نیمی از سدهای کرمان خالی است

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1484

نیمی از سدهای کرمان خالی است

گزارش| ایسنا

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از بین ۵۲ سد مهم شرب – کشاورزی تا ششم خرداد ماه ۲۴ سد کمتر از ۵۰ درصد آب دارند. متاسفانه در کرمان هر سه سد جیرفت، تنگوییه و نسا میزان پرشدگی شان کمتر از ۵۰ درصد است و این میزان در خصوص سد نشا و تنگوییه اختلاف ۴۵ درصدی با سال قبل دارد .

به گزارش ایسنا، در حال حاضر میزان ورودی آب به سدهای کشور تا ششم خردادماه معادل ۳۲ میلیارد و ۸۶ میلیون متر مکعب بوده که این عدد در مقایسه با سال گذشته که عددی معادل ۲۵ میلیارد و ۷۵ میلیون متر مکعب بوده ۲۸ درصد کاهش داشته، همچنین میزان خروجی از مخازن سدهای کشور در این تاریخ معادل ۱۹ میلیارد و ۸۵ میلیون متر مکعب ثبت شده که این عدد در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۱۷ میلیارد و ۹۰ میلیون متر مکعب بوده بیانگر کاهش ۱۱ درصدی است.

در شرایط کنونی حجم آب موجود در مخازن ۳۲ میلیارد و ۶ میلیون متر مکعب ثبت شده که نسبت به سال گذشته که عددی معادل ۲۷ میلیارد و ۶ میلیون متر مکعب بوده ۱۸ درصد رشد داشته و درصد پرشدگی مخازن سدهای کشور به عدد ۶۵ درصد رسیده است.

وضعیت سدهای مهم (شرب  – کشاورزی) بیانگر این است که در ۲۴ سد درصد پرشدگی کمتر از ۵۰ درصد است به طوری که سدهای تهران ۳۰ درصد و سد دوستی و سد طرق خراسان رضوی ۱۲ و ۲۰ درصد  و سد کرخه استان خوزستان ۴۰ درصد آب دارند، همچنین در سد پانزده خرداد حوضه قمرود  ۲۲ درصد، سد یامچی استان اردبیل صفر درصد و سد سبلان این استان ۳۰ درصد پر هستند.

سد ارس، خداآفرین و ستارخان آذربایجان شرقی به ترتیب ۳۶ و ۲۳ درصد، سد بارون استان آذربایجان غربی ۱۷ درصد و سد آغ‌چای این استان ۴۸ درصد، سد شمیل و نیان استان هرمزگان  ۲۲ درصد و سد سرنی ۳۰ درصد،  سد تهم استان زنجان ۲۸ درصد پر هستند. همچنین در استان خراسان جنوبی نیز سد نهرین ۲۴ درصد و در استان خراسان شمالی  سد شیرین دره  ۴۵ درصد و سد اکباتان آبشینه ۳۹ درصد و سد وشمگیر، گلستان، بوستان ۶ درصد و سد رودبال داراب استان فارس ۷ درصد پر هستند.در مورد کرمان نیز هر سه سد مهم کشاورزی و شرب جیرفت، نسا و تنگوییه میزان پرشدگی‌شان زیر ۵۰ درصد است. میزان پرشدگی سد تنگوییه سیرجان ۱۷ درصد، پرشدگی سد جیرفت ۲۳ درصد و در مورد سد نسا هم میزان ذخیره‌آش برابر ۴۲درصد از ظرفیت سد است. این میزان اختلافی برابر ۴۵ درصدی با سال قبل داشته است و تنها در مورد سد جیرفت است که پارسال هم کمتر آبگیری شده و میزان اختلاف امسال با سال قبل حدود ۲۴ درصد است. 

همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۱۹۸.۵ میلی‌متر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت ۲۳۱.۵ میلی‌متر ۱۴ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که عددی معادل ۱۸۳.۱میلی‌متر بوده ۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد.در کرمان به نسبت متوسط کشور وضعیت بدتر هم هست و مقدار بارندگی نسبت به میانگین مشابه دوره دراز مدت ۲۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 68
  • امروز: 7
  • دیروز: 271
  • هفته: 2,242
  • ماه: 7,395
  • سال: 24,879