عملیات بهره‌برداری از بزرگ‌ترین معدن ذخیره مس ایران آغاز شد؛ افزایش ۲ درصدی صادرات غیرنفتی با بهره‌برداری از معدن ذخیره مس ایران

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1658

عملیات بهره‌برداری از بزرگ‌ترین معدن ذخیره مس ایران آغاز شد؛ افزایش ۲ درصدی صادرات غیرنفتی با بهره‌برداری از معدن ذخیره مس ایران
عملیات بهره‌برداری از بزرگ‌ترین معدن ذخیره مس ایران در محدوده معدنی سریدون مس سرچشمه رفسنجان آغاز شد.
این معدن در محدوده معدنی سریدون مس سرچشمه رفسنجان باتکیه‌بر دانش بومی و توان نیروهای متخصص و متعهد و جوان داخلی کشف شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران هم‌زمان با آغاز بهره‌برداری از معدن سریدون که با بارش شدید برف همراه بود، گفت: معدن سریدون در منطقه سرچشمه رفسنجان گشایش می‌یابد و کار عملیات معدن‌کاری با توکل به خدا آغاز می‌شود.
امیر خرمی شاد سپس با بیان اینکه این معدن در سال ۱۳۸۵ توسط کارشناسان و مهندسان خارجی بررسی شد و نتیجه بررسی کارشناسان خارجی، حاکی از کانی‌زایی ضعیف آن بود، افزود: به‌زعم آن‌ها این معدن امکان و شرایط اقتصادی لازم برای بهره‌برداری را نداشت و حتی کارشناسان خارجی پیشنهاد کرده بودند به‌عنوان محلی برای انبار باطله استفاده شود.
وی تصریح کرد: البته مهندسان و کارشناسان ایرانی و شرکت ملی صنایع مس ایران به این موضوع بسنده نکردند و اکتشافات خودشان را ادامه دادند و امروز که معدن گشایش یافت، می‌توان گفت یک میلیارد تن ذخیره قابل‌برداشت با عیار متوسط ۰.۳۷ درصد دارد و تقریباً ۴ میلیارد تن منابع زمین‌شناسی در این معدن دیده شده است.
خرمی شاد خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری این معدن و آغاز عملیات معدن‌کاری، کار سفارش‌گذاری تأسیسات در بهار ۱۴۰۳ انجام می‌شود و بعد از استقرار و نصب آن‌ها طی سه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد، به‌طوری‌که تا آن زمان ۵۵۰ هزار تن ماده معدنی را تغلیظ و تبدیل به کنسانتره خواهیم کرد و حدود یک میلیارد دلار در سال فقط از این معدن به ظرفیت ارزآوری کشور اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون کل صادرات غیرنفتی ۵۰ میلیارد دلار است، یادآور شد: این معدن ۲ درصد صادرات غیرنفتی را ارتقا خواهد داد و باتوجه‌به ذخایری که کشف شده می‌توانیم ۲۵ سال از این معدن بهره‌برداری کنیم.
او درباره رتبه ذخایر مس ایران در جهان گفت: در سال ۱۴۰۲ باقدرت آمریکا و مکزیک را پشت سر گذاشتیم و هم اکنون در رتبه پنجم هستیم و با اکتشافاتی که در این معدن انجام می‌شود، امیدواریم به رتبه چهارم یا حتی سوم در داشتن ذخایر مس جهان برسیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 2
  • امروز: 633
  • دیروز: 373
  • هفته: 2,294
  • ماه: 10,495
  • سال: 66,787