دعوت از خانوادهها برای ثبتنام دانشآموزان. ۲۷درصد کلاساولیها هنوز ثبتنام نکردهاند
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزشوپرورش با اشاره به اینکه دانشآموزان اتباع برای ثبتنام در مدارس حتماً باید کد یکتا دریافت کنند، گفت: هنوز ۲۷درصد کلاساولیها ثبتنام نکردهاند.
فرایند ثبتنام دانشآموزان در مدارس در حال انجام است و باوجودآنکه ثبتنام کلاساولیها از اردیبهشت آغاز شد و به گفته مسئولان ۱۵ مرداد آخرین فرصت ثبتنام کلاساولیها در مدارس بود؛ اما طبق آخرین آمار آموزشوپرورش تا امروز ۷۳ درصد کلاساولیها در مدارس ثبتنام کردهاند.
دعوت از خانوادهها برای ثبتنام دانشآموزان
تا امروز همچنین ۸۳ درصد دانشآموزان در مدارس ثبتنام کردهاند بااینحال مسئولان آموزشوپرورش با دعوت از خانوادهها برای مراجعه بهمنظور ثبتنام دانشآموزان در مدارس میگویند: در محاسباتی که انجام دادیم، افرادی که برای ثبتنام مراجعه نکردهاند، خودشان نخواستهاند که برای ثبتنام به مدارس مراجعه کنند.
از سوی دیگر هنوز برخی خانوادههای اتباع برای ثبتنام فرزندشان بهویژه در پایه اول ابتدایی با مشکلاتی مواجه هستند، سازمان ملی مهاجرت امسال اعلام کرد که باتوجهبه شروع طرح ساماندهی مطلوب و هدفمند اتباع و مهاجرین خارجی در کشور و آغاز ثبتنام دانشآموزی، سازمان ملی مهاجرت اقدام به طراحی و راهاندازی سامانه هوشمند (سهما) کرده است که تمام مراحل فرایند ثبتنام دانشآموزان اتباع در این سامانه انجام میشود.
با وجود این، هنوز برخی خانوادههای افغانستانی موفق به ثبتنام در مدارس نشدهاند و سایت اعلامشده از سوی سازمان ملی مهاجرت بهدشواری باز میشود.
طبق آمار آموزشوپرورش، از مجموع ۴۷۵ هزار دانشآموز اتباع حدود ۳۴۰ هزار نفر ثبتنام مدارس را انجام دادهاند.
مجتبی هاشمی؛ مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزشوپرورش در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه هنوز ۷۵ درصد دانشآموزان پایه اول دبستان در مدارس ثبتنام نکردهاند، گفت: برای احراز هویت دانشآموزان اتباع سازمان ملی مهاجرت باید هماهنگی بیشتری با آموزشوپرورش داشته باشد.
هاشمی گفت: دانشآموزان اتباع از امسال برای ثبتنام در مدارس باید حتماً کد یکتا را از سامانه سازمان ملی مهاجرت به آدرس http://irmigrationorg.ir دریافت کنند.
او در پاسخ به این پرسش که برخی از خانوادههای دانشآموزان اتباع افغانستانی هنوز از این موضوع مطلع نیستند و برای ثبتنام به مدارس مراجعه میکنند که مدارس نیز از آنها ثبتنام نمیکنند، متذکر شد: اطلاعرسانیهای لازم باید از سوی سازمان ملی مهاجرت انجام شود و اگر وظیفهای نیز به عهده ما بگذارند حتماً آن را پیگیری خواهیم کرد.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزشوپرورش در پاسخ به این پرسش که “هماکنون دانشآموزان اتباع برای ورود به سایت اعلامشده از سوی سازمان ملی مهاجرت مشکل دارند و مدارس هم مسئولیت ثبتنام آنها در سامانه ملی مهاجرت را نمیپذیرند، آیا به مدارس گفتهاید که دراینرابطه همکاری لازم را داشته باشند؟”، یادآور شد: همراهی به این معنا که کاری جز آنچه سازمان ملی مهاجرت تکلیف کرده و قانون کشور است، انجام دهیم، خیر نمیتوانیم. دانشآموزان اتباع حتماً باید در سامانه مهاجرت ثبتنام و کد یکتا دریافت کنند و این مسئولیت به عهده خود خانوادهها است و بعد از دریافت کد میتوانند ثبتنام در مدرسه را انجام دهند.
فرصت ثبتنام اتباع در مدارس تمدید میشود؟
او در پاسخ به این پرسش که ۱۰ شهریور آخرین فرصت ثبتنام دانشآموزان اتباع در مدارس است، آیا این فرصت تمدید خواهد شد، گفت: هماهنگیهای لازم را با وزارت کشور انجام دادیم البته مرکز امور بینالملل وزارت آموزشوپرورش این موضوع را پیگیری خواهد کرد و جلسات مشترکی با سازمان ملی مهاجرت داشتند، وزیر آموزشوپرورش نیز مسئله را از سازمان ملی مهاجرت پیگیری کرد و آنها قول دادند مسئله احراز هویت و اعطای کد یکتا به دانشآموزان اتباع را بهزودی حل کنند.
هاشمی ادامهداد: اکنون کلاسبندیها در دوره ابتدایی و متوسطه اول در سطح کشور انجام شده است و در دوره متوسطه دوم به دلیل پیچیدگیهایی موجود، در گام سوم کلاسبندی انجام میشود، صدور ابلاغها نیز در سطح استانها انجام شده است و نگرانی چندانی نداریم؛ بنابراین اگر دانشآموزی از ثبتنام در مدارس بازمانده باشد، در طول سال تحصیلی هم ثبتنام انجام میشود تا فردی از تحصیل بازنماند.