جولان پرتقال‌های رنگ آوری شده و ممنوعه در بازار

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1341

جولان پرتقال‌های رنگ آوری شده و ممنوعه در بازار

گزارش / بازار

توزیع مرکبات رنگ آوری شده مانند پرتقال در بازار از سوی کارشناسان تخلف خوانده می شود و نائب رئیس اتحادیه باغداران کشور می گوید: فقط بودن نارنگی در بازار قابل قبول است و بقیه کال چین و رنگ آوری شده است.

 در شرایطی تولیدات بخش باغداری کشور امسال افزایش داشته است که بسیاری معتقدند توجه به عملیات باغداری و وارد کردن دانش فنی به این بخش در کنار مناسب بودن اقلیم بر این افزایش تاثیرگذار بوده است. 

مجتبی شادلو نائب رئیس اتحادیه باغداران کشور با تایید این خبر می گوید: در بسیار از محصولات از مرکبات گرفته تا نخیلات شرایط خوب بوده و تولید افزایشی بوده است.

پیش بینی افزایش ۳۰درصدی تولید مرکبات

شادلو گفت: در مجموع محصولات باغی افزایش تولید محدودی داشته است اما در برخی محصولات خاص مثل مرکبات بسیار بیشتر بوده است. به طوری که در مورد مرکبات افزایش ۳۰درصدی تولید را پیش بینی می کنیم.

او در خصوص عوامل موثر بر افزایش مرکبات اظهار داشت: سال گذشته متاسفانه میوه مرکبات ما در اواخر بهار و اوایل تابستان دچار مشکل آفتاب سوختگی و عوامل قارچی شد که موجب شد میوه در این مرحله به شدت ریزش کرد و در نهایت به یکباره نگران شدیم از وضعیت تامین داخلی. البته در نهایت تولیدات برای بازار داخل کافی بود و حتی تا یک ماه پیش نیز مرکبات از ذخایر سال قبل در بازار تامین می‌شد.

شادلو ادامه داد: با این وجود امسال با جمیع پیشگیری‌هایی که در زمان داشت و در فصل زمستان صورت گرفت و همچنین تغذیه‌هایی که از ریشه دادند و از گوگرد برای گرم کردن و ضدعفونی کردن ریشه‌ها استفاده کردند و از سوی دیگر زه‌آبها را تقویت کردند، در مجموع باعث شد جهش قابل توجهی در حجم تولیدات داشته باشیم.

مرکبات رنگ آوری شده موجود در بازار مورد تایید ما نیست

شادلو همچنین در خصوص سلامت میوه‌هایی که فصل برداشت آنها هنوز نرسیده اما در بازار موجود است گفت: مرکبات امسال هنوز به بازار نیامده به جز نارنگی که بودن آن در بازار قابل قبول است. با این وجود بقیه مرکبات دیگر اگر طبیعی باشد اشکالی ندارد اما اگر به صورت رنگ آوری شده باشد از نظر ما اصلا مورد تایید نیست.

او خاطر‌نشان‌کرد: به عنوان مثال میوه پرتقالی که الان در بازار است نارس هستند و در شرایط غیرطبیعی رنگ آوری شده است.

شادلو در خصوص چرایی عدم نظارت بر توزیع میوه‌های نارس و رنگ آوری شده در بازار، نیز گفت: نظارت بر این موارد تکلیفی قطعی است و حتی سازمان میادین خود فروش مرکبات رنگ آوری شده را ممنوع کرده و سال قبل این ممنوعیت کمک بزرگی شد که در مجموع تا اندازه‌ای اذهان عمومی روشن شد. با این وجود هنوز هم شاهد توزیع در بازار هستیم.

او ادامه داد: از سوی دیگر تلاش داریم به کشاورزان بگوییم که چندان نسبت به سرمازدگی و دیگر بلایای طبیعی نگران نباشند و بگذارند میوه به طور طبیعی برسد و به اصطلاح کال چین و رنگ آوری نکنند چون خواه ناخواه باید با عوامل طبیعی کنار بیاییم.

براساس این گزارش، یکی از مسائل مطرح در حوزه میوه‌های باغی به خصوص مرکبات صادرات آنها است که به عنوان مثال در مورد میوه کیوی بسیار روی صادرات آن باغداران مانور می دهند. نائب رئیس اتحادیه باغداران باغبانی کشور در این خصوص می‌گوید: در محصولات باغی در مجموع حدود ۵۰درصد فرصت صادراتی داریم.

او ادامه داد: اگر این فرصت واقعیت باید و اتفاق بیفتد می‌تواند تولید و همچنین بازار ما را تنظیم کند و به اصطلاح آلارمهای مثبتی به تولید ما بدهد اما تا زمانی که اتفاق نیفتاده کالایی که بازار نداشته باشد نه برای تولید آن تلاش می شود نه کاری در جهت توسعه آن انجام می‌شود چون نمی صرفد.

شادلو در پاسخ به این سوال که وضعیت صادرات مرکبات طی سال‌های اخیر به کدام سمت رفته است نیز گفت: در سال‌های گذشته چندان زمینه صادرات مرکبات مهیا نبود؛ به این معنا که ارتباط با کشورهای CIS و روسیه از نظر تجاری چندان خوب نبود که خوشبختانه در سال.های اخیر بهتر شده است و وضعیت صادرات بهبود یافته است.

او ادامه‌داد: مساله اینجا است که به جز عراق بقیه کشورهای اطراف ایران مملو از مرکبات است لذا در سال‌های قبل بخش کمی صادرات به عراق داشتیم و خوشبختانه در سال های اخیر بازارهای روسیه، CIS و عراق بهتر شده و انتظار داریم صادرات مرکبات به این مناطق نسبت به قبل میزان قابل توجه تری باشد.

گرانی کود و سم؛ چالش قدیمی باغداران کشور

بر اساس این گزارش، بخش باغداری همچون دیگر بخش‌های کشاورزی به تامین درست نهاده هایی همچون کود و سموم وابسته است و کیفیت و میزان استفاده از این نهاده ها نقش ویژه ای در میزان عملکرد باغات دارد. با این وجود تولید کنندگان و بهره برداران این بخش نیز با گرانی و همچنین عدم دسترسی به کود و سموم با کیفیت مواجه هستند. رضا حبیبی دیگر فعال بخش باغداری نیز در خصوص وضعیت استفاده از کود و سموم در بخش باغات در سال جاری به بازار گفت: استفاده از کود و سموم کشاورزی برای کشاورز و باغدار یک امر تکلیفی است ؛ یعنی به این نحو نیست که به دلیل شرایط موجود و یا گرانی کار را رها کنند و هیچ کود و سمی در مزارع و باغات استفاده نکنند. با این وجود گرانی این دست از نهاده.ها مطمئنا در میزان استفاده و کارایی آن موثر است. حبیبی افزود: به طور کلی گرانی بیش از حد سموم، کودها و انواع نهاده‌ها از اصلی.ترین مشکلات ما است و لذا باید مدیریت شود. چون قیمت محصولات و تولیدات ما یک ظرفیت و یک سقف می.تواند داشته باشد لذا ممکن است قیمت تمام شده یک محصول ۲۰هزار تومان باشد اما قیمت نهایی آن در بازار بالاتر از ۱۵ هزار تومان متداول و قابل قبول نیست.

او ادامه داد: در مجموع در بحث باغداری و کشاورزی باید تلاش شود تولیدات ما به دلیل گرانی نهاده‌ها و هزینه‌های جانبی طوری نباشد که از اعتبار خارج شود. بلکه در هر شرایطی در نهایت برای تولید کننده ما باید قابل قبول باشد تا بتواند ادامه بدهد. در غیر اینصورت معادله تولید و مصرف به هم می ریزد و در نهایت آنچه در خطر می افتد امنیت غذایی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 69
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,726
  • ماه: 10,495
  • سال: 78,300