ریه‌های شهر کرمان زیر انبوهی از خاک

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1192

ریه‌های شهر کرمان زیر انبوهی از خاک

کرمان پنجه در پنجه آلودگی هوا انداخته است

وقوع طوفان‌های پی در پی در کرمان این استان را در زیر چتری از ریزگردها قرار داده و این در حالیست که درختان گز اطراف شهر کرمان در حال تخریب هستند.

این روزها در حالی مردم کرمان خود را برای تحویل سال و ایام نوروز آماده می‌کنند که بازار خانه تکانی داغ‌تر از همیشه است اما طبیعت ورق را در استان برگردانده است و از یک هفته قبل بروز طوفان‌های پی در پی موجب شده از آسمان شهر کرمان خاک ببارد. خشکسالی و تخریب برخی از عرصه‌های جنگلی به خصوص در کانون‌های ریزگرد اطراف شهر کرمان که ناشی از قطع درختان در اطراف محور هفت باغ و خالی کردن زباله‌های ساختمانی در جاده جوپار است آخرین تیر بر پیکر کمربند سبز اطراف شهر کرمان بوده است.

متولیان امر نیز این روزها به جای جلوگیری از تخلیه زباله‌ها در یکی از بزرگترین جنگل‌های دست کاشت کشور در جاده جوپار سرگرم حواشی شده‌اند.

در این میان مردم شهر کرمان که تا چند وقت قبل فقط خبرهای بروز ریزگردها را از صدا و سیما می‌شنیدند این روزها پنجه در پنجه آلودگی هوا انداخته‌اند.

همه چیز به دلیل تغییرات اقلیمی است!

در نهایت پس از گذشت ۵ روز از طوفان‌های مکرر هوا در کرمان و صادر شدن هشدار زرد هواشناسی مسئولان اظهار نظرهایی در خصوص افزایش آلودگی هوای شهر کرمان کردند.

هر چند مردم شهر کرمان طی این پنج روز آسمان آبی را ندیده‌اند و شاهد ریزش ریزگردها و خارک از آسمان بودند.در شرق استان کرمان در ریگان و فهرج وضعیت بدتر است و طوفان شن و ریزگردها مردم را کلافه کرده است و البته سکوت مسئولان استان کرمان در خصوص حجم بالای درگیری کرمان با ریزگردها ادامه دارد و همه چیز گردن تغییر اقلیم انداخته می‌شود.

کسی صدای طوفان شن را نمی‌شوند

مهدیه خواجویی،فعال محیط زیست اظهار داشت:سوال من از مسئولان این است آیا با مطرح کردن عواملی مانند تغییرات اقلیمی مشکل حل می‌شود و دیگر مسئولیتی در قبال کنترل ریزگردها در استان کرمان ندارند؟ آیا اگر یک سوم از سال در استان‌های دیگر و شهرهای پر جمعیت هم طوفان و ریزگرد شدید ری می‌داد مسئولان این استان‌ها سکوت می‌کردند؟ در خوزستان کانون‌های ریزگرد با همت مسئولان و جذب بودجه‌های قابل توجه به مکان‌هایی سرسبز و زیبا تبدیل شده‌اند در استان کرمان برای کنترل کویر لوت و جلوگیری از توسعه کویر چه اقدامی شده است؟

او افزود:اگر بارندگی‌های ماه گذشته نبود و جازموریان آبگیری نمی‌شد در حال حاضر بستر این تالاب هم یکی دیگر از کانون‌های ریزگرد بود که چرخه طبیعت بدون دخالت‌های مسئولان این تهدید را مهار کرد. او گفت:ریزگردهای کرمان ناشی از کانون‌های محلی است و ارتباطی به سامانه موجود در کشور ندارد در واقع آنقدر در محور هفت باغ کرمان به بهانه‌های مختلف طی سال‌های اخیر درختان کهنسال گز قطع شدند که حالا این منطقه به یکی از تهدیدهای اصلی شهر کرمان به لحاظ بیابان زایی تبدیل شده است.

پوشش گیاهی دشت ماهان از در حال تخریب است

او افزود: پوشش گیاهی از بین رفت و جای آن هزاران خانه بین شهر کرمان و ماهان احداث شد و کسی هم جلوی این مساله را نگرفت بلکه به سادگی زمین‌ها به ادارات واگذار و ادارات نیز به کارکنانشان واگذار کردند.

این فعال محیط زیست گفت: در برخی از تپه‌های شنی در این منطقه شاهد قطع درختان هستیم از سوی دیگر در جاده جوپار یک فاجعه در حال روی دادن است.

او ادامه داد:میزان تخلیه زباله‌های زیست محیطی در محدوده شهری و خارج از آن آنقدر زیاد شده است اقدام به تخلیه زباله در حریم جاده کرمان – جوپار می‌شود و کسی هم جلوی این وضع را نمی‌گیرد.

جنگل دشت جوپار زیر انبوهی از زباله‌ها مدفون شده است

خواجویی گفت:در دو سوی جاده تا کیلومترها انبوهی از زباله ساختمانی تخلیه شده است و کار به جایی رسیده که در بین دو باند جاده نیز تپه‌های بزرگی از زباله ساختمانی ایجاد شده است و تعجب اینکه کسی هم جلوی این وضع را در ورودی شهر نمی‌گیرد.

او گفت:دقیقاً همین بخش از شهر کانون ریزگردها می‌باشد و برای رهایی از این وضعیت سال‌ها قبل جنگلی انبوه از درختان گز کشت شده و همین زباله‌ها بخش قابل توجهی از جنگل را از بین برده‌اند و همینه اینها تنها در چند کیلومتری شهر کرمان و در مرکز استان در حال روی دادن است و کسی توانسته جلوی کامیون‌ها و تراکتورهایی که نخاله‌ها را تخلیه می‌کنند بگیرد. او افزود: ریزگردها و آلودگی شدید هوایی که در حال حاضر می‌بینید نتیجه همین مسئله است.

گروه‌های در معرض خطر از تردد در شهر خودداری کنند

مدیرکل محیط زیست استان کرمان نیز با اشاره به آلودگی شدید هوای ناشی از وجود گرد و غبار گفت: آلودگی هوا در شهر کرمان از صبح سه شنبه تشدید شده است.

مرجان شاکری از گروه‌های در معرض خطر از جمله سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی و کودکان خواست در صورت امکان مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

او همچنین گفت: به دلیل شدت آلودگی هوا فعالیت‌های سنگین می‌تواند به سلامتی افراد لطمه وارد کند.

مریم سلاجقه،کارشناس هواشناسی کرمان نیز اظهار‌داشت:وزش باد و وجود کانون‌های فرسایشی موجب بروز ریزگرد و گرد و غبار شده است. او افزود: پیش بینی می‌کنیم آلودگی هوا تا اوایل هفته آینده در کرمان ادامه داشته است.

بر شدت وزش باد افزوده می‌شود

او ادامه داد:از ظهر بر شدت وزش با افزوده می‌شود و بیشترین میزان درگیری با طوفان شن و گرد و غبار نیز در شرق استان کرمان روی می‌دهد و منجر به کاهش دید افقی خواهد شد. او به کاهش دید در جاده‌ها اشاره کرد و خواستار احتیاط بیشتر مسافران شد و گفت:بروز گرد و غبار شدید در محورهای استان کرمان به سیستان و بلوچستان، یزد و خراسان جنوبی محتمل است. طبق پیش بینی هوای هواشناسی استان کرمان میزان وزش باد و طوفان از سه شنبه تا روز جمعه افزایش می‌یابد و از مردم خواسته شده موارد ایمنی را رعایت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 130
  • دیروز: 234
  • هفته: 4,533
  • ماه: 14,309
  • سال: 72,202