۳۵ مدرسه بم در زمین‌های وقفی است

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1327

۳۵ مدرسه بم در زمین‌های وقفی است

 اوقاف: تلاش برای خرافه‌زدایی در مورد اماکن مذهبی ادامه دارد

گزارش / سکینه خدیشی

 رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بم در شرق کرمان که می‌گوید ۳۵ مدرسه این شهرستان در زمین‌های وقفی قرار دارند به تشریح اقدامات این نهاد در خرافه‌زدایی نیز در مورد برخی اماکن که مردم این منطقه باورهای مذهبی به آن‌ها داشته اند پرداخت.

حجت الاسلام علی ستوده به مناسبت دهه وقف اظهارداشت: مدارسی که در زمین‌های وقفی قرار دارند دارای سند اجاره هستند که کار احداث یا نوسازی آنها با همکاری آموزش و پرورش و خیران درحال انجام است.

او با اشاره به یکی از قدیمی‌ترین موقوفه‌های استان کرمان در بم با عنوان موقوفه رجب بن برهان الدین با قدمتی بیش از ۷۰۰ سال اظهارداشت که شهرک امیرآباد و روستاهای خواجه‌عسکر، قلعه‌عسکر و حراران جزو این موقوفه هستند.

به گفته او حدود ۳۰ هکتار از زمین‌های این موقوفه در شهرک امیرآباد قرار دارد که به بنیاد مسکن واگذار شده‌ تا طبق تشخیص بنیاد‌مسکن به جوانان فاقد مسکن اختصاص داده شود.

شهری با تعداد زیاد امامزاده و تلاش‌ها برای خرافه‌زدایی

حجت الاسلام ستوده درخصوص شجره‌نامه امام‌زادگان بم نیز تاکیدکرد: در شهرستان بم ۶ امامزاده به نام‌های سیدطاهرالدین،سیدعبدالله نارتیچ، خواجه حسن عسکری،  زید، علی ابن حسن مثنی معروف به اسیری و امام‌زاده سید احمد خراسانی قرار دارند که همگی دارای شجره نامه‌های معتبری هستند.

او با اشاره به اینکه برخی امام‌زاده‌ها بسیار شاخص هستند توضیح‌داد: امام‌زاده علی بن حسن مثنی معروف به امام‌زاده اسیری بسیار امامزاده شاخصی است که از طرف پدر به امام حسین(ع) و از طرف مادر به امام حسن مجتبی(ع) می‌رسد.

ستوده می‌گوید دلیل اینکه در شهرستان بم بیشتر از شهرهای دیگر شرق استان امام‌زاده وجود دارد ولایت پذیری مردم این منطقه بوده، زیرا امام‌زاده همیشه به مکانی که مردم آن منطقه بیشترین استقبال را داشته می‌رفتند و مردم بم همیشه از دیرباز میزبان امام‌زادگان بوده اند.

عباسعلی بم زیارتگاه نیست

او همچنین درباره جلوگیری از برخی خرافات که در بین مردم رواج پیدا کرده و باعث ایجاد مکان‌هایی تحت عنوان امام‌زاده شده افزود: هیچ اعتقادی به بحث زیارتگاه بودن عباسعلی نداریم و شخصی که در آنجا دفن شده شخص شهیر و ادیبی بوده است که در این زمینه نیز جلسات متعددی با مسئولان برگزار و مقرر شد با توجه به کاربری مذهبی این مکان بحث برگزاری ازدواج آسان در این مجتمع ساماندهی شود.

او افزود: یک سری مقاومت‌های مردمی وجود دارد که باید سعی کنیم ضمن آگاهی بخشی، موضوع را مدیریت کنیم.

رئیس اداره اوقاف بم عنوان‌کرد: در اولین قدم در شهرستان فهرج با مجتمع قمربنی‌هاشم که قبلا به عنوان زیارتگاه شناخته شده بود و مردم نیز دخیل می‌بستند و ضریح نصب شده بود برخورد کردیم و زیارتگاه آن جمع آوری شد.

او توضیح‌داد: با توجه به اینکه شهرستان فهرج آخرین نقطه استان کرمان است و دیگر تا سیستان و بلوچستان آبادی وجود ندارد در این مکان مجتمع شامل یک مسجد احداث کردیم و یکسری امکانات رفاهی نیز به وجود خواهیم آورد.

او اضافه‌کرد: همچنین امامزاده امیرالمومنین در کوه شاه از توابع شهرستان ریگان نیز ضریح آن برداشته شد و در شهر گنبکی هم مجتمع فرهنگی مذهبی حضرت ابوالفضل که قبلا زیارتگاه بود اکنون دیگر اثری از این موارد وجود ندارد .

حجت الاسلام ستوده ادامه‌داد: در شهرستان بم نیز بحث خانقاه مطرح بود که مکاتباتی هم شده بود و ما نیز به هیچ وجه این موضوع را قبول نکردیم و در همین خصوص مقرر شد موقوفاتی مانند خانقاه و آتشکده که در زمان فعلی امکان راه‌اندازی ندارند جهت کارهای مذهبی و قرآنی مورد استفاده قرار  گیرند.

مشکل موقوفه در بروات

رئیس اداره اوقاف بم تصریح‌کرد: یکی از بزرگترین موقوفه‌های شرق استان کرمان در شهر بروات به نام موقوفه حاج میرزا سعید وزیر وجود دارد که غالب نیت موقوفه تعزیه‌داری امام حسین(ع) و حق ارتزاق است که به ورثه واقف می رسد.

او درباره مشکل یکی از پلاک‌های موقوفه شهر بروات (پلاک۱۱۸۵)نیز گفت: درخصوص این پلاک در سال ۹۷ اداره اوقاف اسناد موقوفه را به اداره ثبت و اسناد می‌دهد و کارهای تشریفاتی انجام و آگهی روزنامه می‌شود و کسی هم اعتراضی نمی کند؛ لذا سند تک برگ این پلاک توسط اداره ثبت و اسناد املاک بم صادر شده است.

به گفته او پلاک ۱۱۸۵ قبلا توسط اداره راه‌وشهرسازی به شهرداری بروات واگذار شده بود که شهرداری هم اقدام به تفکیک اراضی این پلاک، واگذاری به متقاضیان و سپس راه اندازی سردخانه واگذار می‌کند.

رئیس اداره اوقاف بم افزود: اکنون با توجه به اینکه زمین این سردخانه‌ها وقفی است ما بهترین راهکار را پیشنهاد دادیم تا صاحبان سردخانه‌ها اسناد و مدارک به ما ارائه دهند و ما کارشناسی به عمل آوریم و در کمیسیون املاک استان مجوز برای سند اجاره تنظیم شود.

حجت الاسلام ستوده اظهارداشت: در این زمینه تاکنون کسی مراجعه نکرده و مجبوریم روال قضایی و حقوقی را به اجرا درآوریم یا سند اجاره تنظیم شود؛ همچنین اگر طرفین استنکاف کنند بحث خلع ید را انجام دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 5
  • امروز: 52
  • دیروز: 240
  • هفته: 1,962
  • ماه: 7,600
  • سال: 25,164