معاون سازمان جنگل‌ها در سفر به جنوب کرمان مطرح کرد. عامل بسیاری از گردو‌غبارها معادنی هستند که به تعهداتشان عمل نمی‌کنند

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1387

معاون سازمان جنگل‌ها  در سفر به جنوب کرمان مطرح کرد. عامل بسیاری از گردو‌غبارها معادنی هستند که به تعهداتشان عمل نمی‌کنند

 

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: عامل بسیاری از کانون‌های گردوغبار در کشور معادنی بوده که بعد از اتمام بهره برداری رها شدند و به تعهداتشان عمل نکردند.

نقی شعبانیان در آیین معارفه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان اظهار کرد:  دنیا با چالش‌های زیست محیطی زیادی روبرو است و ایران به دلیل شرایط جغرافیای و قرار گرفتن  روز کمربند خشک و نیمه خشک این چالش ها شدیدتر دیده می‌شود.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری راه  پیدا کردن  ریشه چالش‌های زیست محیطی را تکیه بر دانش فنی و توجه به  منابع طبیعی دانست و افزود: وضعیت چالش‌های زیست محیطی در جنوب کرمان حساس تر است و علیرغم کارهای بسیار خوبی که در این منطقه انجام گرفته است عبور از این چالش نیاز به توجه و تلاش بیشتر دارد. او با بیان اینکه منابع طبیعی باید در خدمت منافع و مردم باشد ادامه داد:  ظرفیت معادن در استان کرمان یک فرصت خوب است اما خیلی از کانون‌های گرد و غبار معادنی هستند که بهره برداری شده و بعد از آن رها شده و به تعهداتشان عمل نکرده‌اند در حالی  به هر میزان که  که تخریب شده باید ۱۰ برابر آن باید آبادی صورت گیرد.

 او با اشاره به اینکه باید تعهداتی بر گردن بهره‌بردار معدن بگذاریم تاکید کرد: در دنیا هم مانع کار بهره برداری‌ها نمی‌شوند و منابع طبیعی باید در خدمت منافع ملی باشد، اما چه کسی این حق را به ما داده بی ضابطه استفاده کنیم و این منابع را برای نسل آینده نگذاریم.

شعبانیان اضافه کرد: سزاوار نیست وقتی تا این میزان به معادن کمک می‌کنیم اما برای داشتن یک نهالستان یا احیای جنگل نیاز به اعتبار داشته باشم و این اعتبار تامین نشود.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه سخنان خود یادآور شد: عشق و علاقه به منابع طبیعی، در کنار دانش فنی  و استفاده از تمامی ظرفیت‌های استان و تعامل با همه دستگاه‌ها برای مدیریت در منابع طبیعی نیاز است.

شعبانیان ادامه داد: دنیا امروز با آلودگی ها، بلایای طبیعی و کمبود آب روبه روست که ایران هم از این قاعده مستثنا نیست و چه بسا چالش‌های شدیدتری داشته باشد.

او افزود: این شرایط وظیفه ما را سنگین تر می‌کند و توجه به منابع طبیعی، جنگل‌ها، مراتع و احیای بیابان‌ها یکی از راه‌های برون رفت از این چالش هاست.

شعبانیان با بیان اینکه منابع طبیعی جنوب کرمان از حساسیت و شکنندگی بیشتری برخوردار است و مسئولان مختلف نیز باید مشارکت داشته باشند اضافه کرد: ۹۹ درصد کاداستر منطقه (محدوده بندی)انجام شده و وضعیت منابع طبیعی در استان روشن است.

او با اشاره به تاکید رییس جمهور بر تولید و کاشت یک میلیارد نهال طی چهار سال گفت: یک یا ۲ هفته آینده برای عملیاتی کردن آن در استان وارد عمل شده و سهمیه خوبی نیز برای استان در نظر گرفته شده است.

فرماندار جیرفت هم در این آیین اظهار کرد: برای حفظ پوشش گیاهی و گازهای گلخانه‌ای باید همت کنیم و با کمک گرفتن از مردم می‌توان از بیابان زایی جلوگیری کرد.

احمد بلندنظر با بیان اینکه اعتبارات جنوب استان با جمعیت بیش از یک میلیون نفر باید افزایش یابد اضافه کرد: حفظ آب و خاک اهمیت دارد؛ برای کنترل سیلاب‌ها نیز نیاز به کمک بیشتر به منابع طبیعی جنوب وجود دارد.

در این مراسم از خدمات حمزه احمدی قدردانی و قاسم رحیمی نیا به عنوان مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان معرفی شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 2
  • امروز: 63
  • دیروز: 240
  • هفته: 1,973
  • ماه: 7,611
  • سال: 25,175