدود شده است در شهرستان رودبار نیز ۴۸ روستا در محاصره سیل قرار گرفت.

گزارش‌هایی نیز از خسارت به روستاهای شهرستان‌های کهنوج دریافت شده است و ستاد بحران در برخی از شهرستان‌های تشکیل شده است.

این در حالی است که در بسیاری از مناطق سیل زده همچنان مردم محروم این مناطق با مشکلات بسیاری مواجه هستند و کمک رسانی به این مناطق ضروری است.

مواد غذایی، البسه، کفش، لوازم بهداشتی، شیرخشک، لوازم ورزشی و لوازم التحریر، پوشک بچه، شیرخشک، نایلون و چادر و پتو و وسایل گرمایشی در این مناطق ضروری است.

هشدار سرمازدگی محصولات کشاورزی

همچنین سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: پیرو اطلاع رسانی قبلی و با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر افت دما، ضروری است کشاورزان وضعیت جوی و روند کاهش محسوس دما را مد نظر قرار دهند و آمادگی لازم را با توجه به منطقه و نوع محصول در عملیات مختلف کشاورزی داشته باشند و برای کاهش خسارت احتمالی ناشی از افت دما در مزارع، گلخانه‌ها و باغات مرکبات و به ویژه در محصولات سبزی و صیفی از جمله گوجه فرنگی سیب زمینی پیاز و محصولات جالیزی تدابیر و تمهیدات لازم را به کار گیرند.

در این اطلاعیه توصیه شده است: در مزارع سیب زمینی با استفاده از پوشش‌های حفاظتی فوم و آبیاری شبانه و در سایر محصولات مزارع نیز حتی المقدور از مصرف کودهای ازته محرک رشد تا مرتفع شدن افت دما خودداری و برای افزایش مقاومت نسبی محصولات از کودهای پتاس بالا مصرف شود.

همچنین در باغ‌های مرکبات با ایجاد دود و در گلخانه‌ها با کنترل دریچه‌های گلخانه مخزن سوخت اقدام کنند و با خودداری از هرگونه تغذیه گیاهی با کودهای ازته از خسارات احتمالی پیشگیری کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 2
  • امروز: 101
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,758
  • ماه: 10,527
  • سال: 78,332