آجیل خارجی در مقابل مزه آجیل ایرانی حرفی برای گفتن ندارد
افزایش 30 تا 70 درصدی قیمت آجیل
رئیس صنف آجیل و خشکبار کرمان خطاب به مردم گفت:آجیل ایرانی خریداری کنید زیرا آجیل و خشکبار خارجی به دلیل نوسان نرخ ارز قیمتش بالاست،ضمن آنکه طعم و مزه آجیل ایرانی بسیار عالی است و اصلا در این مورد آجیل خارجی نمی تواند با آجیل ایرانی رقابت کند.
مهدی کیوانیمقدم اظهارکرد:هیچگونه کمبودی در بازار آجیل در کرمان وجود ندارد و شرایط تامین و عرضه آجیل مطلوب است.
او با اشاره به تعطیلات سال گذشته به دلیل شیوع کرونا افزود:در سال گذشته به دلیل قرنطینه و تعطیل کردن مغازههای خشکبار،فروش چندان خوبی نداشتیم اما فروش آجیل امسال تاکنون نسبت به سال گذشته بهتر بوده است.رئیس صنف آجیل و خشکبار کرمان درباره میزان افزایش قیمت خشکبار در سالجاری عنوانکرد:با توجه به افزایش هزینه حملونقل و دستمزد کارگران،قیمت خشکبار تولید داخل حدود 30درصد و خشکبار وارداتی حدود 50 تا 70درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته اما افزایش قیمت آجیل نسبت به تورم ناچیز است.او ادامهداد:متاسفانه در سال گذشته به دلیل تعطیل کردن اصناف در راستای کنترل شیوع کرونا،فروش خوبی نداشتیم و باتوجه به اینکه زمان ماندگاری آجیل مخصوصا آجیل شورشده حدود سه ماه است،مغازهداران مجبور به معدوم کردن آجیلها شدند و صنف خشکبار بابت این تعطیلیها ضرر زیادی کرد اما فروش امسال در عین اینکه میزان دورهمیها و مهمانیها کمتر شده،نسبت به سال گذشته مطلوبتر است.کیوانیمقدم درباره تاثیر کرونا بر صنف آجیل و خشکبار گفت:میزان فروش آجیل و خشکبار امسال مانند سالهای قبل از شیوع کرونا نخواهد شد ولی راضی هستیم.
او به مصرف کنندگان توصیهکرد:آجیل را قبل از مصرف در فر،توستر،ماهیتابه یا هر وسیلهای که در اختیار دارید حرارت دهید زیرا اثر حرارتدهی بر آجیل علاوه بر کاهش آلودگی احتمالی،باعث افزایش تردی و تازگی آن میشود همچنین اگر میخواهید آجیل را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید حتما آن را بستهبندی کنید زیرا رطوبت باعث خرابی آجیل می شود.کیوانیمقدم افزود:مردم حتما از مغازههایی که مجوز عرضه آجیل و خشکبار دارند،آجیل خود را تهیه کنند زیرا مغازهها و عطاریها،آجیل کمکیفیت عرضه میکنند.در مورد صادرات آجیل و خشکبار اظهارکرد:بیشتر صادرات ما مربوط به پسته است و فقط 20درصد پسته تولیدی در داخل کشور مصرف می شود و برخی از اقلام آجیل همچون بادام،مغز بادام و غیره را مجبوریم وارد کنیم.