استاندار کرمان: ۴ درصد هزینههای مهاجران مقیم کرمان را سازمانهای بینالمللی کمک میکنند
استاندار کرمان در دیدار سفرای فرانسه، اتریش و سوئیس و دبیر سفارت بلغارستان گفت: از ۳۵۰ هزار تبعه خارجی ساکن کرمان۴، درصد هزینههای آن را سازمانهای بینالمللی کمک میکنند. محمدمهدی فداکار در ایندیدار افزود: کرمان،بزرگترین استان کشور با ۳ و نیم میلیون نفر جمعیت است، ظرفیتهای اقتصادی و تاریخی زیادی دارد و در حوزه معدنی نیز به سنگآهن و مس شهره است.
او بیانکرد: صنعت استان کرمان هم عمدتا معدن پایه است و در حوزه کشاورزی هم ۳گروه محصول پسته،خرما و محصولات جالیزی، عمدتا صادرات محور دارد که تنوع آب و هوایی استان زمینه تولید آنها را ایجاد کرده است.
فداکار بیان داشت: در حوزه صنایع دستی، قالی تولید برجسته استان کرمان است و ۷ اثر ثبت جهانی و ۷۰۰ اثر ثبت ملی گردشگری استان کرمان را متمایز کرده در حالی که استان فارس یک اثر ثبت جهانی دارد.
او با اشاره به اینکه اتباع خارجی مقیم کرمان، عمدتا اتباع افغانستانی هستند، افزود: اتباع خارجی ۱۰درصد جمعیت استان کرمان را تشکیل میدهند و این مسئله فشار زیادی را برای خدماتدهی از امکانات و کالا به استان وارد میکند؛ البته شرایط کشور افغانستان و گرفتاریهای آنها را کاملا درک میکنیم.
استاندار کرمان با بیان اینکه از مجموع ۳۵۰ هزار نفر تبعه خارجی ساکن استان کرمان، تنها ۱۰ هزار نفر در مهمانشهرها سکونت دارند، تصریح کرد: ۲۷ هزار دانشآموز اتباع نیز در مدارس مشغول به تحصیل هستند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) افراد فاقد مجوز رسمی نیز از تحصیل بهرهمند میشوند.
او با بیان اینکه ۴ درصد نیاز اتباع خارجی مقیم کرمان را سازمانهای بینالملل کمک میکنند، بیان داشت: توقع حداقلی این است که در حوزه آموزش به این افراد کمک شود تا بتوانند افراد مفیدی باشند.
استاندار کرمان افزود: در حوزه بهداشت و درمان نیز خدمات متعدد و عمدتا رایگان به اتباع خارجی و افغانستانی به دلیل نداشتن بیمه و وضعیت مالی آنها ارائه میشود، ضمن اینکه فرصتهای شغلی خوبی نیز ایجاد کردهاند.
او گفت: طبیعی است که این میزان جمعیت اتباع خارجی، مشکلاتی را برای استان از جمله جرایم به ویژه از سوی اتباع غیرمجاز دارد و به واسطه قرارگیری استان کرمان در مسیر ترانزیتی، شاهد تصادفات جادهای سختی هم هستیم.
فداکار تصریح کرد: احداث و تجهیز مدارس اتباع خارجی نیز علاوه بر واحدهای آموزشی فعلی در حال انجام است و جمهوری اسلامی ایران خدمات را به پناهندگان ارائه میدهد؛ اما برای پاسخگویی به نیاز این افراد به ۵۰ مدرسه نیاز داریم.
او ایجاد تسهیلات بهداشتی و زایمان را از دیگر نیازهای پوشش اتباع خارجی دانست و گفت: تقویت زیرساختهای بهداشتی، ورزشی و آموزشی در مهمانشهرها یک ضرورت است.
استاندار کرمان بیانکرد: کمکهای معیشتی موردی به این افراد خوب است؛ اما تامین زیرساختها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
او با اشار به نوسازی و جابجایی مهمانشهر رفسنجان گفت: تجهیز مهمانشهر به دوربین و امکانات زیرساختی یک ضرورت است که باید از سوی سازمانهای بینالمللی به آن کمک شود.