قطعی برق ترمز صنایع را می‌کشد؛ مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شمال استان کرمان: اگر صنایع همکاری لازم را نداشته باشند برق آنها با اخطار قبلی قطع می‌شود

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1250

قطعی برق ترمز صنایع را می‌کشد؛ مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شمال استان کرمان: اگر صنایع همکاری لازم را نداشته باشند برق آنها با اخطار قبلی قطع می‌شود

صنایع کلیدی استان صنعتی کرمان نقش مهم و کلیدی در تولید و اقتصاد کشور ایفا می کنند و قطع برق این واحدهای صنعتی می تواند آثار سوء فراوانی به دنبال داشته باشد.

چند سالی است که با گرم شدن هوا و افزایش مصرف برق، به منظور کنترل مصرف انرژی محدودیت هایی در این زمینه برای مشترکان صنعتی و خانگی اعمال می شود و باعث گلایه مندی مردم و صاحبان واحدهای صنعتی هم شده است.

اما اینکه خاموشی صنایع کلیدی کشور نظیر فولاد و سیمان که اتفاقا از صادر محورترین صنایع کشور به شمار می روند آیا اقدامی درست است یا خیر را باید مورد بررسی دقیق قرار داد. کارشناسان معتقدند این مساله به صنایع کلیدی کشور آسیب وارد می کند و دولت باید در صدد راه حلی مناسب تر در این زمینه باشد.

قطع برق صنایع را دچار چالش می کند

احسان شیخی کارشناس اقتصادی اظهار کرد: امسال هم مانند سال گذشته با افزایش دما بحث خاموشی ها مطرح شده است این کار شاید راحت ترین راه باشد اما هزینه های زیادی را به صنایع، واحدهای تولیدی و همچنین اقتصاد کشور وارد می کند.

او فولاد را با توجه به نقشی که در اقتصاد کشور ایفا می کند مهم‌ترین صنعتی دانست که با قطعی برق دچار مشکل خواهد شد و گفت: این مساله می تواند باعث کاهش تولید و حتی تعطیلی برخی واحدهای فولادی شود.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تصمیم دولت سیزدهم مبنی بر قطع برق شرکت ها یک روز در هفته و با اطلاع قبلی انجام شود، افزود: چنانچه خاموشی ها براساس برنامه زمان بندی مشخص انجام شود بهتر از خاموشی های ناگهانی است چرا که در سال گذشته قطع بدون اعلام قبلی برق شرکت ها ضرر زیادی را به صنایع وارد کرد.

شیخی با اشاره به اینکه حدود ۳۷ درصد برق مصرفی کشور مربوط به صنایع است، افزود: خاموشی صنایع حتی برای کوتاه مدت خسارت زیادی به این واحدها وارد می کند. البته دولت می گوید که قرار است بحث برق صنایع مدیریت شود و قطع نشود و باید دید در ادامه فصل گرم سال دولت در این زمینه چگونه عمل می کند.

برنامه های جبرانی وزارت نیرو برای صنایع

وزیر نیرو در این خصوص در خبری که ۱۳ خرداد ماه جاری در پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو منتشر شده است، گفت: در بخش صنعت برنامه دقیقی با وزارت صمت و مشارکت خود صنایع پیش‌بینی شده است و اگرچه محدودیت پیش‌بینی شده نسبت به سال قبل بسیار کمتر است، اما ویژگی این برنامه دقیق و منسجم بودن آن است.

اگر مردم همکاری کنند مشکلات به حداقل می رسد

محرابیان در ادامه به مصرف برق در بخش خانگی اشاره و تاکید کرد: نمی‌گویم مردم برق مصرف نکنند، اما این درخواست را داریم که مصرف‌شان را کاهش دهند، مثلا در ساعات غیر ضروری کولر روشن نکنند و اگر کولر گازی دارند روی دمای آسایش ۲۴ الی ۲۵ درجه قرار دهند.

وزیر نیرو افزود: تلاش ما این است با صرفه‌جویی‌هایی که انجام می‌شود این دوره را با کمترین محدودیت و مشکل پشت سر بگذاریم.

قبوض نجومی در انتظار مشترکان پرمصرف

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شمال استان کرمان با اشاره به مشوق های در نظر گرفته شده برای بخش خانگی و تجاری اظهار کرد: چنانچه مشترکان الگوی مصرف را رعایت کنند ضمن کمک به مدیریت بار شبکه سراسری برق می توانند هزینه های مصرف برق خودشان را هم کاهش دهند.

حمید علیزاده در خصوص مشوق های بخش خانگی گفت: چنانچه میزان مصرف مشترکان خانگی کمتر از الگوی مصرف باشد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش مصرف داشته باشند؛ به ازای هر کیلو وات ساعت کاهش مصرف ۵۰۰ تومان پاداش همکاری دریافت می کنند.

علیزاده یادآور شد: الگوی مصرف در ماهای گرم سال (از ابتدای خرداد تا پایان شهریور) ۳۰۰ کیلو وات ساعت به ازای هر ماه است.

مشترکانی که بالاتر از الگو مصرف کنند؛ تا الگوی مصرف نرخ ثابتی باید پرداخت کنند و بیشتر از آن با ضرایب ۱.۵، ۲.۵ و ۳.۵ برابر هزینه تامین برق بهای صورتحساب برای آنها صادر خواهد شد

او تصریح کرد: هدف یا سیاست کلی آیین نامه اجرایی بند یک تبصره ۸ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ که به ما ابلاغ شد، اصلاح الگوی مصرف مشترکان پرمصرف بود اما بحث توزیع عادلانه انرژی یکی دیگر از اهداف مدنظر این آیین نامه است.

علیزاده با اشاره به طرح بازدارنده ویژه مشترکان پرمصرف بیان کرد: مشترکانی که بالاتر از الگوی مصرف کنند؛ تا الگوی مصرف نرخ ثابتی باید پرداخت کنند و بیشتر از آن با ضرایب ۱.۵، ۲.۵ و ۳.۵ برابر هزینه تامین برق بهای صورتحساب برای آنها صادر خواهد شد. این ضرایب به صورت پلکانی با توجه به مازاد مصرف تعیین می شود.

او به مشترکان پرمصرف توصیه کرد با کاهش میزان مصرف از پرداخت هزینه های هنگفت جلوگیری کنند.

او در خصوص مشترکان تجاری بیان کرد: در حال رایزنی با اتاق اصناف هستیم تا در قالب تفاهم نامه ضمن فرهنگ سازی در بخش تجاری نمادهای پرمصرف در فروشگاه ها به عنوان مثال در لوستر فروشی ها را کاهش دهیم تا از این طریق هزینه های برق مصرفی این واحدها کاهش پیدا کند.

علیزاده در خصوص برنامه های کاهش مصرف برق در ادارات اظهار کرد: ادارات دارای مولد خود تامین یا مولد اضطراری باشند می توانند با به کارگیری مولدشان و انعقاد تفاهم نامه همکاری با شرکت توزیع برق از پاداش همکاری برخوردار شوند.

او نامه هیئت وزیران یک اقدام سخت گیرانه و تشویقی برای ادارات به شمار می رود. دولت قصد دارد کار در این زمینه را از خودش شروع کند و با این اقدام ادارات، دستگاه های اجرایی، بانک ها، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی غیردولتی موظف هستند نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد در ساعت اداری و ۶۰ درصد بعد از پایان ساعت اداری مصرف برق را کاهش دهند.

سهمیه بندی برق صنایع

او گفت: در خصوص صنایع مشوق هایی در تصویب نامه هیئت وزیران در نظر گرفته شده که طبق بند ۳ آن وزارت نیرو موظف است با هماهنگی وزارت صمت نسبت به تعیین سهمیه برای صنایع برای دوره محدودیت شبکه برق در ماه های گرم سال اقدام کند. شرکت های توزیع برق و شرکت های برق منطقه ای هم باید برابر با این سهمیه تامین برق را انجام دهند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شمال استان کرمان ادامه داد: اگر صنایع همکاری لازم را نداشته باشند برق آنها با اخطار قبلی قطع می شود. با هماهنگی بین وزارت نیرو و وزارت صمت مشترکان صنعتی به سه گروه تقسیم شده اند.

علیزاده گفت: بحث جابجایی تعطیلات هفتگی صنایع از سال های قبل وجود داشته و امسال منظم تر و با هماهنگی انجام می شود؛ برنامه هایی برای صنایع ابلاغ شده از صمت سازمان صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه یک روز در هفته تعطیلی صنایع را داشته باشیم و در ازای آن روز جمعه فعالیت و مصرف برق داشته باشند. این روند از هفته گذشته در حال انجام است.

او  ساعات اوج مصرف را ۴ ساعت ابتدایی شب دانست و افزود: ساعت اوج مصرف در نیمه اول سال از ساعت ۲۰ الی ۲۴ و در نیمه دوم سال از ساعت ۱۷ تا ۲۱ است. در این ساعت ها سیستم های روشنایی وارد مدار می شوند.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در تابستان دو ساعت اوج مصرف داریم، یادآور شد: «پیک روز» در ساعت های میانی روز در روزهای گرم سال (از ابتدای خرداد ماه تا انتهای شهریور ماه) از ساعت ۱۲ تا ۱۸ است که سیستم های سرمایشی وارد مدار می شود و با شروع فصل گرما در اثر استفاده از وسایل سرمایشی بار بیشتری به شبکه برق تحمیل می شود.

۲۶ درصد پیک مصرف بار شبکه برق شمال کرمان مربوط به دستگاه های سرمایشی است

حسین علیزاده ادامه داد: در حوزه شرکت توزیع برق شمال استان کرمان تقریبا ۲۶ درصد از پیک مصرف بار شبکه مربوط به بحث سرمایش است. این رقم در میانگین کشوری ۲۵ درصد است.

او در خصوص استفاده از وسایل سرمایشی گفت: دمای آسایش ۲۵ درجه سانتی گراد است. همشهریان می توانند سیستم های سرمایشی مورد استفاده خود را روی این دما تنظیم کنند. استفاده از دور کند کولرهای آبی تاثیر بسزایی در کاهش مصرف برق دارد.

مدیر امور دیسپاچینگ و فوریت های برق شرکت برق شمال استان کرمان در خصوص میزان مصرف برق خانگی اظهار کرد: در حوزه شمال استان کرمان ۲۷ درصد از پیک مصرف شرکت توزیع برق منطقه مربوط به مشترکان خانگی است که رقم بالایی است.

او اظهار کرد: رعایت دمای ۲۵ درجه و استفاده از دور کند کولر تاثیر بسزایی در کاهش ۱۵ درصدی مصرف برق توسط مشترکان خانگی دارد. همشهریان در طول روز ضمن بهره مندی از نور خورشید از روشن کردن چراغ ها پرهیز کنند.

علیزاده در خصوص تاثیر کولرهای فرسوده در افزایش مصرف برق گفت: تجهیزات برقی به تناسب قدمتی که دارند می توانند در مصرف انرژی تاثیرگذار باشند.

او افزود: برقی مصرفی کولر و سایر تجهیزاتی که قدمت استفاده بسیار زیادی دارند۱۰ تا ۱۵ درصد لوازمی است که به صورت نو و جدید در منازل استفاده می شود.

علیزاده عنوان کرد: مردم در هنگام خرید وسایل برقی حتما به برچسب انرژی و میزان برق مصرفی آن دقت کنند و وسایلی که برق مصرف نیاز دارند را خریداری کنند تا هزینه هایشان در این بخش را کاهش دهند.

فعالان حوزه صنعت این روزها در کنار مشکلات اقتصادی، کسادی بازار و دغدغه تامین مواد اولیه باید با معضل قطعی برق هم مواجه شود. به اعتقاد کارشناسان و صنعتگران ادامه این روند می تواند عاملی برای کمبود برخی کالاها و گرانی شود. بر این اساس نیاز است مسئولان به این حوزه در بحث تولید بسیار حائز اهمیت است توجه ای ویژه تر داشته باشند.

در کنار آن قطعی برق برای سایر مشاغل و خانواده‌ها هم مشکلاتی ایجاد می کند اما باید با در نظر گرفتن راهکارهای کاهش مصرف و صرفه جویی از این شرایط عبور کنیم تا کمتر شاهد خاموشی در سطح کشور و استان صنعتی کرمان باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 18
  • امروز: 15
  • دیروز: 249
  • هفته: 1,672
  • ماه: 7,784
  • سال: 25,525