اخراج ۱۰۰ پرستار کرمانی

منتشر شده در صفحه | شماره

اخراج ۱۰۰ پرستار کرمانی
خبر تکراری بود اما خوشبختانه هنوز به این اخبار عادت نکرده‌ایم هنوز چند هفته‌ای نگذشته است از انتشار خبر اخراج تعدادی از معلمان در کرمان که با اعتصاب و اعتراض های مختلف معلمان و مدرسان روبرو شد. و این اعتراضات گاهی در اداره‌ی کل آموزش و پرورش اتفاق می‌افتاد و گاهی هم روبروی آن اداره که اکثر این اعتراضات را همین روزنامه پوشش داده است. اما گویا این داستان‌ها دراستان ما تمامی ندارد، با خبر شدیم که صد تن از پرستاران کرمانی اخراج شده‌اند و این یعنی دوباره صد نفر به بیکاران این جامعه اضافه شد و متاسفانه این صد نفر درکارشان هم تخصص دارند و هم تجربه،با یکی از این پرستاران در این‌باره گفت و گوی کوتاهی کردیم:
علت اخراج شما چه بود؟
سال گذشته توسط یک آگهی سراسری که وزارت علوم منتشر کرده بود دریافتیم که این ارگان قصد استخدام تعدادی پرستار دارد،اما ظاهرا قبل از استخدام دچار مشکلاتی شدند و گفتند به صورت شرکتی نیرو خواهیم گرفت.امتحان دادیم و قرار بود که ۳۷ نفر را استخدام کنند اما با اجازه‌ای که از وزارت علوم داشتند حدود ۱۲۰ نفر را استخدام کردند.و ذکر کردند که با حقوق کافی استخدام خواهید شد.
دقیقا یعنی چی حقوق کافی ؟
در بدو شروع به کار ما حدود ۸۳۰ هزارتومان حقوق می‌گرفتیم که پس از پیگیری‌ها و اعتراض ها و نامه نگار‌ی‌های مختلف پس از پنج تا شش ماه ، قرار شد همان حقوق یک ملیون و پانصد هزارتومان را بپردازند (البته کماکان بدون پرداخت کارانه و مزایا و غیره، صرفا حقوق بدون مزایا)
خب بعد چه شد که شما را اخراج کردند؟
شرکت عوض شد و مناقصه‌گذاشتند و شرکت جدیدی آمد تا خدمات نیروی کار بدهد به دانشگاه علوم پزشکی کرمان (با همان حقوق البته و کماکان بدون مزایا) طبیعتا ماهم به کارمان ادامه دادیم تا قرارداد این شرکت دوم هم تمام شد و وزارت به دانشگاه‌ها اعلام کرد که با پس از پایان قراردادهای فعلی از این پس باید با شرکتی به نام آوای سلامت کارکنید و نیروهای سراسر کشور باید زیر نظر همین شرکت مشغول به کار شوند.
و شما حاضر به پذیرش دستور وزارت بهداشت نشدید و اخراج‌تان کردند؟
خیر به هیچ وجه، در تمام کشور نیروها پس از اتمام قرارداد شرکت بومی‌شان، حالا زیر نظر شرکت آوای سلامت مشغول به کارهای همیشگی‌شان هستند فقط استان کرمان به جز تعدا اندکی که جذب یکی از بیمارستان‌ها شده‌اند، بقیه‌ی مارا از کار بیکار کرده‌اند وما ۹۵ نفر توسط دانشجویان ترم بالا، نیروهای دوشغله که در ارتش یا نیروی انتظامی مشغول به خدمت بوده‌اند و یا نیروهای (طرحی) جایگزین شده‌ایم.
و این در حالی ‌است که نمونه‌های دیگر در شهرستان‌های همین استان کرمان الآن زیر نظر آوای سلامت مشغول به کار هستند و گویا فقط ما اضافه بودیم که اخراج شدیم.
شما چه کردید پس از اخراج؟
ما به وزارت‌خانه رفتیم و گفتند خود دانشگاه این تصمیم را معاونت پشتیبانی دانشگاه توسط هیات امنا گرفته و ما هیچ تسلطی روی ایشان نداریم و در ادامه به ما گفتند که دانشگاه با توجه بودجه اش می‌تواند تا ۳۰۰ نفر را استخدام یا اخراج کند. و ما هرچه تلاش کردیم و گفتیم تعداد زیادی از این ۹۵ نفر متاهل هستند و زن و بچه‌دارند و هزار درگیری و مشکل داریم گوش کسی بدهکار نبود و آینده‌ی ما در حال حاضر در هاله‌ای از ابهام است باشد که مسولین اجازه ندهند که چنین اتفاقی برای ما بیوفتد
در همین رابطه روز گذشته خبرگزاری پانا مصاحبه‌ای با قائم مقام سازمان نظام پرستاری منتشر کرد به این شرح:
محمد شریفی مقدم درخصوص طرح تربیت پرستار توسط بیمارستان ها اظهارداشت: یکی از دلایل این طرح که توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت تهیه و ابلاغ شده، کمبود نیروی پرستاری است. در واقع وزارت بهداشت می خواهد تربیت نیروی پرستار را از دانشگاه ها به بیمارستان های دولتی و غیردولتی واگذار کند.
پرستاران جویای کار جذب شوند
قائم مقام سازمان نظام پرستاری افزود: درست است که ما با کمبود نیروی پرستار روبرو هستیم اما پرستار بیکار نیز زیاد داریم که باید جذب شوند. به دنبال این مسأله، فراخوانی در سایت نظام پرستاری با محتوای ارایه مشخصات پرستاران جویای کار درج شد که حدود 6 هزار نفر ظرف مدت 5 روز ثبت نام کردند، لذا ابتدا باید مشکل جذب حل شود.
اخراج 100 پرستار در کرمان
وی با اشاره به مشکلات پرستاران گفت: طی دو هفته گذشته تعداد 100 نفر از پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کرمان را بخاطر اینکه نیروی مازاد دارند، اخراج کردند. این مساله را پیگیری کردیم و اعلام شد که چون نیروهای شرکتی باید از درآمد اقتصاد بیمارستان جذب شوند وزارت بهداشت بودجه ای به اینکار اختصاص نداده که انجام دهیم.
دلیل غیرمنطقی وزارت بهداشت
در طرح تربیت پرستار
شریفی مقدم در ادامه افزود: بنابراین دلیلی که وزارت بهداشت برای واگذاری آموزش پرستاران به بیمارستان ها دارد، غیرمنطقی و غیرکارشناسی است و ضرورتی ندارد که بخواهیم پرستار تربیت کنیم
وی همچنین با اشاره به ورود دانشگاه آزاد به موضوع تربیت دانشجوی پرستاری گفت: تعداد هیات علمی های دانشگاه و تعداد دانشجویان باید دو برابر باشند تا بتوانند آموزش های لازم را ارائه کنند. در دانشگاه آزاد می بینیم که 30 دانشجو به یک مربی سپرده می شود. این در حالی است که استاندارد ها 6 دانشجو برای یک مربی است.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :