عدم همکاری صنایع معدنی برای تامین اعتبار آب کرمان و رفسنجان. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای: تامین اعتبار، دلیل عمده تاخیر در آغاز این طرح است

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1423

عدم همکاری صنایع معدنی برای تامین اعتبار آب کرمان و رفسنجان. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای: تامین اعتبار، دلیل عمده تاخیر در آغاز این طرح است

به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه اضطراری تامین آب شهرهای کرمان و رفسنجان در سفر رئیس‌جمهور مصوب شده و صنایع معدنی بزرگ استان در این طرح سهم ۷۰۰ میلیارد تومانی دارند که تاکنون محقق نشده است.

علی رشیدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان اظهار کرد: پروژه تامین آب اضطراری به شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانۀ انتقال آب به خلیج‌فارس به صنایع جنوب کشور باید تامین شود و همکاری نکردن صنایع بزرگ استان کرمان در تامین اعتبار دلیل عمده تاخیر در آغاز این طرح بوده است.

او در عین حال گفت: به‌زودی در سفر وزیر محترم نیرو به استان عملیات اجرایی انتقال آب به شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب خلیج‌فارس به صنایع آغاز می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان ادامه داد: تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار قطعی به این پروژه تخصیص داده شده است و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز به‌زودی تامین اعتبار خواهد شد.

او اظهارکرد: هدف از اجرای این طرح بزرگ به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب در سال است و با اجرای این طرح تامین آب شرب شهر کرمان از دریا به منظور تامین پایدار آب شرب و بهداشتی مردم ممکن خواهد شد.

رشیدی بیان کرد: ظرفیت انتقال آب خط یک هزار لیتر بر ثانیه و طول خط اصلی ۱۴۵ کیلومتر است که دو باب مخزن پنج هزار مترمکعبی و یک مخزن آب ۳۰ هزار متر مکعبی به همراه دو واحد ایستگاه پمپاژ به ظرفیت یک هزار لیتر بر ثانیه در طول مسیر نصب و اجرا می‌شود.

او همچنین با بیان اینکه آغاز عملیات آبرسانی به شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت نیز در سفر وزیر نیرو به استان کرمان پیش‌بینی شده است، گفت: سد جیرفت به عنوان یکی از بزرگترین سدهای ایران حدود ۳۰ سال قبل بر روی رودخانه هلیل‌رود احداث شده است که نقش مهمی در تامین منابع آبی مورد نیاز جنوب کرمان دارد.

رشیدی تاکید کرد: البته با وجود پیش‌بینی تامین آب شرب و بهداشتی از این سد، تاکنون از آن صرفا برای مصارف کشاورزی استفاده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان اظهار کرد: اما با توجه به کاهش بارندگی در سال‌های گذشته و افت کیفیت و محدودیت‌های تامین آب شرب سالم و بهداشتی، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های آبرسانی در استان به منظور تامین پایدار آب مردم شهرهای جیرفت و عنبرآباد در جنوب کرمان توسط شرکت آب منطقه‌ای کرمان آغاز می‌شود.

او با بیان اینکه مدت اجرای طرح انتقال آب شرب از سد جیرفت چهار سال پیش‌بینی شده است، افزود: هدف از اجرای این طرح عظیم تامین آب شرب مورد نیاز شهرهای جیرفت و عنبرآباد به میزان ۲۹ میلیون و ۱۰۰ هزار متر مکعب در سال از محل سد مخزنی جیرفت است».

رشیدی بیان کرد: خط انتقال آب از سد جیرفت تا تصفیه خانه ۳۲ کیلومتر و ۴۰۰ متر و از تصفیه‌خانه تا مخزن آب شرب عنبرآباد ۳۸ کیلومتر است که مخزن متعادل‌کننده بین راهی با ظرفیت ۲۲ هزار مترمکعب برای آن ساخته می‌شود.

او گفت: تاکنون برای این پروژه ۳۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است که برای اتمام آن دو هزار و ۱۰۴ میلیارد تومان باید تامین اعتبار شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان ادامه داد: طرح انتقال آب شرب از سد جیرفت حدود پنج درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۳۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب شد و ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آن تخصیص یافت؛ برای سال ۱۴۰۱ نیز ۷۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب طرح داشتیم که ۹ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 3
  • امروز: 114
  • دیروز: 158
  • هفته: 2,539
  • ماه: 7,323
  • سال: 24,715