معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان: روستای «باغان صوغان» به دلیل فرونشست جابه‌جا شد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1511

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان: روستای «باغان صوغان» به دلیل فرونشست جابه‌جا شد

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری تنها راه حفظ آب‌وخاک استان کرمان است و با اجرای این طرح‌ها می‌توان سیلاب را مدیریت و خشکسالی را تعدیل کرد.

حسین شجاعی درباره فرونشست زمین در شمال استان کرمان اظهارکرد: فرونشست یکی از تهدیدات دشت‌های استان کرمان و کشور است و اگر چاره‌اندیشی در این زمینه نشود و برداشت از سفره‌های زیرزمینی کاهش پیدا نکند، در آینده شاهد مرگ آبخوان‌ها خواهیم بود.

او ادامه‌داد: اگر مرگ آبخوان اتفاق بیفتد دیگر امکان احیاء آبخوان ناممکن می‌شود؛ لذا باید مسئولان به موضوع آبخوان توجه کنند و مدیریت مصرف و اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری را سرلوحه کارها قرار دهیم.

او عنوان‌کرد: مرگ آبخوان به‌تدریج اتفاق می‌افتد و باتوجه‌به اینکه همه دشت‌های استان کرمان بحرانی هستند، بنابراین باید در اجرای طرح‌های آبخیزداری تسریع شود.

شجاعی گفت: براساس گزارش مدیرکل زمین‌شناسی استان، متأسفانه کرمان از لحاظ فرونشست، رتبه دوم کشور را دارد و به‌ازای هر ۱۰ متر اُفت سطح ایستابی حدود ۴۳ سانتی‌متر نشست زمین داریم و نشست زمین در مناطق مختلف، متفاوت است.

او عنوان‌کرد: طبق آمار اداره کل زمین‌شناسی استان کرمان،دشت محی‌آباد طی یک تا یک و نیم‌سال نزدیک به ۶۰ سانتیمتر نشست داشته و شکاف‌هایی که در دشت‌ها از جمله دشت کرمان و دشت‌های ممنوعه به وجود آمده، حاکی از این است که فرونشست در همه دشت‌های استان داریم که باید تدابیری دراین‌خصوص اندیشیده شود.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان کرمان دشت صوغان را یکی از دشت‌های بحرانی استان کرمان دانست و اظهارکرد: طبق آمار اعلام شده در آمایش استان کرمان، بیشترین فرونشست زمین را در دشت صوغان داشته‌ایم و در همین راستا مطالعات حوزه آبخیز این دشت انجام شد و در سال گذشته اجرای ۱۱ بند سنگی ملاتی در دستور کار قرار گرفت و اکنون در مراحل پایانی عملیات اجرایی آنها هستیم.

او از دلیل جابه‌جایی روستای باغان صوغان سخن به میان آورد و افزود: به دلیل فرونشست زمین در روستای باغان صوغان، اهالی این روستا به شهرکی که بنیاد مسکن احداث کرده بود، منتقل شدند و اداره کل منابع طبیعی برای جلوگیری از هر نوع خسارت ناشی از سیل‌های احتمالی، طرح‌های آبخیزداری در بالادست شهرک بنیاد مسکن اجرا کرده است.

شجاعی با تأکید بر آنکه همه دشت‌های استان کرمان در معرض فرونشست قرار دارند، اظهار کرد: سطح ایستابی سفره‌های آب زیرزمینی دشت صوغان طی دوره ۱۵ساله حدود ۲۹ متر افت کرده است.

او بر لزوم همکاری همه دستگاه‌ها و نهادها در اجرای طرح‌های آبخیزداری تأکید کرد و افزود: با کمک مس سرچشمه بند ریگ شماره سه ماهان را با اعتبار حدود ۵.۵ میلیارد تومان اجرا کردیم و همچنین دو بند خاکی توسط شرکت فولاد زرند ایرانیان در حوزه شهری زرند اجرا شده و مطالعات حوزه فولاد زرند ایرانیان و مطالعات پخش سیلاب ده علی، همچنین مطالعات حوزه شهری کوهبنان نیز توسط فولاد زرند انجام شده است.

معاون منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با اشاره به سیلاب‌های سال گذشته در رفسنجان، اظهار کرد: مطالعات ۹ حوزه آبخیز در شهرستان رفسنجان و انار در دستور کار قرار گرفته که در حال انعقاد قرارداد با مس سرچشمه هستیم و این مطالعات با کمک دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه ولیعصر رفسنجان و دانشگاه تهران انجام می‌شود و ۹۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات مدیریت بحران جهت بازسازی بندهای فیض‌آباد زرند و راور و نهضت آباد کرمان اختصاص‌داده‌شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 98
  • دیروز: 275
  • هفته: 1,006
  • ماه: 4,383
  • سال: 57,856