نخستین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه هشت کشور در بم برگزار شد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1475

نخستین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه هشت کشور در بم برگزار شد

سُهاخدیشی- دبیر کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی وزارت بهداشت گفت: هدف از برگزاری کنگره‌های پژوهشی این نیست که بتوانیم تازه ها یا بهترین‌هایی که در تحقیقات و فناوری داریم به نمایش بگذاریم بلکه هدف مشق پرواز است اینکه یاد بگیریم چگونه پژوهش کنیم و کاری که انجام داده‌ایم را ارائه دهیم.

دکتر نیما رضایی طی تماس آنلاین در اولین کنگره پژوهشی دانشجویان کلان منطقه هشت کشور دانشگاه‌های علوم پزشکی که در تالار پرستوی منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم برگزار گردید افزود: باید امید را در دل دانشجویان زنده و ایجاد کنیم تا در کنار یکدیگر پروازهای بلندی را نقش ببندند و بدانند در مسیری که انتخاب می‌کنند باید اهداف کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشند.

او بیان کرد: یکی از اهدافی که در واقع همایش‌ها دنبال می‌کنند اینکه  در بحث هدف‌های کوتاه مدت پژوهش را تبدیل به ارایه ای کند که مخاطب به آن جذب شود و بدانند بعد از انتخاب هدف برنامه ریزی بسیار اهمیت دارد.

دبیر کمیته تحقیق و فناوری وزارت بهداشت اظهارداشت: در این همایش‌ها فاصله بین دانشجویان و اساتید برداشته می‌شود تا از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و ضمن یادگیری کار گروهی که کشور ما به آن بسیار نیاز دارد بدانند در دنیایی که پر از رقابت‌های مختلف علمی است افراد سخت‌کوش موفق‌تر هستند .

دکتر رضایی افزود: این کنگره نخستین بار در کلان منطقه هشت کشور برگزار می‌شود و محک خوبی برای دانشگاه های این منطقه به خصوص استان کرمان است.

کنگره با هدف ایجاد فضای پژوهشی و رقابتی ایجاد شده است

در ادامه رییس دانشگاه علوم پزشکی بم نیز گفت:  اولین کنگره پژوهشی کلان منطقه هشت کشور با نیت ایجاد فضای پژوهشی و رقابتی و آشنایی بین دانشجویان کلان منطقه توسط دانشگاه علوم پزشکی بم برگزار شد

دکتر مازیار اویسی افزود: در این کنگره بالغ بر ۵۰۰ طرح ارائه شد اما هیات علمی و اجرایی تعداد مقالات کمتری نزدیک به ۳۵۰ مقاله را بررسی کرد.

او می گوید یکسری از مقالات به صورت پوستر و تعدادی هم به صورت ارایه در این کنگره بررسی می شوند .

به گفته او با توجه به اینکه اعلام شده بود فقط دانشجویان کلان منطقه هشت در این کنگره شرکت کنند اما از دانشگاه های شیراز و تهران و بیرجند نیز مقالات و طرح هایی برای ایجاد فضای رقابتی و آشنایی بیشتر دانشجویان پذیرفته شده است.

کسب رتبه سوم دانشگاه بم در زمینه تحقیقات و فناوری

رییس دانشگاه علوم پزشکی بم اظهارداشت: در زمینه تحقیقات و فناوری در بین دانشگاه های هم تیپ خودمان رتبه سوم کشوری را داریم و در بین ۷۱ دانشگاه و موسسه علمی تحت نظر وزارت بهداشت رتبه ۲۶  و در بین کلان منطقه هم رتبه اول را به دست آورده ایم.

دکتر اویسی بیان‌کرد: هدف از این کنگره برای ایجاد علمی برای دانشجویان و رقابتی در زمینه پژوهش تا یاد بگیرند پژوهش چگونه است و امیدواریم این دانشجویان شاهد پیشرفت دانشگاه‌ها و کشور شوند.

حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم

در ادامه معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بم نیز در این کنگره گفت: یکی از مهمترین اهداف بلندمدت در حوزه تحقیقات و فناوری در حوزه سلامت حرکت از دانشگاه های نسل دوم و سوم به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم تا رسیدن به مرجعیت علمی است.

دکترسجاد خسروی افزود: شعار ما در این کنگره «دانشجوی پویا، پژوهش اثرگذار و جامعه سالم » است تا بتوانیم با انجام تحقیقات در جامعه اثرگذار بوده و جامعه سالمی داشته باشیم و در کنار آن بحث مرجعیت علمی است و به‌دنبال آن هستیم تا همانطور که  مقام معظم رهبری فرمودند بتوانیم در منطقه به مرجعیت علمی دست یابیم.

او ادامه داد: برای رسیدن به مرجعیت علمی که از اهداف بلندمدت ما محسوب می شود در نظام‌های سلامت در حوزه تحقیقات و فناوری هم در کارکرد نظام سلامت و اهداف‌ آن با رویکرد فنآورانه و انجام تحقیقات نافع و اثرگذار می توانیم روی کارکردها و اهداف تاثیر بگذاریم و در آینده به بحث مرجعیت علمی نزدیک شویم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی بم تاکیدکرد: ملزومات مرجعیت علمی ابعادی دارد و اجزای آن تولید علم و دانش ، دیپلماسی علمی، ترجمان دانش و بهبود اقتصاد دانش بنیان است که توانسته ایم در بحث تولید علم و دانش رتبه‌های خوبی داشته باشیم اما در موارد دیگر نیاز به برنامه ریزی های بلندمدت است.

او تصریح‌کرد:براساس سامانه علم‌سنجی در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بم ، در بین ۷۱ دانشگاه و دانشکده و موسسه های علمی زیر نظر وزارت بهداشت دانشگاه بم جایگاه ۲۶ را کسب کرده است و همچنین در کمیته تحقیقات دانشجویی نیز در همین رتبه قرار داریم.

بم به عنوان دانشگاه پیشرو شناخته شده است

دکتر خسروی توضیح داد: راه اندازی و فعال‌سازی آزمایشگاه جامع تحقیقات و راه اندازی مرکز تحقیقات و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی جزو اتفاقات خوبی بود که در دانشگاه علوم پزشکی بم رخ داده است.

او می‌گوید دانشگاه علوم پزشکی بم سال گذشته به عنوان عضو آزمایشی در شبکه‌های آزمایشگاهی فناوری راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری پذیرفته شده بود که با ارزیابی هایی که صورت گرفت امسال توانستیم به عضو فعال تبدیل شویم .

او عنوان کرد: سال گذشته در بحث راه اندازی و فعال سازی مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر که برای اولین بار این مرکز تحقیقات مورد ارزشیابی قرار گرفت ازبین ۱۲۴ مرکز تحقیقات کشوری رتبه ۱۴ را کسب کردیم .

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بم  اضافه کرد: در بحث عملکرد حوزه فناوری اقدامات خوبی انجام شده بود که یکی از آنها راه اندازی مرکز رشد و فناوری سلامت بود و همچنین در تمام شاخص های معاونت های تحقیقات و فناوری دانشگاه های تیپ سه دانشگاه علوم پزشکی بم رتبه سوم را به دست آورده است و به عنوان دانشگاه پیشرو شناخته شده و مورد حمایت معاونت وزارت بهداشت قرار گرفتیم.

اولین کنگره پژوهشی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه هشت کشور با شعار «دانشجوی پویا، پژوهش اثرگذار و جامعه سالم » با حضور دانشجویان دانشگاه‌های بم، کرمان، زاهدان، جیرفت، رفسنجان، سیرجان، زابل و ایرانشهر در سالن اجتماعات تالار پرستو منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم به مدت یک روز برگزار شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 97
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,754
  • ماه: 10,523
  • سال: 78,328