خبری از خانه نیست

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1049

خبری از خانه نیست

 انتظار ۱۱ ساله مددجویان بهزیستی کرمان ادامه دارد

حمزه سلمانی| کرمان نو

گزارش

  نمی‌دانم این چندمین گزارشی است که در مورد پروژه مسکن بیلوکاراه بهزیستی کرمان کار‌ می‌شود. هر چه باشد ۱۱ سال انتظار برای خانه‌دار شدن زمان کمی نیست. انتظاری که ۱۹۲ مددجوی بهزیستی را تا مرز ناامیدی پیش برده است. خانواده‌های ۲ و سه فرزند معلولی که  قرار بود ۲ ساله خانه دار شوند.

در سال‌های ۸۸ تا ۹۰ خیلی از آن‌ها تمام دارایی خود را پول کردند تا سرپناهی مطمعن و سقفی برای زندگی داشته باشند.  پرداختی‌ها متفاوت است و تا ۲۵ و۳۰ میلیون هم در بین ‌آن‌ها دیده می‌شود. پولی که در آن زمان ارزش زیادی داشت.

شروع این پروژه سه جانبه بود. بین اداره راه و شهرسازی، بانک مسکن و پیمانکار. بهزیستی نیز به عنوان نهاد حمایتی از افراد دارای معلولیت کمکی‌هایی را قبول کرد. 

در ادامه اما عواملی چون عدم پیگیری و نظارت بهزیستی و راه‌ و شهرسازی، بی‌کفایتی پیمانکار و عدم واریزی تعدادی از اعضا؛ پروژه را هر روز به عقب انداخت.

در مقطعی قرار شد پروژه از سه جانبه به تعاونی تبدیل شود؛ اما با توجه به اینکه اعضا توانایی مالی لازم را نداشتند این مسیر هم با شکست مواجه شد و باز هم زمان بود که می‌گذشت.

مددجویان بهزیستی در انتظار سقفی برای زندگی

حالا چه کسی باور می‌کند افرادی دارای معلولیت ۱۱ سال بین چند دستگاه دولتی پاس کاری شوند و آخر سر هم چیزی دستشان را نگیرد. روزها می‌گذرد، کلاف سردرگم پروٰژه بیلوکاراه هر روز پیچیده تر می‌شود و انگار قرار نیست یک بار برای همیشه حل شود.

خروجی جلسه در سازمان ملی زمین و مسکن چه بود؟

کار از استان فراتر رفته و به تازگی جلسه‌ای با حضور مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، مسئولان بهزیستی و راه و شهرسازی در تهران برای تعیین تکلیف پروژه برگزار شده است. 

«علی ربوبی» رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور در گفت و گویی با گلایه از بدعهدی اداره کل راه و شهرسازی در خصوص خروجی این جلسه گفته: «اولین تصمیم منتفی شدن تبدیل پروژه به تعاونی بود، قرار شد پروژه در قالب همان پروژه تفاهم‌نامه سه‌ جانبه و نظارت مستقیم اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان ادامه پیدا کند.»

«تصمیم بر این شد که با کمک سازمان بهزیستی کشور و وزارت راه و شهرسازی بخش قابل توجهی از آن منابعی که مورد نیاز است را در قالب افزایش تسهیلات بانکی، بلاعوض‌هایی که سازمان بهزیستی پرداخت می‌کند و مبالغی که در همه پروژه‌های مسکن مهر، وزارت راه و شهرسازی پرداخت می‌کند تامین شود.» این را ربوبی گفته و از تصمیم برای تکمیل واحدهایی که پیشرفت فیزیکی بالاتری دارند خبر داده است.

رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور گفته: «وزارت راه و شهرسازی علاوه بر کمک‌هایی که برای تأمین آورده این مددجویان انجام می‌دهد قرار شد که مبلغ پنج میلیارد تومان هم برای محوطه‌سازی پروژه در نظر بگیرد.»

در نهایت آن طور که ربوبی می‌گوید قرار است «قیمت‌گذاری قطعی پروژه در شورای مسکن استان تصویب» و «عملیات اجرایی پروژه ظرف یکی دو ماه دیگر شروع شود.»

قراری بر پرداخت پنج میلیارد تومان نبود!

اختلاف اما از همین جا آغاز می‌شود. زابلی زاده معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان در گفت و گو با «کرمان‌نو» می‌گوید: «در جلسه تهران صحبتی مبنی بر این که ما پنج میلیارد برای محوطه سازی بدهیم نشده است.»

او در خصوص صحبت ربوبی مبنی بر لغو تعاونی توضیح می‌دهد:‌ «بر اساس آخرین مصوبه شورای مسکن استان پروژه تعاونی است و هنوز لغو نشده؛ با وضعیت فعلی تعاونی منتفی است اما هنوز مصوبه شورای مسکن استان را ندارد.»

از صحبت‌های معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان اما به نظر نمی‌رسد پروژه طبق گفته رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی دو ماه دیگر آغاز شود.

هر واحد ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون هزینه دارد/ تصمیم گیری در اختیار استان نیست

زابلی می‌گوید: در جلسه تهران بهزیستی متعهد شده به اعضای هر خانواده تک معلول و دو معلول جداگانه  مبلغی را تخصیص دهد.

او ادامه داد: پیمانکار قیمت پیشنهادی داده بود که ما آن را بررسی کردیم و نتیجه را به سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کردیم؛ سازمان ملی قیمت را تایید کرده و باید جمع بندی نهایی را انجام دهد.

معاون اداره راه و شهرسازی استان کرمان می‌گوید: «بین پولی که بهزیستی قرار است پرداخت کند و پولی که پیمانکار درخواست کرده، ماوالتفاوت بسیار زیادی است که سازمان ملی باید تصمیم بگیرد به چه شکل تامین شود.»

به گفته زابلی جدا از سهم بهزیستی هر واحد به طور متوسط بالای ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه نیاز دارد.

او در خصوص سهم آورده اداره کل راه و شهرسازی استان نیز گفت: راه شهرسازی نهایتا برای هر واحد  ۳۰ میلیون می‌تواند کمک کند و عدد قابل توجهی نیست که با آن پروژه جمع شود.

نتیجه نهایی اما همچنان نامشخص است. معاون اداره راه و شهرسازی استان کرمان می‌گوید: «تصمیم گیری دیگر در اختیار استان نیست؛ در تهران باید تصمیم گیری شود که آیا سازمان ملی مسکن این هزینه را می‌دهند یا نه.»

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 87
  • امروز: 61
  • دیروز: 157
  • هفته: 1,462
  • ماه: 7,872
  • سال: 25,905