سازمان فائو چشم انداز نسبتاً خوش بینانهای را برای بازارهای جهانی کالاهای غذایی نشان میدهد و طبق گزارش جدید سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، پیش بینی میشود تولید همه کالاها به جز شکر افزایش یابد.
در مورد کالاهای اصلی کشاورزی، طبق گزارش چشم انداز غذایی فائو، انتظار میرود تولید جهانی برنج، ذرت، سورگوم و دانه های روغنی به رکورد جدیدی برسد. در این گزارش همچنین اشاره شده است که تولید جهانی غذا همچنان در برابر شرایط نامساعد آب و هوایی و همچنین تنش های ژئوپلیتیکی مداوم، عدم قطعیت های سیاست های تجاری و شرایط اقتصادی آسیب پذیر است.
افزایش ۳.۴درصدی تولید غلات دانه درشت
ماکسیمو توررو، اقتصاددان ارشد فائو، می گوید: در حالی که روند تولید کشاورزی ثابت به نظر می رسد، محرک هایی که می توانند بر امنیت غذایی جهانی تأثیر منفی بگذارند، در حال افزایش هستند.
در این گزارش آمده است: پیش بینی میشود تولید جهانی گندم در سال آینده به میزان متوسطی افزایش یابد، در حالی که مصرف سرانه غذا کاهش می یابد. پیش بینی می شود افزایش تولید تا حد زیادی ناشی از افزایش ۱۳ درصدی در اتحادیه اروپا به دلیل افزایش بازده ناشی از آب و هوا و همچنین احتمال ثبت رکورد برداشت در هند به دلیل افزایش مناطق زیر کشت باشد.
همچنین انتظار می رود تولید غلات دانه درشت با ۳.۴ درصد افزایش به رکوردی جدید برسد که این امر به دلیل چشم اندازهای قوی در برزیل، اتحادیه اروپا و به ویژه ایالات متحده آمریکا است که پیش بینی میشود تولید ذرت را ۶ درصد افزایش دهد که عمدتاً به دلیل گسترش کاشت است. آب و هوای مساعد تر نیز باید تولید ذرت را در جنوب آفریقا افزایش دهد.
فائو همچنین اولین پیش بینی خود را برای تولید برنج جهان منتشر کرد و پیش بینی کرد که با افزایش سالانه ۰.۹ درصدی، به رکورد جدید ۵۵۱.۵ میلیون تن خواهد رسید که عمدتاً به دلیل افزایش تولید پیش بینیشده در آسیا است. پیش بینی میشود تجارت بین المللی برنج در سال ۲۰۲۵ با ۱.۴ درصد افزایش به رکورد ۶۰.۵ میلیون تن برسد که ناشی از تقاضای قوی از آفریقا و افزایش صادرات از هند و آمریکای جنوبی است. انتظار میرود مصرف سرانه جهانی برنج، مهمترین غله برای رژیم غذایی انسان، در سطح جهان افزایش یابد، به ویژه با افزایش شدید ۲ درصدی در کشورهای کم درآمد با کمبود غذا.
طبق این گزارش در سال ۲۰۲۵، تنش های تجاری و عدم قطعیت سیاست گذاری احتمالاً با تأثیرگذاری بر حجم و قیمت واردات، بهویژه برای محصولات حساس مانند نوشیدنی های گرمسیری و کالاهای حیوانی، بر هزینه واردات جهانی غذا تأثیر خواهد گذاشت.
2073 | ۰۴/۰۹/۱۱
2072 | ۰۴/۰۹/۱۰
2071 | ۰۴/۰۹/۰۹