حمید نژادی کارگردان نمایش « پل»:
هیچ کس به هیچ عنوان هیچ گونه حمایتی از ما در ساخت « پل » نکرد
حمید نژادی متولد 1352 کرمان ، کارشناس ارشد پژوهش هنر از سال 73 وارد تیاتر شده و بیشتر با گروه دکتر آقاعباسی کار کرده است. او یکی از کارگردانان نمایش« پل» که در حال اجرا است به همین بهانه با او گفتگویی انجام داده ام که می خوانید
چه انگیزه ای برای اجرای این نمایش داشتید؟
به خاطر روحیه مذهبی متفاوتی که در این متن نهفته است و تا به امروز تیاتر مذهبی به خوبی در استان ارایه نشده بود برآن شدیم که این نمایش را اجرا کنیم.
چه قدر در رسیدن به اهدافتان برای اجرای نمایش موفق بودید؟
هیچ هنرمندی نمی تواند ادعا کند که بهترین اثر را ارایه می دهد. تمام امید ما این است که مخاطبین راضی باشند .
از مشکلات اجرای نمایش «پل» بگویید.
مدام از سوی مسوولین ابلاغ می شد که چرا کارهای مذهبی در تیاتر اجرا نمی شود؛ ما حمایت می کنیم، جای تاسف است که اینها همه حرف بود. هیچ کس به هیچ عنوان هیچ گونه حمایتی از ما در ساختن « پل » نکرد. آثار مذهبی ، فرهنگ سازهستند و باید به بهبود اجرای آن در سطح جامعه کمک کرد . اگر یک سری مخارج اضافه را به صورت خوب در ساخت آثار مذهبی خرج می کردند تا این گونه آثار به خوبی اجرا شوند حتما در سطح جامعه سازنده بود و نتایج فوق العاده ای را مشاهده می کردیم.
هزینه های کار چه قدر بوده است؟
هزینه ها بسیاربالا بوده و مقداری از آن با تلاش دوستان فراهم شد.خیلی از دوستان به صورت رفاقتی با ما کار کردند و هیچ گونه دستمزدی دریافت نداشتند. خود مسوولین هیچ کاری نمی کنند فقط حرف حرف حرف . و ما خودمان روی پای خودمان ایستاده ایم ان شاالله تا آخرش هم می ایستیم. در کرمان مردم آن طور که باید توجهی به تیاتر ندارند من خودم دبیر آموزش و پرورش هستم اما متاسفانه دانش آموزان هم شناخت کافی از نمایش ندارند و به آنها آموزش داده نمی شود. الان شلمچه و جبهه ی ما فرهنگی است. مخصوصا اداره کل آموزش و پرورش مسول رسیدگی فرهنگ و هنر است تا جوابگوی سوالهای جوانان عصر حاضر باشیم.
شما خود در این نمایش نقش پل ساز را بازی می کنید؛ از این نقش بگویید.
از سال 74-73 توسط هیات امنای تیاتر آن زمان وارد تیاتر شدم . در تمام سالهای فعالیتم هیچ نقشی به این اندازه روی روحیه من تاثیر نداشته است. بسیار تا بسیار این شخصیت را دوست دارم.
این نقش را خودتان انتخاب کردید یا به شما پیشنهاد شد؟
این نقش در غیاب بازیگر به من پیشنهاد شد و خودم هم بسیار به بازی در این نقش تمایل داشتم . شخصیت اندیشمندی است که علم و دینداری را باهم دارد. که خیلی کم پیش می آید شخصیتی این دو را با هم داشته باشد. علم روزگار خودش را در رم آموخته و به فرمان امام و رهبرش برای ارتقا دین به ساخت پل اقدام می کند و از علمش در راه دینش استفاده می کند.
پیام «پل» چیست؟
خود پل نماد است . نماد دین ؛ نماد اینکه دو مکان را بهم می رساند . اتفاقات داستان مربوط به قبل از واقعه عاشورا است. پل ساز را اعدام می کنند که راه رسیدن کاروان امام حسین را به کربلا راحت تر کرده است. او به فرمان امامش عمل کرده و کار آبادانی سرزمینش را انجام داده است .
گروه بوتیا آل با سلایق متفاوت سرپرستانش چگونه اداره می شود؟
مسول گروه آقای شجاعی هستند به همراه پوریا قلی پور و آرمین قطبی . چند کارگردان با هم شدند تا یک گروه منسجمی از نسل های متفاوت با سلیقه های مختلف را در حد قابل قبولی ارایه دهند و انصافا هم موفق عمل کرده اند. قبل از اینکه هر کاری انجام شود گروه درباره اثر صحبت می کنند به هم اندیشی یکسانی که رسیدند آن را با همکاری هم ارایه می دهند.
آیا فرزندتان هم به تیاتر علاقه دارند و شما مخالفتی با این جریان ندارید؟
فرزندم هم علاقه زیادی به تیاتر دارد. ترویج هنر؛ آن هم هنر نمایش که بسیار در توسعه و پیشرفت فرهنگ دخیل است وظیفه سنگینی است که بر دوش ما گذاشته شده و ما باید به بهترین نحو آن را انجام دهیم. تا حد توانم ؛ فرزندم را حمایت و تشویق می کنم تا در این راه خدمت کند.