معاون وزیر صمت: اجازه برگزاری نمایشگاه موازی با اصناف را نمیدهیم
گزارش| ایسنا
معاون تجارت و خدمات وزارت صمت تاکید کرد که این وزارتخانه اجازه برگزاری نمایشگاه موازی با اصناف را نمیدهد.
به گزارش ایسنا، علیرضا شاهمیرزایی در همایش ملی بازرسی، نظارت و کنترل بازار اظهار کرد: قدرت خرید مردم باید بهبود یابد، اما به طوری که منجر به تورم نشود. بر این اساس باید تامین مالی بخش تولید و توزیع انجام شود، اما حجم نقدینگی رشد نکند. بنابراین نقدینگی باید در بخش غیر مولد کم و وارد بخش مولد شود. چراکه اگر قدرت خرید مردم بالا نرود، تولید آسیب میبیند.
وی با بیان اینکه جشنواره عید تا عید و سه رکن اعتبار خرید، نمایشگاه و فروش ویژه برای حمله به بازار است، تصریح کرد: اجازه برگزاری نمایشگاه موازی با اصناف را نمیدهیم. وزارت ارشاد هم فقط مسئول طراحی لباس است و نمایشگاه مد لباس نباید فروش داشته باشد. اما اگر در هر استانی اصناف خودشان در حوزه نمایشگاه فعال نباشند، ما نمیتوانیم کمکی کنیم.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه فروش کالای بهاره از سوی شهرداری، غیرقانونی است، تصریح کرد: رکود در اصناف جدی است و در حوزه پوشاک و کفش که بخش عمده فروش خود رو در شب عید انجام میدهند، باید توجه ویژه داشت.
شاهمیرزایی با بیان اینکه در جلسه اخیر تنظیم بازار جمع بندی شد وزارت صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مسکن و راه و شهرسازی بر تنظیم بازار در حوزه خود ورود داشته باشند، اظهار کرد: کسانی که متولی حفظ ارزش ریال هستند، باید اقدامات لازم را انجام دهند. در حوزه پولی مالی مشکلاتی وجود دارد و نمیتوان گفت که به خاطر تحریم باید هر سال این اندازه تورم داشته باشیم. وقتی در کف بازار، قیمت ارز و املاک رشد میکند نرخ کالا ها نیز رشد میکند، اما ما مسئولیت خود را انجام میدهیم.
معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در وزارت صمت مسئله تامین کالا نکته اصلی تنظیم بازار است و وقتی موجودی باشد بازار نیز تنظیم میشود، گفت: در زمینه لاستیک نیز مساله همین بود و اقدامات لازم برای تنظیم بازار انجام شد.
شاهمیرزای با بیان اینکه در برنامه ریزی جدید تنظیم بازار، قانون انتزاع سر جای خود است، اما در حوزه بازرسی اقدامات به صورت متمرکز و هماهنگ انجام میشود، اظهار کرد: اصناف به تازگی در این رابطه با وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی تفاهم نامهای در این ارتباط امضا کردهاند.
وی در ادامه با اشاره به جایگزین شدن ارز دولتی با یارانه نقدی از سال 1401، گفت: قرار بود بعد از مدتی هم کالابرگ جایگزین یارانه نقدی شود، اما چیزی که در حال اجراست کالا برگ نیست. در اصل اینکه همان پولی که به مصرف کننده نهایی میدهیم، به فروشگاهها پرداخت کنیم، کالابرگ نیست.در صورتی که به جای پول به فروشگاهها، اعتبار برای خرید داده و زنجیره کالا تامین شود، میتوان گفت طرح کالابرگ اجرا شده است.
معاون وزیر صمت همچنین بر لزوم مدیریت میادین میوه و تره بار به وزارت جهاد کشاوی برای عرضه کالاهای با قیمت مصوب و تنظیم بازاری اشاره کرد.