سرعت لاک‌پشتی فیبرنوری در کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1437

سرعت لاک‌پشتی فیبرنوری در کرمان 

گزارش | ایرنا

استان کرمان تا اسفند سال جاری در رده ۲۴ جدول استانی توسعه فیبر نوری در کشور قرار گرفته است

با وجود اهتمام اداره کل فناوری اطلاعات کرمان اما همچنان جایگاه این استان در کشور در توسعه فیبر نوری نزولی است که نشان می‌دهد سرعت برخی استان‌های دیگر در این کار بیشتر بوده و نیاز است شهرداری‌ها عملیاتی‌تر به میدان بیایند.

براساس آمار توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری، کرمان همچنان در انتهای جدول است و وضعیت خوبی ندارد اما این در حالی است که مسئولان استان از امضا یا تلاش برای امضای تفاهم‌نامه هایی خبر داده بودند که در صورت اجرا یک میلیون کاربر این استان را از سرعت و کیفیت اینترنت در بستر فیبر نوری بهره‌مند می‌کند.

کرمان در این شاخص طی چندماه قبل رتبه بیستم جدول را داشت که با وجود اهتمام برای این کار اینک چند پله تنزل جایگاه نیز داشته که نشان می‌دهد دیگر استان‌ها جلوتر افتاده اند و این درحالی است که اداره کل ارتباطات در سال جاری از جمله اولویت های خود را توسعه فیبر نوری اعلام و بیان کرد که به دنبال جلب همکاری شهرداری های کل استان است.

چشم اندازهای روشن فیبر نوری

فناوری موسوم به (Fiber To The x) FTTx، یکی از روش‌های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمامی یا بخشی از کابل مسی از کابل‌های فیبر نوری بهره می‌برد که بر توسعه آن تاکید شده است.

ایجاد زیرساختی برای آینده، بهبود کیفیت دسترسی به اینترنت، اشتغال‌زایی، افزایش سهم اقتصاد دیجیتال، ایجاد خدمات جدید، کاهش شکاف دیجیتالی، بهبود شرایط زیست‌محیطی، کاهش ترافیک در شبکه ارتباطات سیار، افزایش کیفیت آن و افزایش سرعت دسترسی به اینترنت را به دنبال دارد و کاهش ترافیک پهنای باند همراه، ارتقای ۱۰ برابری سرعت خانگی و بهبود کسب و کارهای اینترنتی همه از چشم‌اندازهای روشن فیبر نوری قلمداد شده که قرار است در دولت سیزدهم فراگیر شود.

 عقب‌ماندگی کرمان در توسعه فیبر نوری

شهریور امسال طی گزارشی با عنوان «عقب‌ماندگی کرمان در توسعه فیبر نوری» به برنامه دولت سیزدهم برای راه‌اندازی ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور آن هم در مدت زمان سه سال اشاره شد، پروژه‌ای که از اسفند سال ۹۹ در کشور شروع شد و به گفته آمار برخط پروژه ملی «فیبرنوری منازل و کسب و کارها» از مرداد ۱۴۰۱ روندی جدی تری به خود گرفت تا جایی‌ که از سهم ۹ درصدی در تابستان امسال به سهم ۱۲ درصدی کل کشور در اسفند سال جاری رسید. در آن گزارش به عقب ماندگی کرمان از این پروژه نیز اشاره شد.

پس از هفت ماهی که از نوشتن این گزارش می‌گذرد در چارچوب طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها، توسعه فیبر نوری کل کشور از یک میلیون و ۲۲۷ هزار و ۴۱ مورد نصب شده در مرداد ۱۴۰۱ به یک میلیون ۴۴۹ هزارو ۵۷ مورد نصب شده طی اسفند ماه رسیده و افزایش۲۲۲ هزارو ۱۶موردی نصب فیبر نوری در کل کشور را نشان می‌دهد. البته در این هفت ماه سهم بعضی استان‌ها در توسعه فیبر نوری مقداری بالاتر بود به طور مثال استان البرز از ۹۴ هزارو ۷۵۳ مورد نصب پورت فیبر نوری به عدد ۱۰۳هزارو ۴۳ مورد رسید و در جایگاه سومی بعد از تهران و قم قرار گرفت. 

استان کرمان هم که در هفت ماه گذشته در رده بیستم جدول استانی توسعه فیبر نوری با ۱۱ هزارو ۳۴۰ مورد پورت فیبر نوری نصب شده قرار داشت تا اسفند سال جاری با وجود افزایش پورت‌های فیبر نوری نصب شده به ۱۲ هزارو ۸۶۴ مورد در رده ۲۴ جدول استانی توسعه فیبر نوری در کشور قرار گرفته است.

براساس گزارش‌ها در کل استان کرمان به طور مثال در همین اسفند ماه یکهزارو ۸۸۱ پورت فقط VDSL نصب شده است وطی این ماه استان سهمی از پورت‌های فیبر نوری نداشته است.(اینترنت فیبر نوری به معنی «پهنای باند فوق سریع» است سرعت معمولی فناوری اینترنتی فیبر نوری ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه است که خود این سرعت در حدود معمول با بالاترین سرعت فناوری VDSL برابری می‌کند.)

 پوشش پایین فیبر نوری در استان 

طبق آمار با وجود اینکه کرمان سطح پایینی از پوشش فیبر نوری را همچنان تجربه می‌کند اما اقداماتی در این هفت ماه پس از نوشتن گزارش عقب ماندگی در توسعه فیبر نوری کرمان انجام شده و در اولین قدم نیز در هشتم آذر امسال شهردار کرمان از انعقاد تفاهم‌نامه اجرای «FTTH» (رساندن فیبر نوری به منازل) با همکاری بخش خصوصی خبر داد.

وعده‌های شهردار کرمان برای اینترنت پر‌سرعت 

سعید شعرباف پس از اعلام خبر امضای تفاهم‌نامه اولیه اجرای «FTTH» (رساندن فیبر نوری به منازل) این اقدام را گام مهمی برای توسعه زیرساخت پهن‌باند در شهر کرمان دانست و آن را تحولی بزرگ در حوزه کاربردهای شهر هوشمند برشمرد. شهردار کرمان در همان آذر ماه تاکید کرد که تا یک سال آینده متقاضیان در شهر کرمان می‌توانند از اینترنت پرسرعت «FTTH» بهره‌مند شوند.

بعد از امضای تفاهم‌نامه اجرای «FTTH» (رساندن فیبر نوری به منازل) در تازه ترین اقدام شهرداری کرمان در دوم اسفند امسال اعلام کرد که با همکاری اداره‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان و مشارکت شهرداری کرمان با بخش خصوصی، تونل ارتباطی فیبر نوری شهر کرمان ساخته می‌شود.

این تونل ارتباطی فیبر نوری برای تامین زیرساخت لازم در رسیدن به اهداف شهر هوشمند بسیار اهمیت دارد و تحقق پوشش گسترده نصب پورت‌های فیبر نوری در بستر این موضوع اتفاق خواهد افتاد. 

شهردار کرمان همچنین در نشستی که به منظور امضای قرارداد مشارکت در احداث و بهره‌برداری از تونل ارتباطی فیبر نوری شهر کرمان در شهرداری کرمان برگزار شده بود تاکید کرد با اجرای این تونل فیبر نوری سود اصلی را مردم کرمان خواهند برد که از یک زیرساخت پرسرعت و پایدار برای ارتباطات اینترنت و اینترانت بهره‌مند خواهند بود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان نیز در همان نشست امضای قرارداد مشارکت در احداث و بهره‌برداری از تونل ارتباطی فیبر نوری شهر کرمان اظهار امیدواری کرد که بتوان در کوتاه‌ترین زمان ممکن، فیبر مناسب و باکیفیت را درِ منازل و کسب‌وکارهای مردم رساند.

حسین ساجدی‌فر FTTH را یک زیرساخت ماندگار برای کرمان برشمرد و گفت که با احداث و بهره‌برداری از تونل ارتباطی فیبر نوری شهر کرمان مردم سال‌های سال می‌توانند از اینترنت پرسرعت و باکیفیت و به تبع آن اینترنت ۵G برخوردار شوند.

شهرداری‌ها پای کار می‌آیند

اما مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان که از زمان انتصاب طی سال جاری توسعه فیبر نوری را از اولویت‌های این اداره کل قرار داده، آخرین وضعیت پیشرفت این پروژه را تشریح و اعلام کرد: اجرای پروژه فیبر نوری هنوز در استان آغاز نشده و در مرحله عقد قرارداد با کل شهرداری‌های این استان هستیم.

ساجدی‌فر ادامه داد: هماهنگی‌ها برای این پروژه با شهرداری‌های استان به انجام رسیده و تا آخر اسفندماه قراردادها با شهرداری‌های هر ۸۴ شهر استان به منظور اجرای توسعه فیبر نوری قطعی خواهد شد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان با بیان اینکه قرارداد توسعه فیبر نوری در شهر کرمان منعقد شده است تاکید کرد: پیش بینی ما این است که در محله اجرا در نهایت برای یک میلیون یوزر(کاربر) پورت فیبر نوری در شهرهای استان نصب خواهد شد که امیدواریم تا آخر سال آینده این اتفاق بیافتد.

او با اشاره به اینکه توسعه فیبر نوری با کسب و کارهای مردم و کیفیت زندگی آنان به طور مستقیم در ارتباط است، اظهارداشت: در صورت تحقق فیبر نوری دسترسی به اینترنت بالای ۹۰۰ گیگ تا یک ترابایت برای مردم محقق می‌شود.

بیشتر مردم کاهش محسوس سرعت اینترنت بویژه در بعضی از ساعت‌های شبانه روز و برخی روزهای خاص و مناسبتی را تجربه کرده‌اند؛ در بعضی مواقع حجم بالای کاربران اینترنت باعث کاهش کیفیت خدمت رسانی می شود درحالی که اگر فیبر نوری و اینترنت پر سرعت FTTX بخش زیادی از نیاز کاربران را تامین کند با کاهش بار ترافیکی بهبود کیفیت اینترنت همراه را شاهد خواهیم بود، اتفاقی که در شهر کرمان هنوز به یک سال دیگر زمان نیاز دارد و باید دید نتیجه تفاهم نامه شهرداری ها و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان به کجا می انجامد و چه زمانی فیبر نوری در این استان فراگیر می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 58
  • دیروز: 99
  • هفته: 1,038
  • ماه: 4,297
  • سال: 58,050