طرح الگوی کشت مهر امسال ابلاغ میشود
معاون امور آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی از ابلاغ برنامه الگوی کشت در مهر امسال خبر داد و گفت: با اجرای این طرح عملکرد تولیدات کشاورزی در کشور توسعه زیادی خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فریبرز عباسی روز گذشته در نشست خبری به مناسبت هفته دولت از خودکفایی کشور در تامین لوازم و تجهیزات نوین آبیاری خبر داد و اظهار کرد: پیشرفت در این حوزه به اندازهای است که پروژههای آب و خاک کشورهای منطقه هم توسط متخصصان بخش کشاورزی انجام میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: فقط چند قلم جزیی است که وارد می شود و به زودی آن هم در داخل تولید خواهد شد.
معاون امور آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی از ابلاغ برنامه الگوی کشت در مهر ماه امسال خبر داد و گفت: با اجرای این طرح عملکرد تولیدات کشاورزی در کشور توسعه زیادی خواهد داشت.
عباسی ادامه داد: مشوقها برای اجرای طرح الگوی کشت آماده شده که تا دو هفته دیگر ابلاغ می شود، این مشوق ها که با همکاری وزارت نیرو آماده شده شامل تخفیفهای ویژه هزینه آب برای کشاورزانی است که طبق الگوی کشت میکارند ونیز آب کمتری مصرف میکنند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که در دولتهای پیشین چند بار اجرای این طرح ناتمام ماند آیا این بار اطمینانی برای اجرا وجود دارد؟ و چطور این طرح بلافاصله پس از بازدید رئیس جمهور از وزارت جهاد کلید خورد؟ گفت: این طرح بسیار پیچیده است و به مجموعه عوامل از جمله مولفه های اقتصادی و نیز قیمت بازار مربوط میشود اما برنامهریزیهای اجرای این طرح با شروع دولت سیزدهم کلید خورده بود که پس از بازدید رئیسجمهور قرار شد ابلاغ شود. وی همچنین از تهیه نقشه مدیریت پذیر در ۱۴ استان کشور خبر داد و گفت: این نقشههای به اجرای الگوی کشت در مناطق کشور کمک خواهد کرد. عباسی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس که اگر افغانستان حقابه آب هیرمند را ندهد پروژه آب و سیستان که بر مبنای این حقابه ایجاد شده چه سرانجامی خواهد داشت؟ گفت: بر اساس قراداد، آنها باید این حقابه را بدهند و تا کنون پایبند بوده اند اما مذاکراتی هم در این زمینه از سوی وزارت نیرو و امور خارجه صورت گرفته است اما این واقعیت است که اگر این حقابه را ندهند پروژه آب سیستان کارایی خود را ازدست می دهد.
وی همچنین از خسارت ۹ هزار میلیارد تومانی سیل به زیرساخت های آب و خاک کشور خبر داد و گفت: در اینباره استانهای کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد بیشترین خسارت را دیدند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه آیین نامه اجرای قانون حفاظت خاک به زودی در هیئت دولت تصویب می شود، گفت: آیین نامه مشتمل بر 40 ماده و 20 تبصره است که با همکاری سازمان های برنامه و بودجه، محیط زیست و کمیسیون زیربنایی و محیط زیست دولت مراحل نهایی خود را سپری میکند.
وی با بیان اینکه 9 میلیون تنی محصولات کشاورزی با اجرای طرح 550 هزار هکتاری افزایش می یابد گفت: فاز نخست این طرح با 295 هزار هکتار اجرایی شده و 40 هزار هکتار هم مطالعات و طراحی فاز دوم تمام شده است و به محض تامین اعتبار اجرای فاز دوم آغاز خواهد شد.