محرومیت راه کنکور را طولانی‌تر می‌کند؛ داوطلبان فهرجی کنکور، برای رسیدن به اولین حوزه ‌امتحانی ۱۰۰ کیلومتر را طی می‌کنند

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1264

محرومیت راه کنکور را طولانی‌تر می‌کند؛ داوطلبان فهرجی کنکور، برای رسیدن به اولین حوزه ‌امتحانی ۱۰۰ کیلومتر را طی می‌کنند

هر سال داوطلبان شهرستان فهرج برای شرکت در آزمون سراسری ۱۰۰ کیلومتر را برای رسیدن به حوزه امتحانی طی می‌کنند.

شهرستان فهرج در شرق‌استان‌کرمان است که چند سال قبل از شهرستان‌بم منفک شد و با وجود کارهای فراوانی که در این شهرستان انجام شده‌است اما همچنان محرومیت همچون سایه این شهرستان را رها نمی‌کند.

بهبود وضعیت راه‌های روستایی، خدمات عمومی، بهداشت و آموزش در این شهرستان به خصوص در روستاها نیاز به اقدامات جهادی و البته نگاه ویژه برای محرومیت‌زدایی دارد اما هنوز اقدام مؤثری در این زمینه انجام نشده است.

این روزها که کنکور سراسری در مناطق مختلف کشور در حال برگزاری است و خانواده‌ها سعی می‌کنند بهترین شرایط را برای شرکت فرزندانشان در این آزمون فراهم می‌کنند اما در فهرج اوضاع بسیار فرق دارد.

ریزگردها، طوفان‌های مکرر شن و خشکسالی وضعیت این منطقه را بدتر کرده‌است و در این میان به نظر‌می‌رسد برخی از وجوه محرومیت این شهرستان از دید مسئولان نیز پنهان مانده و یا به فراموشی سپرده‌شده‌است.

گرمای ۴۹ درجه و محرومیت

هر چند این شهرستان حدود ۷۰ هزار نفر را در خود جای‌داده‌است اما به دلیل عدم برگزاری آزمون‌سراسری در این شهرستان، داوطلبان حضور در دانشگاه‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه ۱۰۰ کیلومتر را تا شهر بم سپری کنند تا به حوزه انتخابی برسند.

محرومیت مردم به خصوص در روستاها اما این مساله را بسیار مشکل تر از آنچه که تصور می‌شود کرده است، در برخی از روستاهای دور افتاده این شهرستان حضور داوطلبان در حوزه انتخابیه و طی کردن این مسیر بسیار هزینه بر و مشکل است.

محرومیت مردم به خصوص در روستاها اما این مساله را بسیار مشکل تر از آنچه که تصور می‌شود کرده، در برخی از روستاهای دور‌افتاده این شهرستان حضور داوطلبان در حوزه انتخابیه و طی کردن این مسیر بسیار هزینه بر و مشکل است.

محمد یکی از این داوطلبان است که می‌گوید به همراه دوستانش از شب قبل در بم حضور یافتند و چون حتی پول لازم برای اسکان در یک مهمانسرا را نداشتند مجبور شدند در پارک شب را بگذرانند که بتوانند به موقع در آزمون حضور یابند.

او افزود: خانواده‌های ما از نظر اقتصادی شرایط خوبی ندارند و به زحمت تونستیم دوران دبیرستان را طی کنیم و آماده حضور در کنکور شویم، با توجه به خشکسالی و از بین رفتن باغ‌ها و دام‌ها امرار معاش مشکل است و اکثر مردم تحت حمایت نهاده‌های حمایتی هستند. تنها راهی که داریم ادامه تحصیل برای فراهم کردن آینده‌ای بهتر است.

او ادامه‌داد: وقتی سایر داوطلبان که از بم در آزمون شرکت کردند با خودرو کولر‌دار و در بهترین شرایط روحی و روانی در آزمون شرکت می‌کنند ما که شب گذشته را در پارک سپری کردیم وضعیت یکسانی نداریم.

ابراهیم دیگر داوطلب کنکور می‌گوید: چرا بعد از بیش از یک دهه از شهرستان شدن فهرج هنوز کنکور در این شهرستان برگزار نمی‌شود و هزاران نفر باید خود را از طریق یک جاده غیر استاندارد به حوزه امتحانی برسانند. ما باید ساعت ۴ بامداد حرکت کنیم تا در صورت عدم بروز مشکل بتوانیم خود را به امتحان برسانیم.

داوطلبانی که از روستاها به بم آمده‌اند وضعیت بسیار بدتری دارند چون برخی هزینه رفت و آمدشان را هم به زحمت تأمین کرده‌اند

او افزود: داوطلبانی که از روستاها به بم آمده‌اند وضعیت بسیار بدتری دارند چون برخی هزینه رفت و آمدشان را هم به زحمت تأمین کرده‌اند.

او گفت: مسو‌ولان اگر شعار محرومیت‌زدایی می‌دهند باید زمینه رفع محرومیت را هم فراهم کنند در فهرج دانشگاه پیام نور وجود دارد و از زیر ساخت‌های همین دانشگاه می‌توان برای برگزار کنکور استفاده کرد، ضمن اینکه در بسیاری از مدارس شهرستان هم می‌توان آزمون را برگزار‌کرد.

زهرا دیگر شرکت کننده در آزمون‌سراسری گفت: دمای هوای این روزهای فهرج و بم به نزدیک ۴۹ درجه می‌رسد در این شرایط با دیگر دوستان پشت وانت بار نشستیم و به بم آمده‌ایم که در کنکور شرکت کنیم.

رقابت نابرابر فهرجی ها در کنکور

او گفت: در فهرج ما نه کلاس تقویتی داریم و نه کلاس کنکور و اکثراً فقط همین کتاب‌های معمولی مدارس را مطالعه می‌کنیم و امیدواریم در آینده بتوانیم روزگار بهتری داشته باشیم.

زهرا ادامه داد: چرا باید نحوه برگزاری کنکور در شهرستانی محروم مانند فهرج که نیاز به توجه ویژه است این‌گونه باشد و در همین شرایط ما با داوطلبانی رقابت کنیم که در بهترین کلاس‌های کنکور شرکت کرده‌اند و در کلانشهرها در حوزه امتحانی که با خانه شان چند دقیقه فاصله دارد حضور می‌یابند.

فرماندار‌فهرج نیز در این خصوص می‌گوید: اینکه داوطلبان فهرجی باید در شهرستانی دیگر حضور یابند ایده آل نیست و تلاش می‌کنیم در سال آینده این مشکل را رفع کنیم.

حسین سعیدی نیا افزود: بسیاری از دانش آموزان فهرجی دارای استعدادهای بسیار خوبی هستند و جزو نخبگان محسوب می‌شوند و در شرایط سخت خود را برای شرکت در کنکور آماده کرده‌اند.

او عنوان کرد: برای کاهش مشکلات دانش آموزان فهرج تمام تلاش خود را برای برگزاری کنکور در سال آینده در شهر فهرج به کار می بریم و از سازمان سنجش نیز می‌خواهیم همکاری لازم را انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 128
  • دیروز: 275
  • هفته: 1,036
  • ماه: 4,413
  • سال: 57,886