قرار نیست پُل فلزی جیرفت، جایی برود

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 695

قرار نیست پُل فلزی جیرفت، جایی برود

نماینده مردم  جیرفت و عنبرآباد در مجلس: هرگونه جابه‌جایی قطعات پُل فلزی به هر نقطه‌ای از کشور خلاف موازین قانونی است و این موضوع را پیگیری می‌کنم.

یک پُل فلزی، ذخیره بحران سه رودخانه وحشیِ جیرفت بوده اما خبرِ باز کردن و انتقال آن به خارج از منطقه، نگرانی زیادی در بین مردم جنوب کرمان ایجاد کرده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان جیرفت از سالیان بسیار دور با کوچکترین بارانی، سیلابی می‌شد چرا که این شهر در محاصره سه رودخانه وحشیِ شور، مَلنتی و هلیل است و در این بین ورودی شهر جیرفت به عنوان پیشانی جنوب کرمان از حساسیت ویژه‌ای برخوردار بود و مردم و مسافران برای ورود به این منطقه، می‌بایست ابتدا از رودخانه شور عبور می‌کردند، از این رو در سال ۱۳۷۱ یک پُل فلزی توسط ارتش بر روی این رودخانه ایجاد و با حضور سعیدی‌کیا وزیر وقت راه، افتتاح شد.

با افتتاح پُل فلزی جیرفت، شوری این رودخانه به شیرینی عبور لذت بخش مردم تبدیل شده بود و مردمان هفت شهرستان جنوبی استان کرمان برای عزیمت به مرکز استان کرمان خواسته یا ناخواسته از این پل عبور می‌کردند و این پل خاطرات زیادی برای مردمان این منطقه دارد و درواقع می‌توان گفت امروز به یک نوستالژی تبدیل شده است.

اما پس از ۲۸ سال، خبری مبنی بر باز کردن پُل فلزی (شور) در فضاهای مجازی جنوب استان کرمان منتشر شد که نارضایتی و اعتراضات مردم برای جلوگیری از بردن پل را به دنبال داشت، در این بین علاوه بر مردم، مسوولان منطقه هم واکنش نشان دادند تا شاید از انتقال این پُل جلوگیری شود.

هیچ مکاتبه‌ای با راهداری جنوب کرمان انجام نشده است

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان گفت: هیچ‌گونه مکاتبه‌ای با این اداره کل در زمینه جابجایی و باز کردن پُل فلزی جیرفت انجام نشده است.

مسعود جمیلی کرمانی افزود: هرگونه اقدامی برای جابه‌جایی و حمل این پُل از منطقه بایستی با اطلاع این مجموعه و مقامات ذی‌ربط صورت گیرد که تا این لحضه مکاتبه رسمی و قابل استنادی به اینجانب بعنوان متولی حوزه راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب استان کرمان ارائه نشده است. 

وی ادامه داد: به محض دریافت هرگونه مکاتبه رسمی با این مجموعه با توجه به قانون و مشخص شدن سیر مراحل قانونی، این مجموعه هماهنگی‌های لازم را انجام خواهد داد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب استان کرمان با اشاره به اینکه پس از اطلاع از ورود تیمی برای باز و حمل پل فلزی ورودی شهر جیرفت در محور ترانزیتی جیرفت کرمان و سیستان و بلوچستان، بنا به وظیفه ذاتی مجموعه راهداری در حفاظت از ابنیه و زیرساخت‌های حوزه حمل و نقل، گشت‌های راهداری به محل اعزام شدند.

وی اظهار داشت: پُل فلزی جیرفت به عنوان پُل بحران جنوب استان در این محل که از رودخانه‌های وحشی و پُرطغیان جیرفت است نصب شده که در زمان بحران از این پُل استفاده شود.

جمیلی با اشاره به بحران‌خیز بودن جنوب کرمان در زمینه سیل و زلزله، وجود این پل را در منطقه ضروری دانست.

انتقال پُل فلزی جیرفت خلاف موازین قانونی است

نماینده مردم شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: هرگونه جابه‌جایی قطعات پُل فلزی به هر نقطه‌ای از کشور خلاف موازین قانونی است لذا از طریق مبادی قانونی، این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

یحیی کمالی‌پور با بیان اینکه شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد در محاصره رودخانه‌های فصلی و اصلی هستند، اظهار داشت: بیشتر مناطق کوهستانی این ۲ شهرستان دارای نقاط حادثه خیز بوده که راه‌های ارتباطی این مناطق در مواقع طغیان، قطع می‌شود ولی تا کنون اقدام به جابه‌جایی پُل فلزی جیرفت برای برطرف کردن مشکلات این مناطق نکرده‌ایم چون این پُل، تنها ذخیره زمان بحران است.

نماینده مردم شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم این شهرستان‌ها مشکلات زیادی دارند لذا بنا به هر علتی اگر این پل فلزی را انتقال دهند مسئولیت و تبعات آینده‌اش بر عهده افراد جابه‌جا کننده است.

وی افزود: هیچکس حق ندارد این پُل را منتقل کند چرا که جمع کردن و بُردن این پل، به معنای ضربه به مردم شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد است.

کمالی پور با بیان اینکه قبلا هم برخی افراد به دنبال جمع کردن پُل فلزی جیرفت بوده‌اند، اظهار داشت: در آن زمان، مسوًولان مربوطه قول دادند تا اینکار را انجام ندهند اما نمیدانم چرا دوباره پیگیر این مساله شده‌اند.

 پُل فلزی جیرفت بخشی از هویت مردم این منطقه شده است

شهروند جیرفتی با بیان اینکه پل فلزی جیرفت پس از گذشت حدود ۳۰ سال اکنون بخشی از هویت مردم این منطقه شده است، اظهار داشت: نه تنها مردم جیرفت بلکه مردم هفت شهرستان جنوبی استان کرمان از انتقال پُل فلزی شور ناراضی هستند.

امان‌الله جلالی افزود: جابه‌جایی پُل شور تبعات سنگینی در زمان بحران دارد از این رو باز کردن این پل غیر منطقی و غیر اصولی است.

مناطق مردهک و میجان نیازمند پل فلزی هستند

فعال اجتماعی هم اظهار داشت: مردم مناطق میجان و مَردهک در جیرفت و عنبرآباد نیازمند پُل هستند و اگر قرار بر جابه‌جایی است باید پُل در این ۲ منطقه نصب شود.

مریم امیری افزود: چندین نفر در روستای میجان به دلیل نبود پُل جان خود را از دست داده‌اند از این رو چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.

وی ادامه داد: شهر مردهک در جبالبارز جنوبی نیز نیازمند یک پُل است لذا مسوولان با تدبیر برنامه‌ریزی کنند.

چنوب کرمان با یک میلیون نفر جمعیت، یک سوم مساحت استان را به خود اختصاص داده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 125
  • دیروز: 234
  • هفته: 4,528
  • ماه: 14,304
  • سال: 72,197