ترمز قیمت پیاز کشور بدست پیاز‌کاران جیرفت کشیده شد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1399

ترمز قیمت پیاز کشور بدست پیاز‌کاران جیرفت کشیده شد

مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی ایران: با عرضه پیاز جیرفت، بازار با مازاد تولید روبرو خواهد شد و اگر صادرات به کمک تولید نیاید تولیدکننده ضرر می‌کند

کارشناسان کشاورزی با تاکید بر اینکه وقفه در تولید، احتکار و صادرات از عوامل افزایش قیمت پیاز بوده تاکید کردند با تغییر تعرفه صادرات و به بازار آمدن پیاز بندرعباس و جیرفت شاهد کاهش قیمت آن خواهیم بود.

در حالی که در یکی دو هفته اخیر قیمت پیاز بطور بی‌سابقه‌ای با افزایش روبرو بوده است با تصمیم وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تعرفه صادراتی از ۵۰ به ۱۰۰ درصد، قیمت آن بطور محسوسی کاهش پیدا کرد.

درباره علل افزایش بی رویه قیمت پیاز دارایی‌نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان تهران در گفتگو با رادیو اقتصاد افزایش صادرات پیاز و احتکار آن را از دلایل افزایش قیمت آن دانست و افزود با اقدام دولت در تغییر تعرفه صادرات پیاز شاهد تعدیل قیمت بودیم و ظرف دو هفته آینده با به بازار آمدن پیاز بندرعباس و جیرفت شاهد کاهش دوباره قیمت خواهیم بود.

دارایی‌نژاد سوء مدیریت بازار را نیز یکی از دلایل افزایش قیمت پیاز دانست و گفت: از قبل به مسئولان هشدار داده شده بود که با دلال‌ها و احتکار پیاز و صادرات بیش از حد آن مقابله کنند حتی نشانی انبارها و افرادی که دست به احتکار پیاز زده بودند داده شد، اما در این خصوص ترتیب اثر داده نشد.

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران همچنین گفت با رسیدن موعد برداشت پیاز در پاکستان به عنوان یکی از واردکنندگان اصلی ازایران، دیگر این کشور و حتی عراق هم دیگر واردات پیاز نخواهند داشت که این امر هم به تعدیل دوباره قیمت منجر خواهد شد.

حیدری مدیرعامل اتحادیه تعاون روستایی نیز با اشاره به اینکه میزان تولید پیاز در کشور حدود ۳ میلیون تن و میزان مصرف داخلی ۲ میلیون تن است گفت با افزایش قیمت ارز تمایل تولیدکنندگان و صادرکنندگان برای صادرات پیاز افزایش پیدا کرد و این یکی از دلایلی بود که موجب افزایش قیمت آن در داخل شد.

حیدری همچنین بارش‌ها را از دیگر عواملی دانست که سبب شد تا برداشت پیاز در برخی استان‌ها با تاخیر روبرو شود.

حیدری تاکید کرد تا دو هفته دیگر با برداشت پیاز بندرعباس و جیرفت انتظار می‌رود قیمت پیاز به شدت تعدیل شود و تا اواخر هفته جاری قیمت پیاز در این دو شهر به حدود ۱۱ هزار تومان برسد.

مدیر عامل اتحادیه تعاون روستایی با اشاره به اینکه تغییر تعرفه صادراتی به کاهش قیمت پیاز منجر شد خاطرنشان کرد با برداشت پیاز بندرعباس و جیرفت و عرضه آن به بازار با مازاد تولید روبرو خواهیم شد و اگر صادرات به کمک تولید نیاید تولیدکننده با ضرر روبرو می‌شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 81
  • امروز: 44
  • دیروز: 157
  • هفته: 1,445
  • ماه: 7,855
  • سال: 25,888