گرانی‌ کرمانی‌ها را فقیرتر کرد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1229

گرانی‌ کرمانی‌ها را فقیرتر کرد

 دولت می گوید کالاهای اساسی گران نمی شوند البته به جز چند قلمی که در خبرها عنوان شده است، این در حالیست که گرانی همین چند قلم کالا می تواند بر روی قیمت سایر کالاها تاثیرگذار باشد.

گرانی افسار گسیخته بازار کشور را درمی نوردد و مردم روز به روز فقیرتر می شوند. اکثر مردم حال و روز خوبی ندارند و حقوق های اداره کار هم کفاف زندگی را نمی دهد این در حالی است که نرخ بیکاری نیز در استان کرمان پایین نیست.

حالا اما چند روزی است که طرح اقتصادی دولت به اجرا درآمده و همزمان با گران شدن چندین کالای اساسی بسیاری از خانواده ها با قرار گرفتن در دهک دهم از دریافت یارانه محروم شده اند که این مساله باعث نارضایتی افراد شده است. به گونه ای محمدرضا ابراهیمی طی نامه ای به رئیس جمهور مطرح کرده ک شاخص های ارزیابی دهک دهم بیانگر آن است که «حدود ۵۰ درصد از جامعه هدف در این دهک بسیار نزدیک به دهک نهم است و این موضوع موجب نارضایتی جمعیت کثیری خواهد شد، لذا پیشنهاد این است به ۹۵ درصد جمعیت یارانه کالاهای اساسی پرداخت شود که این امر موجب رضایت بیشتر مردم خواهد شد».

بعد از گران شدن ماکارونی و… حالا انگار باید از تخم مرغ و روغن و …نیز محروم شویم؛ این را علی می گوید که پاکبان است می گوید: قدرت خرید ندارم و جلوی زن و بچه ام شرمنده ام.

فرد دیگری هم که اسنپ کار می کند و کارمند استانداری است البته نمی خواهد نامش ذکر شود به بازار می گوید: ۲۰ سال کار کرده ام و حقوقم آنقدر ناچیز است که مجبورم اسنپ هم کار کنم.

ادامه می دهد: صاحبخانه هم همین حالا اصرار دارد خانه اش را تخلیه کنیم یا چندین میلیون تومان روی پول پیش خانه بگذاریم.

زنجیره گرانی بازار به هم پیوسته

وی افزود: صاحبخانه هم می گوید که همه چیز گران شده و اجاره خانه هم باید بالا برود. گرانی زنجیره وار زندگی مردم را تحت تاثیر خود قرار داده و روز به روز به فقر مردم می افزاید.

این شهروند کرمانی ادامه می دهد: مردم نیازمند مواد غذایی هستند و قیمت اقلام اساسی آنقدر بالا تعیین شده که قادر به تهیه آنها نیستیم.

وی با انتقاد از حذف ارز ترجیحی گفت: به ادامه این وضعیت ممکن است قشر کارگر و ضعیف از جامعه حذف شوند و این نامش متعادل سازی نیست.

از همه انتقاداتی که به یارانه نقدی وارد است رد می شویم، نظام توزیع این یارانه کارآمد عمل نکرده و شاهد خط خوردگی هایی هستیم که عادلانه نیستند.

نصرت علیخانی که فرهنگیان بازنشسته است به بازار گفت: یارانه خانواده ام را قطع کرده اند و به اشتباه شغل همسرم را تاجر ثبت کرده اند با وجود تمام پی گیری ها طی چند سال گذشته نتوانستیم این مشکل را برطرف کنیم. حالا که قرار است کالاهای اساسی را بر اساس کالا برگ تهیه کنیم نگرانم که چه خواهد شد. در سامانه ای که دولت اعلام کرده اعتراضمان را ثبت کرده ایم ولی تاکنون جوابی دریافت نکرده ایم.

وی گفت: من و همسرم هر دو بازنشسته دولت هستیم و سطح حقوقی بالایی نداریم متعجبم اگر یارانه مشمول بازنشستگان نمی شود پس مشمول چه کسانی می شود چگونه می شود که بازنشستگان را در دهک دهم قرار داده اند؟

بار گرانی بر دوش مردم

یک کارشناس اقتصادی در این خصوص به بازار می گوید: دولت به بازار شوک وارد کرد، این مساله می تواند باعث بهم ریختن نظم اقتصادی کشور شود آن هم در شرایطی که نمی دانیم کالاهای مورد نیاز خود را با چه قیمتی باید تهیه کنیم.

عادل سیدی افزود: ساختار اقتصادی ما آمادگی چنین شوکی را نداشت. دولت با گران کردن شیر و مرغ و تخم مرغ مجوز گران شدن دیگر اقلام را نیز زیرپوستی صادر کرد.

وی تاکید کرد: بار گرانی بر دوش مصرف کننده خواهد بود و به زودی دقیقا پس از اینکه موجرها و صاحبخانه ها به سوپرمارکت ها بروند و اجناس جدید را خریداری کنند نرخ اجاره بها را بالا می برند و آن وقت خواهید دید این چهار قلم جنس چطور بر کل بازار و اقتصاد تاثیر خود را بگذارد.

وی یادآور شد: مردم توان خرید برنج ایرانی را ندارند و و مردمی که نمی توانند برنج بخورند حالا دیگر نیمرو هم نمی توانند بخورند و قطعا ضعف جسمانی شان مانع کار کردنشان خواهد شد.

لزوم اختصاص یارانه کالای اساسی به ۹۵ درصد جمعیت کشور

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم روز گذشته در نامه ای به رئیس جمهور خواستار اختصاص یارانه کالای اساسی به ۹۵ درصد جمعیت کشور شد، او در این نامه آورده است: با توجه به وجود اشکالات متعدد در پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان؛ این سامانه، نیازمند بازنگری جدی در نحوه اخذ اطلاعات، به روزرسانی داده های موجود و از همه مهمتر فرمول محاسبه دهک ها می باشد و ادامه وضعیت کنونی مشکلات خاصی برای جامعه هدف جهت دریافت یارانه کالاهای اساسی ایجاد کرده است.

محمدرضا پورابراهیمی گفت: بررسی های میدانی در چند روز اخیر در مناطق مختلف کشور حاکی از این است که جمعیت زیادی از افراد واجد شرایط در مناطق روستایی و عشایری و نیز گروه های خاص همانند کارگران، بازنشستگان و کارمندان از دریافت یارانه حذف شده اند که این مسئله موجب نارضایتی و نگرانی آحاد مردم از نواقص موجود در سامانه جامع رفاه ایرانیان شده است.

لزوم بازنگری در محاسبه دهک ها

پورابراهیمی گفت: بازنگری در نحوه اخذ اطلاعات و محاسبه دهک ها در پایگاه جامع رفاه ایرانیان یکی از ضرورت هاست و در شرایط کنونی که عدم امکان دسترسی پایگاه جامع رفاه ایرانیان به بخشی از اطلاعات مربوط به هزینه های واقعی خانوارها از جمله بیماری ها، معلولیتها و سایر موارد مشابه وجود دارد امکان انحراف در گزارشهای مد نظر وجود داشته و به دلیل عدم لحاظ شدن اطلاعات واقعی امکان انحراف در تصمیم در این خصوص مشهود بوده و باید بازنگری شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در این نامه بیان کرده است: دیگر نکته حائز اهمیت این است که در چند سال اخیر امکان اصلاح اطلاعات خانوارهای نیازمند دریافت یارانه در سامانه هدفمندی یارانه ها وجود نداشته و اساسا این سامانه یک طرفه بوده و بعضا بدون بررسی واقعیت هایی که امکان اعتراض حذف شدگان فراهم شود، اقدام به قطع یارانه خانوارها کرده لذا باید سامانه به نحوی طراحی شود که همزمان امکان اضافه شدن خانوارها وجود داشته باشد.

وی گفت: شاخص های ارزیابی دهک دهم بیانگر آن است که حدود ۵۰ درصد از جامعه هدف در این دهک بسیار نزدیک به دهک نهم است و این موضوع موجب نارضایتی جمعیت کثیری خواهد شد.

عضو شورای عالی هماهنگی سران قوا آورده است: شاخص های ارزیابی دهک دهم بیانگر آن است که حدود ۵۰ درصد از جامعه هدف در این دهک بسیار نزدیک به دهک نهم است و این موضوع موجب نارضایتی جمعیت کثیری خواهد شد، لذا پیشنهاد این است به ۹۵ درصد جمعیت یارانه کالاهای اساسی پرداخت شود که این امر موجب رضایت بیشتر مردم خواهد شد.

پورابراهیمی بیان کرده است: پایگاه جامع رفاه ایرانیان باید به تمامی اطلاعات مورد نیاز از جمله پرداخت های هزینه ای خانوار ها همانند هزینه های بیماریهای خاص؛ معلولیتها و سایر موارد مشابه جهت دهک بندی و ارزیابی اطلاعات متصل باشد و لذا به واسطه عدم دسترسی به تمامی اطلاعات مورد نیاز نمی تواند برآیند دقیقی از اطلاعات ارزیابی شده به سیاست گذاران و تصمیم گیران حوزه اجرایی بدهد.

وی تصریح کرده است: از رئیس جمهور می خواهیم کارگروه ویژه ای با حضور نمایندگان وزارتخانه های اقتصاد، تعاون کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه تشکیل و اقدامات فوری برای ساماندهی افراد مشمول دریافت یارانه برای جلوگیری از نارضایتی در کشور انجام دهند.

قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته، گرانی، بیکاری و …امان مردم را بریده و حتی کسانی که حقوق اداره کار می گیرند از پس هزینه ها برنمی آیند حال با حذف یارانه برخی از افراد، بار گرانی بیش از پیش بر گرده مردم فشار می آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 313
  • دیروز: 293
  • هفته: 6,072
  • ماه: 9,868
  • سال: 65,776