صادرات استان کرمان ۵۰ درصد کاهش داشته است

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1323

صادرات استان کرمان ۵۰ درصد کاهش داشته است

سرپرست گمرکات استان کرمان از کاهش ۵۰ درصدی صادرات استان از نظر ارزش دلاری خبر داد و گفت: تراز تجاری استان کرمان در حال حاضر منفی است.

 کارگروه توسعه صادرات استان کرمان ظهر امروز با حضور حسین مهرابی، سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری و تعدادی از مسئولان استان، در سالن شهید مرتضوی‌زاده استانداری کرمان برگزار و مسائل و مشکلات و آسیب‌های پیش روی صادرات استان بررسی شد.

محمد ثمررخی، سرپرست گمرکات استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه نسخه مشخصی برای صادرات وجود ندارد و سال‌ها در این ارتباط صحبت می‌شود، گفت: پسته استراتژیک‌ترین محصول صادراتی استان کرمان است.

او با اشاره به اینکه از سال 1400 گمرک کرمان به سمت صادرات محصولات مسی هم آمد و از آن سال 18 درصد مجموع صادرات استان از صنعت مس است، افزود: امروز ارزش دلاری صادرات مس با محصول پسته برابری می‌کند.

سرپرست گمرکات استان کرمان با بیان اینکه صادرات پسته در حال حاضر وضعیت وخیمی دارد و می‌توان گفت در کما است، ادامه داد: تراز تجاری استان کرمان در حال حاضر منفی است و دلیل آن فقط کاهش صادرات نیست؛ افزایش واردات هم داشته‌ایم که باعث تراز منفی می‌شود.

او با اشاره به اینکه واردات استان کرمان، کالاهای مصرفی، لوکس و لوازم آرایشی و بهداشتی نیست، بیان کرد: واردات استان، مواد اولیه برای تولید و یا وسایل خط تولید کارخانجات است.

جذابیت گمرک سایر استان ها برای صادرکننده

ثمررخی با اشاره به اینکه باید بررسی شود که چرا صادرکنندگان کالاهای خود را از گمرکات استان صادر نمی‌کنند، گفت: باید دید چه جذابیتی برای آنها ایجاد شده که گمرکات سایر نقاط کشور را ترجیح می‌دهند.

او افزود: تا پایان شهریورماه امسال به نسبت مدت مشابه سال 1400 مقدار 30 درصد از نظر وزن و 42 درصد ارزش ریالی و 50 درصد از نظر ارزش دلاری کاهش صادرات داشته‌ایم.

سرپرست گمرکات استان کرمان با بیان اینکه اهم مشکلات صادرات استان، کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف، برگشت ارز و تعهدات ارزی است که در قبال برگشت ارز تعهدی نداشته باشند، گفت: عدم بازاریابی مناسب، بسته‌بندی نامناسب و عدم توجه به سلیقه مشتریان خارجی و عدم یک برند از دیگر دلایل کاهش صادرات استان کرمان است.

او با اشاره به اینکه همین خدماتی که در استان کرمان در گمرکات ارائه می‌شود در سایر استان‌ها نیز ارائه می‌شود و سلیقه‌ای نیست که در جایی خدمات بیشتری داده شود، افزود: امید داریم که کالاهای استان کرمان از گمرکات استان صادرات شود و در تراز تجاری استان اهمیت زیادی دارد.

وظیفه آسیب شناسی بر دوش اتاق بازرگانی

حسین مهرابی سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: اتاق بازرگانی استان کرمان باید آسیب شناسی صادرات استان را انجام داده و به جلسه کارگروه صادرات گزارش دهد.

او با بیان اینکه سیاست دولت، افزایش صادرات و کاهش واردات است و در استان کرمان نیز این موضوع در اولویت است، گفت: اداره گمرک آمار روزانه صادرات و واردات را در اختیار اتاق بازرگانی بگذارد تا آسیب‌شناسی آن انجام شود.

در این جلسه مهدی حسینی‌نژاد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه پنج گمرک در استان کرمان داریم، اظهار داشت: صادرات کالاهای استان کرمان که از طریق سایر گمرکات کشور انجام می‌شود با صادراتی که از استان کرمان انجام می‌شود، برابری می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :