شیوع آنفلوآنزا در حالی مردم را درگیر کرده که داروهایی همچون آنتی بیوتیک و سرم در داروخانه‌ها یافت نمی‌شود. مردم سرگردان به دنبال آنتی‌بیوتیک

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1346

شیوع آنفلوآنزا در حالی مردم را درگیر کرده که داروهایی همچون آنتی بیوتیک و سرم در داروخانه‌ها یافت نمی‌شود. مردم سرگردان به دنبال آنتی‌بیوتیک

 معاون داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان: شیوع آنفلوآنزا موجب افزایش تقاضا برای آنتی‌بیوتیک شده است در پیگیری‌ها به ما گفته شده تا دو هفته دیگر مشکل رفع می‌شود

گزارش / مهر

شیوع آنفلوآنزا و رعایت نکردن نکات بهداشتی در شهر در حالی مردم را درگیر کرده که داروهایی همچون آنتی بیوتیک و سرم در داروخانه ها یافت نمی‌شود. این بی توجهی به رعایت نکات بهداشتی همراه با بازگشایی مدارس و مراکز جمعیتی دیگر مانند  مهدهای کودک شیوع آنفلوانزا در جامعه به خصوص در جمعیت کودکان در مهدهای کودک و مدارس را به دنبال داشته است.

هیچ اجباری برای استفاده از ماسک در مدارس وجود ندارد

همچنان کرونا در استان وجود دارد و به تازگی وضعیت شهرستان سیرجان نیز به رنگ نارنجی تبدیل شده است با این وجود استفاده از ماسک به ویژه در مدارس بسیار کمرنگ است و حتی کادر مدیریتی مدارس نیز از ماسک استفاده نمی‌کنند و رعایت فاصله گذاری اجتماعی نیز به فراموشی سپرده شده است. در سایه این بی توجهی حالا آنفلوانزا به بیماری غالب در کرمان تبدیل شده است و خانواده‌های کرمانی درگیر این بیماری شده است که در اغلب موارد نیز کودکان به بیماری مبتلا می‌شوند و ویروس را به عنوان ناقل به اعضای خانواده منتقل می‌کنند. اما آنچه که در این میان به چالش جامعه تبدیل شده نبود وجود آنتی بیوتیکها‌ی کودکان در داروخانه‌ها است و والدین در به در داروخانه‌ها را به دنبال دارو می‌گردند.  همراه با آنتی بیوتیک، سرم نیز در شهر کرمان نایاب شده است و کمتر داروخانه‌ای را می‌توان یافت که در آن سرم وجود داشته باشد، واکسن آنفلوانزا در سایه گرانی بیش از حد همچنان در داروخانه‌ها وجود دارد و هر واکسن ۲۲۰ هزار تومان از نوع هلندی و فرانسوی در داروخانه‌ها عرضه می‌شود.

آنتی بیوتیک کودکان وجود ندارد

در این خصوص یکی از متصدیان داروخانه‌های کرمان می‌گوید: آنتی بیوتیک‌های شربتی تقریباً نایاب شده است و اثری از این داروها وجود ندارد.

او افزود: شربت آنتی بیوتیک برای کودکان در داروخانه‌های کرمان یافت نمی‌شود و به شدت دچار کمبود شده‌ایم که شامل شربت آموکسی‌سیلین، کوآموکسی کلاو و آزیترومایسین و…  می‌شود.

تناقض در دلیل کمبود دارو

او گفت: هر هفته می‌گویند هفته بعد دارو توزیع می‌شود اما خبری نیست، دلیل این مساله هم طی صحبتی که با شرکت‌های تولید کننده داشتیم ضرری است که این شرکت‌ها در تولید دارو می‌کنند در واقع هزینه‌های تولید دارو افزایش یافته است اما قیمت‌ها ثابت است و به همین دلیل روند تولید دارو دچار اختلال شده است اما مسئولان می‌گویند مشکلات ارزی و شیوع آنفلوانزا دلیل کمبود است.

این متصدی داروخانه بیان کرد: در این شرایط دولت باید اقدام به واردات کند تا بتوانیم بخشی از مشکل بازار را رفع کنیم وبا توجه به شیوع کرونا و آنفولانزا مشکلات کاهش یابد.

او می‌گوید: سرم هم مشکل داریم و هر از چند گاهی سرم بین داروخانه‌ها توزیع می‌شود و یک کارتون در طول سه روز بین داروخانه‌ها توزیع می‌شود.

محمد افراسیابی یکی از شهروندان کرمان است که می‌گوید: در کلاس درس فرزندم اکثر دانش آموزان دچار بیماری شده‌اند اما نکته جالب اینکه حتی ماسک نمی‌زنند و دانش آموزان بیمار در کلاس حضور می‌یابند و سایرین را گرفتار می‌کنند، حتی مدیر و معاونان مدرسه هم ماسک نمی‌زنند.

او می‌افزاید: برای تهیه داروی مورد نیاز دو روز دنبال شربت آنتی بیوتیک بودم اما نتوانستم پیدا کنم حتی در برخی از داروخانه‌ها صف تشکیل شده و نام نویسی می‌کنند اما بعد از چند ساعت معطلی هیچ دارویی دریافت نکردیم.

او گفت: مسئولان باید این شرایط را پیش بینی می‌کردند، اینکه بگوییم مدارس به هر قیمتی باید باز باشند اما ما هیچ کاری حداقل برای اجباری کردن استفاده از ماسک نمی‌کنیم بسیار عجیب است و دستگاه‌های نظارتی در این خصوص باید ورود کنند.

افزایش استفاده از آویشن و درمان‌های خانگی

محمد یکی از عطاری‌های کرمان است که می‌گوید: طی روزهای اخیر و با کمبود دارو مردم به استفاده از آویشن و درمان‌های خانگی و سنتی روی آورده‌اند تا بتوانند کمبود آنتی بیوتیک را جبران کنند.

او می‌گوید: فروش ما نسبت به چند ماه قبل چند برابر شده است و مردم سعی می‌کنند مشکلات کمبود دارو را با درمان‌های سنتی رفع کنند.

او ادامه می‌دهد: گفت: اکثراً بیماران سرماخوردگی بچه هستند و نمی‌توانند کپسول استفاده کنند و والدین در به در دنبال دارو می‌گردند و چون پیدا نمی‌کنند داروی سنتی خریداری می‌کنند.

معاون داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این خصوص می‌گوید: مسئولان قول مساعد داده بودند که نیازها قبل از شروع پاییز حل و دارو تأمین شود اما ظاهراً این مساله تحقق پیدا نکرده است.

اسدی پور گفت: به دلیل کرونا در سال‌های قبل از آنفلوانزا خبری نبود اما در سال جاری با کاهش پروتکل‌های بهداشتی آنفلوانزا شیوع پیدا کرده و در بحث شربت‌های آنتی بیوتیک کمبود داریم، برخی از مشکلات ارزی هم وجود داشت که در چند روز گذشته مشکلات رفع شده و طی یکی دو هفته آینده مشکل کمبود همه داروها در سطح کشور مرتفع می‌شود.

اسدی پور گفت: از سوی دیگر شیوع آنفولانزا موجب افزایش تقاضا برای آنتی بیوتیک شده است در پیگیری‌های به ما گفته شده تا دو هفته دیگر مشکل رفع می‌شود.

شیوع آنفلوانزا در کرمان شدت گرفته است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به وجود کرونا و آنفولانزا در جامعه گفت: موارد کرونا بسیار کمتر است و بیشترین موارد شیوع مربوط به آنفلوانزا است.

سعید صحبتی افزود: همزمان با سرد شدن هوا و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها شاهد افزایش این بیماری در قشر محصلان هستیم.

او خواستار رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی برای کنترل این ۲ ویروس شد و گفت: استفاده از ماسک، شستن دست‌ها، رعایت فاصله گذاری به اندازه بسیار زیادی می‌تواند از ابتلاء به آنفلوانزا جلوگیری کند با این وجود مراقبت‌ها در سطح جامعه بسیار کم شده است.

او عنوان کرد: تب بالا، سردرد، احساس کوفتگی، بدن درد، سرفه از علائم آنفلوانزا است و البته همچنان کووید ۱۹ نیز در جامعه دیده می‌شود و در هفته گذشته ۲۸ بیمار در کرمان بستری شده‌اند و یک نفر نیز در همین زمینه جان باخته است.

در حالی که اکثر مردم از گرانی بیش از حد دارو در ماه‌های اخیر گلایه دارند اما انتظار می‌رود مسئولان حداقل در اسرع وقت مشکل کمبود دارو را در کرمان رفع کنند.

معاون داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان: به دلیل کرونا در سال‌های قبل از آنفلوانزا خبری نبود اما در سال جاری با کاهش پروتکل‌های بهداشتی آنفلوانزا شیوع پیدا کرده و درشربت‌های آنتی بیوتیک کمبود داریم، برخی از مشکلات ارزی هم وجود داشت که در چند روز گذشته مشکلات رفع شده و طی یکی دو هفته آینده مشکل کمبود همه داروها در سطح کشور مرتفع می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 9
  • امروز: 188
  • دیروز: 271
  • هفته: 2,423
  • ماه: 7,576
  • سال: 25,060