در نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کرمان مطرح شد: رشد اقتصادی منفی استان در بخش کشاورزی

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1747

در نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کرمان مطرح شد: رشد اقتصادی منفی استان در بخش کشاورزی
گزارش | ایرنا
استاندار کرمان با اشاره به ۳۱ شهریورماه پایان مهلت جذب اسناد خزانه گفت: اجرای پروژه‌های آبرسانی با توجه به تنش های آبی این استان اولویت ما است.
محمدمهدی فداکار نیز در نشست شورای توسعه و برنامه ریزی استان کرمان افزود: بایستی تدابیری اندیشیده شود تا پروژه‌های محرومیت‌زدایی به‌ویژه در حوزه آب و فاضلاب باقی نماند، برخی از این پروژه‌ها اعتبار مختصری می‌خواهند اما بایستی جدیت در جذب منابع داشته باشیم و به علت کوتاهی دستگاه‌ها مشکلی پیش نیاید.
او با تاکید بر اینکه تمامی دستگاه‌ها باید کمک کنند روند جذب اعتبارات تا مهلت معین انجام شود، عنوان کرد: بخشی از اعتبارات استان کرمان به صورت نقدی است که جذب نشدن حتی یک ریال از این اعتبارات ظلم است.
استاندار کرمان اظهار داشت: دستگاه‌ها زودتر تمهیدات لازم را بیندیشند و این اعتبارات در جاهایی که مانع قانونی وجود دارد با هماهنگی دستگاه‌های نظارتی، جذب شود؛ در این زمینه گاهی لازم است برخی اعتبارات بین دستگاه‌ها جابه جا و جذب شود.
او گفت: جذب اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای(عمرانی) با اشتغال مستقیم همراه و به صورت مستقیم به این حوزه کمک می‌کند لذا از اهمیت بالایی برخوردار است.
فداکار همچنین در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از دستگاه‌ها برای اجرای برنامه‌های همایش پیرغلامان گفت: این رویداد بدون هیچ حاشیه و مشکل امنیتی برگزار شد و بازتاب رسانه‌ای خوبی داشت که جای قدردانی دارد.
او افزود: همایش پیرغلامان حسینی(ع) کار بسیار خوبی در حوزه فرهنگی بود که برگزاری آن با فضای معنوی روضه خوانی همراه شد، همچنین در یکی از برنامه های این آیین شاهد شعرخوانی سه ساعته شاعران بودیم.
*۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار نقدی در حساب دستگاه‌های کرمان
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان نیز در این نشست گفت: ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار نقدی در حساب دستگاه‌های استان رسوب شده است لذا بایستی با سرعت در پروژه‌های این دستگاه‌ها هزینه شود.
صادق سلطانی‌نژاد افزود: ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار جذب نشده استان کرمان در سال گذشته در حالی مربوط به اسناد خزانه بود که این آمار در سال پیش از آن حدود ۲۸ هزار میلیارد ریال بوده است.
*چالش‌های برق، آب و سوخت واحدهای تولیدی
مهدی حسینی‌نژاد مدیرکل صنعت،معدن و تجارت استان کرمان نیز در نشست شورای توسعه و برنامه ریزی استان کرمان گفت: ۷.۵ درصد رشد اقتصادی برای استان در نظر گرفته شده که سه و نیم درصد آن مربوط به بخش بهره‌وری و این هدف‌گذاری در شرایطی است که واحدهای تولیدی استان در حوزه برق، آب و سوخت چالش‌هایی دارند.
*هدفگذاری رشد اقتصادی نیاز به ۱۵۰ همت سرمایه‌
رئیس‌سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان با بیان اینکه سال گذشته ۸۲ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال منابع دولتی در استان داشتیم، گفت: امسال برای تحقق رشد اقتصادی ۷.۵ درصدی که هدف‌گذاری شده به ۱۵۰ همت تامین مالی نیاز داریم.
محمدرضا وحیدی نیز در پنجمین نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کرمان افزود: تحقق رشد اقتصادی ۷.۵ درصدی در استان الزاماتی دارد به طور مثال پنج درصد از این منابع در بخش اعتبارات دولتی، ۱۴درصد بخش خصوصی، ۳۲ درصد تسهیلات بانکی، چهار درصد بورس، هشت درصد منابع شرکت‌های دولتی، ۱۸ درصد منابع شهرداری‌ها، هشت درصد صندوق توسعه ملی، سه درصد منابع خارجی، پنج درصد منابع نهادها و بنیادها و چهار درصد سایر منابع در مجموع باید تامین شود.
او با بیان اینکه وظایف دستگاه‌ها نیز در این بخش تعریف شده است، اظهار داشت: فعال سازی ۶۴ واحد تولیدی راکد و نیمه فعال در حوزه صمت و جهادکشاورزی و همچنین ارتقای بهره‌وری در برنامه است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان همچنین گفت: آبرسانی به شهرهای مختلف استان از طریق سد صفارود، سد نساء، آبرسانی به جیرفت و تامین آب و برق نهضت ملی و نیز احداث نیروگاه ۵۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی از جمله طرح‌های کلان آب و برق استان کرمان در نظر گرفته شده است.
*تدوین برنامه تحقق شعار سال
او با اشاره به هدفگذاری متغیرهای کلان اقتصادی کرمان در برش استانی تحقق شعار سال گفت: این برنامه شامل ۱۸ برنامه اجرایی در ۲ بخش شاخص‌های کلان اقتصادی استان و جلب مشارکت مردم است.
وحیدی تصریح‌کرد: رشد اقتصادی استان کرمان در سال گذشته ۳.۴ درصد بوده و در سال جاری ۷.۵ درصد پیش بینی شده، رشد گروه کشاورزی در سال گذشته منفی ۶.۱ درصد بوده که برای امسال ۳.۶ درصد برنامه ریزی شده است.
به گفته او همچنین بخش صنایع و معادن از ۴.۵ درصد به ۸.۹ درصد و حوزه خدمات که ۵.۵ درصد در سال گذشته بوده، به هفت درصد هدف گذاری شده است.
او ادامه داد: تورم سالیانه استان در عملکرد سال ۱۴۰۲ میزان ۴۰.۶ درصد بوده که این آمار در سال جاری ۳۵.۹ پیش بینی شده و تورم نقطه به نقطه ۳۵.۲ و برای امسال ۲۲ درصد شده؛ جذب سرمایه گذاری خارجی نیز در سال گذشته ۳۰ میلیون دلار بوده که برای امسال به ۸۷.۸ میلیون دلار پیش بینی شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان بیان کرد: ارزش صادرات سال گذشته در استان ۵۴۰ میلیون دلار عملکرد(مربوط به گمرکات استان کرمان) بوده که در سال جاری به ۶۵۰ میلیون دلار باید برسد؛ نرخ بیکاری در سال گذشته ۸.۸ درصد و پیش‌بینی امسال ۸.۳ شده، نرخ مشارکت نیروی کار نیز از ۴۰.۱ درصد در سال گذشته به ۳۹.۱ رسیده است.
او همچنین با اشاره به ۳۱ شهریورماه به عنوان آخرین مهلت جذب اسناد خزانه گفت: در صورتی که دستگاهی نمی‌تواند این اعتبارات را جذب کند، این اعتبار را به دستگاه دیگری می‌دهیم.
اعضای شورای برنامه‌ریزی استان کرمان در این نشست با ساخت مخزن آب شرب محی‌آباد در شهرستان کرمان، نیروگاه ۴۰ مگاواتی در سیرجان، یک مجتمع گردشگری، چند طرح دامپروری در بافت، انار و شهربابک، همچنین طرح کنسانتره کرومیت در اُرزوییه، طرح معدنی مس در شهربابک، کارخانه تولید آسفالت در بم و همچنین با اجرای برخی از پروژه های صنعتی جنوب استان موافقت کردند‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 9
  • دیروز: 91
  • هفته: 833
  • ماه: 6,300
  • سال: 53,853