وعده‌های زمین مانده سیل‌زدگان کوثرریز رفسنجان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1339

وعده‌های زمین مانده سیل‌زدگان کوثرریز رفسنجان

در حالی که بیش از دو ماه از وقوع سیل در رفسنجان می‌گذرد اما وعده‌های مسئولان برای منازل تخریبی به ویژه در روستای کوثرریز که کانون سیل بوده، تحقق نیافته و تنها روی کاغذ مانده است.

آن طور که ایسنا نقل می‌کند، سیل مرداد ماه امسال خسارت‌های زیادی به زیرساخت‌های شهرستان رفسنجان وارد کرد که از جمله آنها منازل مردم بود. در این بین، روستای کوثرریز بیشترین خسارت‌ها را متحمل شد که به گفته مسئولان از ۲۰۰ منزل مسکونی تخریبی ۵۱ منزل سهم این روستا بوده است.

با وجود حضور وزیر کشور و بازدیدهای گوناگون مسئولان از این روستا، اما وعده‌ها و قول‌هایی که برای بازسازی منازل آن‌ها داده شد عملی نشده و همچنان مردم سیل‌زده کوثرریز با مشکلات عدیده مواجه هستند.

حتی انتقادها از اجرایی نشدن وعده مسئولان به تریبون نماز جمعه نیز کشید و حجت‌الاسلام عسکری امام جمعه رفسنجان در خطبه‌های نماز جمعه هفته گذشته اظهار کرد: کمک قابل توجهی برای جبران خسارت‌هایی که در شهرستان بواسطه سیل و سرمازدگی باغات رخ داد آنطور که باید و شاید و انتظار می‌رفت انجام نشده است. البته استاندار کرمان قول مساعدی دادند که در هفته جاری کمکی برای کسانی که به باغات آنها آسیب وارد شده، انجام شود.

 در ۲۳ مهرماه جمعی از اهالی روستای کوثرریز مقابل فرمانداری رفسنجان تجمع کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.

دهیار کوثرریز رفسنجان در این رابطه گفت: بعد از بروز سیل مسئولان در بازدیدهای متعددی که از منطقه سیل‌زده کوثرریز داشتند قول دادند تا زمان فصل سرما مشکل برطرف می شود و تسهیلات بلاعوض و نیز تسهیلات بلندمدت در اختیار داده می شود اما هنوز با اینکه فصل سرما هم از راه رسیده خبری از هیچ مبلغی نیست.

حسین برخورداری افزود: ابتدا برای سیل‌زدگان در پارکینگ مسجد چادر برپا کردیم تا در آن‌ها زندگی کنند که مسئولان گفتند سیل‌زدگان منازلی اجاره کنند در این اوضاع برخی از پرداخت اجاره بهای مسکن در مضیقه هستند که از جیب خیران پرداخت کردیم.

او توضیح داد: مسئولان از همان ابتدا گفتند پایه منازل را خودتان بسازید و شفته‌سازی کنید تا رسیدن تسهیلات حداقل کار کمی پیش رفته باشد، این سیل‌زدگان با قرض مبلغی توانستند آهک و سیمان خریداری و شفته منزل را درست کردند اما دیگر نمی‌توانند با دست خالی منزل را کامل بسازند از طرفی طلبکاران ِ مصالح ساختمانی به آن‌ها فشار آورده‌اند.

او ادامه داد: سیل همچنین ارتباط تلفنی ۴۰ منزل در این روستا را قطع کرده که مخابرات قول مساعد داده اما تا جایی پیش رفته و کابل زمینی نصب کرده ولی برای نصب کابل هوایی اعلام کرده که بودجه ندارند.

دهیار کوثرریز خاطرنشان کرد: اعتراضات چندین مرتبه توسط اهالی این روستا در فرمانداری و دفتر امام جمعه صورت گرفته اما صدای این سیل‌زدگان به جایی نرسیده و قول فرماندار رفسنجان هم که چندی پیش گفته بود قرار است آخر هفته (یعنی هفته پیش) دولت ۱۰۰ میلیون تومان بلاعوض به هر خانه تخریبی اعطا می‌کند هنوز محقق نشده است.

همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی فرمانداری رفسنجان در این رابطه گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی فرمانداری رفسنجان، شرکت مس تقبل کرده که به زودی ۱۰۰ میلیون تومان بلاعوض به حساب هر صاحب خانه تخریبی ناشی از سیل واریز کند تا ساخت منازل شروع شود.

علی آرمان افزود: در سیل اخیر ۲۰۰ منزل به طور کامل تخریب شده چون فرسوده و قدیمی و کاهگلی بودند، مس به همه این منازل تخریبی کمک بلاعوض ۱۰۰ میلیون تومان اعطاء می‌کند به شرط آنکه مورد تائید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باشند و در بنیاد مسکن پرونده منزل تخریب شده ناشی از سیل تشکیل شده باشد. از طرف دیگر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات بلند مدت ۱۵ تا ۲۰ ساله به این سیل‌زدگان واگذار می‌کند.

به گفته او، اگر دولت تسهیلاتی که قول مساعد داده تا به سیل‌زدگان جهت ساخت منازل تخریبی ناشی از سیل اعطا کند ابلاغ کند، از آن محل نیز به سیل‌زدگان کمک می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 70
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,727
  • ماه: 10,496
  • سال: 78,301