رییس بنیاد مستضعفان: بیش از ٢٠ میلیون نفر حاشیهنشین داریم
گزارش| ایلنا
رییس بنیاد مستضعفان گفت: هیچ جا مصون از هک نیست و آمریکا و اسراییل که صاحبان این تکنولوژی هستند هم میشوند بنابراین مدعی امنیت صد در صدی نیستیم اما میتوانیم بگوییم ریسک این حوزه را به صورت جدی کاهش میدهیم .
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حسین دهقان در نشست خبری ا در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره هک سیستمهای اطلاعاتی بنیاد مستضعفان اظهار داشت: موضوعاتی خارج از بنیاد مستضعفان است. اینکه سیستم اطلاعاتی ما امنیت ندارند یا میزان سطح تکنولوژی که به کار بردیم یا جنبه امنیتی را باید رعایت میکردیم و نکردیم، یک واقعیت است و دلایل متعددی دارد.
وی ادامه داد: پس از هک شدن سیستم بنیاد مستضعفان تمام مجموعهها و متخصصان داخلی در حوزه امنیت ارتباطات فعال هستند را فرا خواندیم تا بررسی شود از کجا خوردیم و با چه ابزاری هک شدیم و برای اینکه دیگر این اتفاق برای بنیاد و سایر دستگاهها رخ ندهد باید چه اقداماتی انجام دهیم.
رییس بنیاد مستضعفان تاکید کرد: در این زمینه سطح دانش بنیاد هم سطح دانش ملی است هرچند که سایر بخشها ادعایی دارند اما بنیاد در این حوزه اقدام جدی انجام دادهاست. اقدامی بنیاد انجام داده و هسته اولیه آن را هم ایجاد کرده این است که هم در جنبه سخت افزاری و هم از جنبه نرمافزاری امکان هک را از بین ببریم.
دهقان گفت: البته هیچ جا مصون از هک نیست و آمریکا و رژیم صهیونیستی که صاحبان این تکنولوژی هستند هم میشوند. بنابراین مدعی امنیت صد در صدی نیستیم اما میتوانیم بگوییم ریسک این حوزه را به صورت جدی کاهش میدهیم .
وی افزود: این اقدام را در بنیاد شروع کردهایم و این هسته اولیه که ایجاد شده میتواند نقش ملی ایفا کند.
رییس بنیاد مستضعفان همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر فعالیتهای برون مرزی این مجموعه و سهم درآمدهای ارزی در محرومیت زداییها اظهارداشت: هیچ فعالیت برون مرزی نداریم البته شرکتهای زیرمجموعه بنیاد محصولات خود را صادر می کنند که به معنای فعالیت های برون مرزی نیست. طبیعتاً هر بنگاهی در حوزه اقتصادی صادرات دارد و اساس مبنای کار ما در بنیاد این است که باید در حوزه های اقتصادی فعال باشیم تا درآمد پایدار و مکفی برای مأموریت اصلی که محرومیت زدایی است، داشته باشیم و هر درآمدی که کسب کنیم به حوزه توانمندسازی محرومان و آبادانی مناطق محروم اختصاص پیدا میکند.
دهقان همچنین درباره اقدامات بنیاد درباره سیاستهای محرومیتزدایی اظهار داشت: ماموریت اصلی بنیاد مستضعفان آبادانی مناطق محروم بوده است و در محرومیت زدایی باید شاخصهای تعریف کرد تا میزان محروم و محرومیت با این شاخصهای سنجیده شود. مبنای و پایه انقلاب اسلامی توجه به مستضعفان بوده و این توجه به مستضعفان ادامه پیدا کرده است.
وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب به موضوع محرومیت زدایی و توسعه آبادانی مناطق محروم توجه میشد و از این رو وزارت جهاد سازندگی شکل گرفت و عمده اقدام این وزارتخانه توسعه زیرساختهای مناطق محروم بود اما پس از ادغام وزارت جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی ، در نهاد ریاستجمهوری نهادی برای توجه به مناطق محروم شکل گرفت که هم هنوز هم فعال است.
رییس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه تا کنون نظام به بالغ بر ٩٨ درصد روستاها و مناطقی که شهرها هم فاصله دارند توانسته آب ، برق، گاز و راههای دسترسی بدهد اما هر چند در این مناطق زیرساختهای مانند مدرسه ساخته شده همین مدارس یا فاقد معلم هستند یا معلمان حاضر در این مناطق به رغم همه تلاش و اقدامات فداکارانه از برخورداری به امکاناتی برای آموزش به دانش آموزان محروم هستند. به دنبال این هستیم در یک فضای ذهنی متفاوت و بدون تکرار گذشته که کامل هم نشده، شرایطی را ایجاد کنیم و این اصل مهم این فضای متفاوت هم نتیجهگرایی و اثربخشی است.
دهقان تاکید کرد: مبنا نداریم در یک جغرافیا و گسترده بی حدو مرزی اقداماتی با اتکا به منابع محدود اینجام دهیم و تمرکز ما بر نقاط خاص است که قابل سنجش هم باشد .
وی با بیان اینکه برای توانمندسازی مناطق محروم سه عنصر کلیدی را در نظر گرفتهایم که اگر بتوانیم این عناصر را محقق کنیم میتوان گفت تا چه محرومیت زدایی به اجرا رسیده است، ادامه داد: در محرومیت زدایی اولین موضوع آموزش است. بخشی از آموزش مهارتهای که افراد آن را فرا بگیرند و بتوانند در نتیجه آن شغلی داشته باشندو معتقدیم که اشتغال که نتواند نیازهای جامعه را پوشش ندهد نمیتواند اشتغال پایدار باشد. اگر اشتغال پایدار در منطقهای وجود نداشته باشد شاهد مهاجرت خواهیم بود و آمارهای نامطلوب نشان میدهند که جمعیت بیش از ٢٠ میلیون نفری در ایران حاشیه نشین هستند. مهاجرت از روستا به شهر برای دستیابی به شغل و امکانات است و اگر در منطقهای امکانات و شغل وجود داشته باشد مردم هیچ دلیلی برای مهاجرت ندارند.
رییس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه به دنبال فراگیری آموزش در مناطق محروم هستیم، گفت: آموزش را با نگاه عدالت آموزشی دنبال میکنیم به این معنا که همین آموزش دانش آموزان تهرانی در مناطق کم برخوردار هم برقرار باشد. در این موضوع بهره گیری از فناوریهای نوین اهمیت دارد تا برای دانش آموزان دسترسی سهل، فراگیر و ارزان ایجاد کند.