جراحی کشاورزی «بافت» با چاقوی اصلاح الگوی کشت

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1412

جراحی کشاورزی «بافت» با چاقوی اصلاح الگوی کشت

گزارش| بازار

طرح اصلاح الگوی کشت که بنا به گفته مسئولان قرار است گره مشکلات حوزه کشاورزی را باز کند در بافت واقع در شمال کرمان با کشت قراردادی آغاز شده و در مرداد ماه به جدیت برای تمام محصولات دنبال می‌شود.

کرمان جزو ۱۱ استانی است که قرار است این طرح در آن اجرایی شود البته اصلاح الگوی کشت در مناطق گرمسیر آغاز شده و در مناطق سردسیر هم اقدامات در زمینه کشت قراردادی انجام شده به گونه‌ای تاکنون هزار هکتار از اراضی کشاورزی بافت مشمول این مساله شده است. قرار است کار اصلاح الگوی کشت در زمینه تمامی محصولات کشاورزی این شهرستان از مرداد به صورت جدی‌تر پیگیری شود.

نماینده شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه در خصوص اصلاح الگوی کشت با توجه به بحران آب اظهار کرد: اصلاح الگوی کشت یک واجب فراموش شده‌ای است که علیرغم ضرورت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در دوره‌های گذشته، متاسفانه تا امروز مغفول مانده است.صمدالله محمدی ادامه داد: با توجه به کمبود منابع آبی و عملکرد زراغی و باغی که از سنوات گذشته تا به امروز شاهد بودیم ضرورت داشت که به مساله اصلاح الگوی کشت توجه بیشتری شود.

وی با تاکید بر لزوم عزم عمومی و اراده جدی برای اجرای این طرح گفت: سیاست گذاری مسئولان ارشد وزارت جهاد کشاورزی و سایر وزارت‌خانه‌های مرتبط و سازمان‌هایی که در این زمینه نقش و مسئولیت دارند، می‌تواند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشند.

وی طرح اصلاح الگوی کشت را فرا وزارتخانه‌ای دانست و افزود: این طرح باید با توجه به آمایش سرزمینی و شرایط اقلیمی هر منطقه باید به آن توجه شود.

محمدی با اشاره به اینکه کشاورزان مهمترین و اصلی‌ترین نقش را در این خصوص دارند، بیان کرد: اگر کشاورزان و مردم پای این کار باشند قطعا در کنار سیاست گذاری ها می توانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

محمدی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم این طرح در ۱۱ استان از جمله کرمان اجرایی شده است، افزود: در برنامه ششم اشکالاتی در این زمینه وجود داشته که امیدواریم در مجلس برای رفع اشکالات و اصلاحات برنامه ششم تمرکز کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافت در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: ای کاش سیاست الگوی کشت از دهه ۵۰ آغاز شده بود. اکنون وزیر جهاد کشاورزی به جد پی گیری این کار است و امسال الگوی کشت در مناطق گرمسیر کشور اجرا شد اما برای مناطق سردسیر زمانی ابلاغ شد که تاریخ کاشت را از دست می دادیم.

حسین الهی فر گفت: کار در این خصوص را آغاز کرده‌ایم و کشاورزان هم استقبال خوبی از کشت قراردادی داشتند. در حال حاضر نزدیک به هزار هکتار در بحث کشاورزی قراردادی کار را انجام داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه طرح الگوی کشت از مرداد ماه در مناطق سردسیر انجام می‌شود، افزود: کل اراضی شهرستان بافت ثبت سامانه پهنه‌بندی و رصد شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بافت با اشاره به کلید خوردن الگوی کشت در سال زراعی ۱۴۰۱ گفت: در این زمینه در بحث زراعی جلو هستیم. با کشت قراردادی استارت کار را زده ایم و مرداد ماه به جد در زمینه کل محصولات ورود می‌کنیم.

وی عنوان کرد: توصیه می‌شود در کشت باغی کشاورزان به محصولات با نیاز آبی کم مانند گل محمدی، گیاهان دارویی و کشت‌های گلخانه‌ای روی بیاورند. با این اقدام می‌توانیم قبل از ابلاغ طرح، مصرف آب را مدیریت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 70
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,727
  • ماه: 10,496
  • سال: 78,301