عرضه مرغ از تقاضا جلو زد. مرغ‌هایی که روی دست تولیدکننده باد می‌کند.

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1380

عرضه مرغ از تقاضا جلو زد. مرغ‌هایی که روی دست تولیدکننده باد می‌کند.

گزارش| کاغذ وطن

مدیر عامل اتحادیه مرغ‌داران استان کرمان: انباشتگی مرغ گرم و توزیع مرغ منجمد دولتی، عامل کاهش قیمت مرغ است، انتظار داریم مردم با خرید به تولید کنندگان کمک کنند.

مرغداران از انباشت مرغ در مرغداری‌ها به دلیل عدم کشش بازار مصرف خبر می‌دهند، وضعیتی که موجب افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب و زیان شدید مرغداران و درخواست کمک آن‌ها از وزارت جهاد کشاورزی شده است.

میزان تقاضای مصرف مرغ نسبت به ماه‌های اخیر  کاهش چشمگیری داشته است.نتیجه این افت مصرف کاهش قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب  بوده است.مردم توان مالی خرید مرغ گرم را ندارد در نتیجه تقاضا رو به کاهش گذاشته است.

در این شرایط که مرغ گرم مشتری ندارد، شرکت پشتیبانی امور دام کشور هم مرغ‌های منجمد انبار شده ارزان را روانه بازار کرده است و از خرید مرغ‌های مازاد مرغداران به جز نژاد آرین خودداری می‌کند.

مرغداران معتقدند، عدم کشش بازار مصرف برای خرید مرغ گرم با نرخ‌های جدید، عرضه مرغ منجمد ارزان، پرهیز شرکت پشتیبانی امور دام کشور از حمایت از مرغدارانی که نژاد آرین ندارند و همچنین سیاستگذاری غیر کارشناسی تولید موجب انباشت مرغ در مرغداری‌ها شده است، موضوعی که زیان مرغداران را در گرانی نهاده‌های تولید رقم زده و صدای اعتراض آن‌ها را درآورده است.

حالا مرغداران دست به دامان مسئولان در وزارت جهادکشاورزی شده‌اند و در نامه‌ای خطاب به معاون توسعه بازرگانی این وزارتخانه اعلام کردند؛ با توجه به تولید مازاد مرغ، عدم کشش بازار و انباشت آن در مرغداری‌ها، کاهش قیمت مرغ و زیان شدید مرغداران، قطع فوری عرضه مرغ منجمد  و خرید مرغ مازاد از سوی شرکت پشتیبانی امور دام بدون محدودیت نژادی را خواستار شدند. 

سید حسن مهدی مدیرعامل اتحادیه مرغ‌داران استان کرمان در گفتگو با راه آرمان در خصوص کاهش مصرف و انباشتگی گوشت مرغ در کشور گفت: متاسفانه به دلیل این که کشور ما در خصوص صادرات علی الخصوص پروتئین  گوشت مرغ با برنامه و هدف گذاری مشخصی حرکت نکرده است بنابراین ما هیچ بازار صادراتی مورد هدفی را آماده صادرات گوشت مرغ نداریم.

او ادامه داد: دلیل عدم ثبات در بازارهای صادراتی برای ما این است که  در برخی از مقاطع کوتاه وقتی مجوز  صادرات  صادر می‌شد، مجموعه‌های اقتصادی، کشتارگاه‌ها و یا زنجیره‌های تولید مرغ با ایجاد تامل و تعللی که توسط نهادهای مجری روبه رو شدند، عملا نتوانستند صادراتی انجام دهند.

*از دست دادن بازارهای صادراتی

مهدی اذعان کرد: بسیاری از تولید کنندگان زنجیره‌های مرغ نتوانستند به تعهدات خودشان در قبال بازارهای صادراتی به علت فاصله‌هایی که در این زمینه بین چرخه رخ می‌داد،عمل کنند همین امر سبب شد که نتوانند، بازار ثابت خارجی را برای خود فراهم کنند.

رئیس اتحادیه مرغداران استان کرمان افزود: متاسفانه ممنوعیت‌های غیر قابل پیش بینی نیز از دیگر عواملی است که سرمایه‌گذاری برای صادرات را دچار اخلال می‌کند، سرمایه گذاران  بخش خصوصی تولید و تامین کننده گوشت مرغ نسبت به بازارهای صادراتی به اصطلاح بد قول شده‌اند و همین امر سبب شده است که خریداران خیلی علاقه‌ای به معامله با ما از خود نشان ندهند. 

مهدی تاکید کرد: رقبای ما همچون کشورهای ترکیه و برزیل قیمت قابل رقابت بهتری را نسبت به کشور ما دارند و این اصلا موضوع جالبی نیست که باید با نگاه برنامه ریزی دقیق روی این مسئله کار شود تا در قیمت تمام شده مرغ در چارچوب‌های بازارهای صادراتی، دقت بیشتری صورت گیرد.

*برنامه ریزی برای صادرات مرغ

او ادامه داد: ما به اتاق بازرگانی کرمان پیشنهاد دادیم که برای روند طولانی مدت در خصوص صادرات مرغ گرم استان برنامه ریزی کند زیرا با طراحی و برنامه‌ریزی برای کوتاه مدت و مقطعی مشکل صادرات توزیع و تولید مرغ حل نمی‌شود.

مهدی اذعان کرد: نکته‌ای که سبب شده است مرغ در سطح کشور و استان به نوعی شکل تولیدی بیشتر بگیرد، همان برنامه عادی تولید مرغ در کمیته‌های تصمیم گیری سراسر کشور بوده است و عملا جوجه‌ریزی و کشتار روند عادی خودش را طی کرده است .

سید حسن مهدی  مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان دو عامل کاهش مصرف و توزیع مرغ منجمد در راستای تنظیم بازار را سبب وفور مرغ در سطح کشور عنوان کرد و گفت: جهاد کشاورزی در راستای کمک به سفره و معیشت مردم، مرغ منجمد قابل ملاحظه‌ای را طی دو ماه گذشته توزیع کرده است که خیلی در کاهش و ثبات قیمت مرغ تاثیر گذار بود و الان در حال حاضر بیش از یکی دو درصد نیز کاهش مصرف مرغ را داریم که همه اینها باعث شده تا شاهد، انباشتگی مرغ باشیم.

مهدی با بیان اینکه انباشتگی مرغ و توزیع مرغ منجمد را عامل کاهش قیمت مرغ عنوان کرد و گفت: انتظار داریم مردم مصرف پروتئین مرغ را در اولویت قرار دهند و با خرید به تولید کنندگان کمک کنند. 

*تعیین قیمت مرغ منجمد توسط امور پشتیبانی دام

رئیس اتحادیه مرغداران استان کرمان با بیان اینکه قیمت مرغ منجمد را امور پشتیبانی دام جهاد کشاورزی کشور تعیین می‌کند، اذعان‌کرد: قیمت برای مراکز عمده ۵۰ هزار تومان و برای خرده فروشی‌ها ۵۳ هزار تومان در هر کیلو مرغ منجمد در سطح کشور تعیین شده است و قیمت مرغ گرم هم تابع بازار است ولی در حال حاضر قیمت متوسط کشوری حدود ۵۷ هزار تومان است که در استان کرمان قیمت مرغ برای مصرف کننده به ۵۶ هزار و ۲۵۰تومان ثابت شده است.

مهدی تاکید کرد: روند برنامه ریزی تولید ما روندی عادی بوده و افزایش تولید چشمگیری نداشتیم شاید با حدود ۵ درصد افزایش در مسیر تولید نرمال و هدفگذاری شده اقدام به تولید کرده‌ایم اما مصرف کاهش یافته است و طبیعتا به صورت موازی توزیع مرغ منجمد هم سبب کاهش مصرف مرغ گرم شده است .

مرغ نژاد آرین مورد پسند‌

او ادامه داد: در مقاطعی که مرغ مازاد تولید می‌شد شرکت پشتیبانی از مرغداری‌ها مرغ کشتار شده را جمع آوری و خریداری می‌کرد و در سردخانه‌ها ذخیره سازی می‌کرد البته الان اندکی این فضای ذخیره سازی محدود شده است زیرا مرغ با نژاد آرین در در دستور کار خرید و انجماد دولتی است و این نوع تنها ۸درصد از کل مرغ تولید شده سطح استان و۱۸ درصد کل کشور است و همین کاهش خرید سبب شده است تا کمک زیادی به ذخیره سازی و بخش تولید نکند. 

رئیس اتحادیه مرغداران کرمان در پایان خاطرنشان کرد: اگر شرکت پشتیبانی امور دام همه‌ی مرغ‌های تولیدی اعم از نژاد آرین و غیر آرین تولید شده را خریداری کند دچار چالش در عرضه و تولید مرغ نخواهیم بود،  باز هم از مردم درخواست می‌کنیم که از تولیدات داخل حمایت کنند تا این ذخیره سازی در منازل صورت گیرد  زیرا در سردخانه‌های بزرگ هم فضای کافی وجود ندارد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان: متاسفانه به دلیل این که کشور ما در خصوص صادرات علی الخصوص پروتئین  گوشت مرغ با برنامه و هدف گذاری مشخصی حرکت نکرده است بنابراین ما هیچ بازار صادراتی مورد هدفی را آماده صادرات گوشت مرغ نداریم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 13
  • دیروز: 117
  • هفته: 2,903
  • ماه: 15,973
  • سال: 73,803