میراث فرهنگی هشدار داد. قطع سنجدهای کهنسال در زرند

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1822

میراث فرهنگی هشدار داد. قطع سنجدهای کهنسال در زرند
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان زرند با اشاره به قطع درختان کهنسال سنجد دراین منطقه می‌گوید تعدادی از چوب‌فروشانِ سودجو، درختان تاریخی و کهنسال این شهرستان را از بین می‌برند که با این افراد برخورد قانونی و قضایی صورت می‌گیرد.
محمد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وضعیت یک درخت ثبت ملی و مستندسازی بیش از ۲۰ درخت در این شهرستان برای ثبت ملی افزود: خوشبختانه درختان ثبت ملی شده یا در مرحله ثبت ملی ما آسیبی ندیده‌اند اما سودجویان، برخی درختان سنجد کهنسال را در برخی روستاهای اطراف زرند قطع کردند و به دنبال ادامه این روند بودند.
او با بیان اینکه شمار دقیق درختان قطع شده نیازمند بررسی بیشتر است گفت: بایستی با اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع هم جلو این فرایند را گرفت و هم آگاهی مردمی را تقویت کرد که خود مانع چنین سودجویی هایی شود؛ از نظر ما یک درخت ۶۰ ساله هم می تواند دارای ارزش تاریخی باشد.
رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی زرند در ادامه با اشاره به درخت چنار روستای شاه آباد سبلوئبه که به‌تازگی به عنوان نخستین درخت شهرستان زرند ثبت ملی شده یادآور شد: در این زمینه بیش از ۲۰ درخت در این شهرستان برای ثبت ملی مستندسازی شده است و همه جامعه بایستی در راستای حفاظت از آثار و درختان دارای ارزش تاریخی کوشا باشند.
مجرمان به دستگاه قضا معرفی می‌شوند
او همچنین با اشاره به گزارش‌هایی پیرامون قطع درختان کهنسال در برخی از روستاهای شهرستان زرند گفت: نظر به اهمیت حفظ این درختان که با خود بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی را به همراه دارند، این درختان حتی اگر به دلیل فقدان آبدهی خشک شده باشند، در نظارت میراث فرهنگی هستند و قطع آنان به عنوان اقدام علیه میراث فرهنگی محسوب می شود.
اسلامی با تاکید بر اینکه افرادی که با هر هدف و نیتی به چنین امری مبادرت می ورزند، به عنوان مجرم به مقامات قضایی معرفی خواهند شد گفت: در صورتی که یک درختِ کهنسال نیاز به اصلاح یا به دلایل کارشناسی نیاز به ریشه کنی هم داشته باشد، باید با تایید کارشناسان جهاد کشاورزی و نظارت میراث فرهنگی این اقدام صورت گیرد و نباید چوب فروشان به بهای پول، این درختان را قطع کنند زیرا این اقدامِ چوب فروشان، سوزاندن ریشه هایی از تاریخ است.
نداشتن اطلاع رافع مسئولیت نیست
او در عین حال با بیان اینکه امکان دارد افرادی بدون اطلاع از غیرقانونی بودن اقدامشان به چنین کاری بپردازند گفت: نداشتن اطلاع از جرم انگاری این نوع اقدامات، وفق قوانین کشور رافع مسئولیت آنان نیست و مرتکبان به این چنین اقدام هایی بدون در نظر گرفتن اینکه آیا از جرم بودنِ اقدام‌شان مطلع بوده اند یا خیر، بلافاصله به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی زرند در ادامه از دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی نیز درخواست کرد بنا به اهمیت این موضوع و در راستای جلوگیری و پیشگیری از چنین اتفاقاتی اهالی روستاهای زیرمجموعه خود را مطلع و در این زمینه ها آگاهی بخشی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 99
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,347
  • ماه: 14,323
  • سال: 72,315