پای‌مان در معدن همچنان می لنگد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1401

پای‌مان در معدن همچنان می لنگد

 گزارش | اکوایران

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری توسعه‌‌‌ معادن و فلزات : سالانه ۴۵۰ میلیون تن تولیدات معدنی (منهای محصولات مربوط به شن و ماسه) در کشور داریم که بیانگر آن است که به طور متوسط تولید ما به ازای هر معدن فعال بسیار پایین است.

اردشیر سعد محمدی، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری توسعه‌‌‌ معادن و فلزات (ومعادن)، ضمن اشاره به فعالیت حدود ۷‌هزار معدن از ۱۱هزار معدن دارای پروانه بهره‌‌‌برداری، بیان کرد: در صورتی که محصولات شن و ماسه را در نظر نگیریم، حدود ۶۹‌درصد از تولیدات معدنی ما تنها از ۳۰۰ معدن دارای پروانه‌‌‌ بهره‌‌‌برداری است؛ سالانه تقریبا ۴۵۰ میلیون تن تولیدات معدنی (منهای محصولات مربوط به شن و ماسه) در کشور داریم که بیانگر آن است که به طور متوسط تولید ما به ازای هر معدن فعال بسیار پایین است.

به گزارش گروه سرمایه‌گذاری توسعه‌‌‌ معادن و فلزات، اردشیر سعد محمدی، مدیرعامل «ومعادن» که با وجود فعالیت‌‌‌های مدیریتی متعدد در صنعت، همچنان ارتباط پررنگ خود را با دانشگاه و دانشجویان حفظ کرده، معتقد است که با توجه به ظرفیت‌‌‌های فراوان کشور در بخش معدن، ما هنوز جای کار زیادی داریم و در واقع در ابتدای مسیر هستیم؛ این خود نویدبخش فرصت‌‌‌های فعالیت موثر و مولد برای دانشجویان و فعالان جوان بخش معدن است.  وی با اشاره به اینکه مدیران آینده‌‌ بخش معدن باید با تعاریف و الزامات اقتصادی به خوبی آشنا باشند، بیان کرد: هر معدن با توجه به مقدار ذخایر آن عمر مشخصی دارد که متناسب با آن باید برنامه صحیحی را برای برداشت سالانه از آن، مدون کرد و در صورتی که سیاستگذاری دقیق برای استخراج سالانه از معادن صورت نگیرد، فعالیت مدنظر صرفه اقتصادی بهینه نخواهد داشت.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری توسعه‌‌‌ معادن و فلزات تاکید کرد: تمام فعالیت‌‌‌های مهندسی در همه زمینه‌‌‌ها باید به نحوی منجر به توسعه و رشد اقتصادی شود. مبنای تصمیم‌گیری‌‌‌های ما باید توجیه‌‌‌پذیری فعالیت علمی به لحاظ اقتصادی باشد. دانشجویان معدن باید در نظر داشته باشند که پذیرش مقالات ISI مشروط به لحاظ کردن دو موضوع اساسی است: افزایش ایمنی و کاهش هزینه‌‌‌ها؛ تنها در این صورت است که مقالات وارد جریان بررسی‌‌‌های بعدی و پذیرش می‌شوند. افزایش ایمنی علاوه بر نگاه انسانی، اخلاقی، شرعی و حرفه‌‌‌ای، خود موجب کاهش هزینه‌‌‌های مالی و جانی خواهد شد.  سعدمحمدی گفت: با توجه به نیاز روزافزون معادن بزرگ فعال ما به اکتشافات عمقی، پرداختن به علوم روز دنیا یک ضرورت جدی است تا بتوان با داده‌‌‌های علمی و دقیق به طراحی اکتشافات پرداخت.

وی افزود: در دنیا تغییرات علمی مانند جریان آب جاری و توقف‌‌‌ناپذیر است و این تغییرات به قدری گسترده و باشتاب صورت می‌گیرد که ما نیازمند تغییرات جدی در سیلابس‌‌‌های درسی دانشگاهی هستیم؛ به طور مثال در دانشگاه‌‌‌های ما، در رشته مهندسی اکتشاف هنوز واحدی برای طراحی اکتشاف وجود ندارد.  مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری توسعه‌‌‌ معادن و فلزات تاکید کرد: آشنایی با تغییرات علمی و تکنیکی دنیا یک رکن اساسی برای پرورش نیروی متخصص و دستیابی به شرایط اقتصادی بهتر است. سعدمحمدی ضمن اشاره به ریزش‌‌‌های متعدد معادن در سطح کشور، تصریح کرد: شاید بتوان گفت یکی از بزرگ‌ترین ریزش‌‌‌های دنیا، در کشور ما و در معدن انگوران رخ داد که به دلیل عدم‌رعایت مسائل فنی و محاسبات دقیق علمی در تعیین پایداری شیب معدن و پله‌‌‌های معدنی صورت گرفت و منجر به ریزش ۲۵ میلیون تن ماده معدنی و به خطرافتادن شرایط ایمنی شد.  

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 14
  • دیروز: 173
  • هفته: 794
  • ماه: 3,306
  • سال: 54,390