وضعیت بهداشتی سردخانه‌های جنوب زیر ذره‌بین

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 603

وضعیت بهداشتی سردخانه‌های 

جنوب زیر ذره‌بین

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر رعایت مسائل بهداشتی توسط صاحبان و مالکان سردخانه های نگهداری محصولات کشاورزی و موادغذایی تاکید کرد و گفت: نکات بهداشتی را به سردخانه داران تذکر داده ایم و از بعضی صاحبان آنها جهت بهبود وضعیت موجود تعهد گرفته شده است، در واقع قبل از دریافت مجوزهای بهداشتی هیچ سردخانه ای مجاز به نگهداری محصولات غذایی نمی باشد. 

به گزارش ایسنا، بر اساس اظهارات مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان در تاریخ 29 مهرماه در گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان کرمان بر برگزاری جلسه توجیهی برای سردخانه داران جنوب کرمان تاکید کرده است و ضمن توصیه به سردخانه داران، رعایت نکات بهداشتی را خوارستار شده و گفته است، اگر موارد بهداشتی از سوی سردخانه‌داران جنوب استان رعایت نشود، با ورود دادستانی به عنوان مدعی العموم، پیگیر موضوع خواهیم بود. در حالی نسبت به وضعیت بهداشتی برخی از سردخانه های نگهداری محصولات کشاورزی در جنوب کرمان هشدار داده شده است، که عضو هیأت مدیره انجمن سردخانه داران جنوب کرمان از اعلام آمادگی برای بازدید از همه مراکز مورد بحث خبرداده است.

آماده همکاری جهت بازدید هستیم

منوچهر فرودنیا عضو هیآت مدیره انجمن سردخانه‌داران جنوب کرمان در گفت‌وگو با ایسنا،با ابراز گلایه‌مندی نسبت به محتوای گزارش کار گروه سلامت و امنیت غذایی مبنی بر عدم رعایت موارد بهداشتی در سردخانه های منطقه جیرفت و جنوب کرمان گفت: بنده به مدت 17 سال در کسوت رئیس انجمن سردخانه داران فعالیت دارم و حتی یک مورد بازرسین مرکز بهداشت به این سردخانه‌ها مراجعه نکرده‌اند.

وی وضعیت بهداشتی سردخانه ها را مثبت ارزیابی کرد و افزود: سردخانه‌های منطقه کاملا بهداشتی می باشند و همه دیوارها و سقف عایق با ورق گانوانیزه ضد زنگ و قابل شسشو پوشیده شده است و قفسه‌ها رنگ‌آمیزی و از تخته مناسب تهیه شده‌اند.

فرودنیا در ادامه مطلب فوق بیان کرد: کف سالن ها از سیمان لیسه‌ای و پالت استفاده شده است و جعبه‌های حاوی محصولات نیز هیچ تماسی با زمین ندارند.جانشین رییس انجمن سردخانه‌داران جنوب کرمان گفت: اگر تخلف موردی را به پای همه سردخانه داران منطقه بدانند دور از انصاف است و در هر صنفی تخلف وجود دارد، اینکه خلاف فرد را به یک شهر نسبت بدهند منطقی نیست .وی بیان کرد: در سردخانه‌های منطقه خرما،سیب زمینی و مرکبات نگهداری می شود،آیا این محصولات در چنین شرایطی، امنیت غذایی را به خطر می اندازند.فرودنیا با بیان این مطلب که اگر مسئولین بهداشت در این مدت ازسردخانه ها بازدید بعمل آورده اند و از سردخانه متخلف گزارش تهیه کرده یا تذکر داده اند باید گزارش آن در دانشگاه علوم پزشکی موجود باشد گفت: باید با سردخانه های متخلف برخورد می کردند و یا پلمب می شدند، تا کار به اینجا نکشد که پای دادستانی به میان آید و همه سردخانه داران منطقه مجرم و متهم گردند.وی از اعلام آمادگی جهت بازدید از سردخانه ها با حضور کارشناسان غذا و دارو خبرداد و افزود: مسئولین انجمن جهت بازدید از سردخانه ها برای رفع شبه ایجاد شده و جلوگیری از زیر سوال بردن اعتبار سرمایه گذاران در این حوزه آماده هر گونه همکاری هستند .

 گزارش ارایه شده به کارگروه مستند است

اما از سوی دیگر “دکتر محمد امیرپور” معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا،ضمن تشریح وضعیت بهداشتی سردخانه‌های نگهداری محصولات کشاورزی در جنوب کرمان و جیرفت افزود: در گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استان کرمان وضعیت بهداشتی بعضی از سردخانه های جنوب کرمان بر اساس مستندات، مورد بحث و بررسی قرار گرفت . وی با انتقاد از عدم رعایت بهداشت توسط برخی از سردخانه داران، بیان کرد: متاسفانه در بازدید های بعمل آمده،نحوه نگهداری محصولات مناسب است. امیرپور از فعالیت بیش از ۸۰ سردخانه شناسایی شده در جنوب کرمان خبرداد و گفت:احتمالا تعداد باید بیش از این باشد و چون فاقد مجوز بهداشتی هستند آمار دقیقی از تعداد سردخانه های جنوب استان کرمان در دست نداریم.معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر رعایت مسائل بهداشتی توسط صاحبان و مالکان سردخانه های نگهداری محصولات کشاورزی و موادغذایی تاکید کرد و افزود: نکات بهداشتی را تذکر داده ایم و از بعضی صاحبان آنها جهت بهبود وضعیت موجود تعهد گرفته شده است، در واقع قبل از دریافت مجوزهای بهداشتی هیچ سردخانه ای مجاز به نگهداری محصولات غذایی است.وی بر این موضوع که انتظار است، سردخانه داران با مسئولان بهداشتی که دلسوزانه پیگیر هستند، با پرهیز از هر گونه واسطه گری همراهی نمایند، تاکید کرد و افزود: وجود مسئول فنی در سردخانه ها یک ضرورت در راستای رعایت بهداشت و تامین سلامت عمومی است که به صورت دقیق و کارشناسی بر همه امور نظارت دارد.

امیرپور بر داشتن کارت سلامت و بهداشتی برای افرادی که با مواد غذایی سروکار دارند تاکید کرد و افزود: سردخانه به لحاظ ارتباط با مواد غذایی و سلامت مردم مانند یک رستوران و بلکه حساس تر باید دارای فضای بهداشتی مناسب، محوطه سازی مناسب، کف، سقف، دیوار و درب بهداشتی و قابل شستشو، کارت سلامت و… باشند و علاوه بر آن دارای پروانه های بهداشتی و تحت نظارت کارشناس متخصص فعالیت نمایند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اصلاح کاستی های بهداشتی را از اولویت های کاری این معاونت عنوان کرد و گفت: زیرساخت های فیزیکی محل نگهداری محصولات غذایی باید مورد تایید وزارت بهداشت باشند.

 وی با ابراز خرسندی از رویکرد بهداشتی برخی سردخانه ها گفت: از همه مالکین واحدهای مذکور درخواست داریم، در اسرع وقت نسبت به دریافت مجوزهای بهداشتی اقدام کنند، تا بدون استفاده از ابزارهای قانونی و ورود مدعی العموم بتوانیم سلامت جامعه را باهمکاری سایر دستگاههای مرتبط و سرمایه گذاران تامین کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 7
  • امروز: 205
  • دیروز: 261
  • هفته: 2,946
  • ماه: 7,617
  • سال: 24,058